fajnie by bylo jakby ktos ogarnal ten temat o robil w pierwszym poscie spic wolnych frakcji, bo w takim galimatiasie ludzie nie moga znaleźć nic dla siebie i mimo iz maja czas i checi to zakladaja nowe kampanie a stary upadaja z braku graczy...
Wersja do druku
fajnie by bylo jakby ktos ogarnal ten temat o robil w pierwszym poscie spic wolnych frakcji, bo w takim galimatiasie ludzie nie moga znaleźć nic dla siebie i mimo iz maja czas i checi to zakladaja nowe kampanie a stary upadaja z braku graczy...
Według moich kalkulacji i obliczeń wolne jak na razie są:
Krzyżaki XLVII (MG - firzen) (tura jeszcze nie ruszyła)
-Litwa
-Zakon
Ameryka II (MG - Errichto, który jednak ostatnio na forum był 9 kwietnia ubiegłego roku.) (tura 24)
-Aztekowie (sojusz z majami i czerwcami)
I w sumie tyle :)
Jeżeli chodzi o Azteków w Ameryce II z chęcią mogę się nimi zaopiekować :)
To lepiej juz nic nie kalkuluj, bo np. Egipt w MKO XXXVI jesr juz zabbrana przez Huntera.
A lista jest w temacie Jopa, jesli chcecie by ja uaktualnil to mu napiszcie.
To sobie sam zrób spis i nie narzekaj ;)Cytat:
Zamieszczone przez RemoPL
Nigdzie nie było napisane, że Hunter przejmuje Egipt w MKO XXVI. Nie zrobił ambasady, ani nic z tych rzeczy. TY też powinieneś o tym napisać, aby wszystko było jasne.
EDIT: Hmm, zauważyłem również, że była mowa gdzieś iż Hunter ma problemy z robieniem tur na czas, a teraz przejmuje jeszcze MKO XXVI, Turcję w Krucjatach XI...
Thank you Captain Obvious!Cytat:
Niewiem czy wzial ale pisal mi i haslo dostal.
A ty mnie nie mecz bo pisze ci na komorce, a nie lubie na niej pisac.
Witam, jako weteran Medieval-a chętnie dołączę do jakiejś trwającej już ko, będę wdzięczny jeśli ktoś wypisze gdzie aktualnie brakuje Wam graczy.
pozdrawiam
Masz w tej Ko są wolne pańśtwa:
http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...12514&start=20
Popatrz parę postów wstecz tam masz wypisane co jest wolnę.
Kalkulowanie kalkulowaniem ale weź wreszcie wyluzuj...Cytat:
Spis wolnych frakcji jest tutaj:Cytat:
Zamieszczone przez Mnil
viewtopic.php?f=3&t=12064&p=263925#p263925
Staram sie aktualizowac na biezaco, ale czasem cos mi moze umknac, prosze wtedy o PW.
Witajcie, niestety musze was poinformowac, ze rezygnuje ze wszystkich swoich KO. Jak zauwazyliscie pewnie, nie jestem juz tez adminem, z powodow osobistych musze w ogole zrezygnowac z udzielania sie na forum. Przepraszam wszystkich sojusznikow w KO, w ktorych bralem udzial jesli pokomplikuje im to sytuacje. Mam nadzieje, ze moi nastepcy dadza z siebie wszystko.
Lista KO, ktore oddaje:
WKO 32 - Gruzja - sytuacja dobra, zajete wszystkie okoliczne rebelie, scisly sojusz z bardzo silna Turcja, wojna z Bulgaria i z Kijowem. Z ta pierwsza walki tocza sie w okolicach Sarkelu i Itil, sily sa tam wyrownane. Kijow zajal Azow i ma tam jedna silna armie, na razie nie zagrazajaca bezposrednio. W Tbilisi jest juz forteca i bardzo dobre wojska do rekrutacji.
WKO 33 - Aragonia - sytuacja bardzo dobra, zajete okoliczne rebelie + Korsyka i Genua. Sojusze z Hiszpania i Wenecja + dobra wspolprca z Sycylia, wojna z Mediolanem (ktory ma teraz miasta w okoliach Krymu) i silnym Bizancjum, ale na razie bez wieklszego kontaktu bojowego.
WKO 34 - Nowogrod - dopiero 3 tura, trudna sytuacja polityczna (mozliwe wojny z Dania i Litwa), choc jest sojusz z Bulgaria i dlugi PON z Kijowem. Byc moze nowy gracz dogada sie lepiej z sasiadami.
MKO 27 - Maurowie - sytuacja znakomita, zajety prawie caly Polwysep Iberyjski, polnocno-zachodnia Afryka, wieksza czesc Wloch. Barzo duzo pieniedzy, rozwiniete kilka miast, forteca w Palermo. Sojusz z silna Francja, stalowy PON z Bizancjum, brak wojen.
MKO 28 - Wenecja - sytuacja bardzo dobra, zajete cale Wlochy + czesc Balkanow i Polnocnej Afryki, sporo pieniedzy i wojska. Sojusze z Maurami i Wegrami, brak wojen.
Po hasla i ewentualnie bardziej szczegolowy opis prosze pisac na GG (5902443), bo nie wiem kiedy dam rade wejsc znowu na forum. Ktos musi tez przejac temat z Wolnymi KO, no i przyda sie nowy czlonek Kolegium. Na razie z wszystkimi sprawami piszcie do Marata, byc moze admini wyznacza nowego opiekuna dzialu.
Dzieki wszystkim za te kilka lat wspolnego grania, powodzenia w kolejnych kampaniach!
PS. Pewnie za jakis czas wroce, od uzaleznienia nie latwo sie oderwac ;)
Jeśli wrócisz to wybaczamy ;)
► Osoba która przejmie po Joopiterze Maurów w MKO 27 niech zaraz ze mną się skontaktuje w celu przedyskutowania całej sytuacji (gram sojuszniczą Francją), strata zaufanego sojusznika zawsze boli...
► Z racji tej że gram razem z tobą w 4 na 6 podanych wyżej KO mogę jedynie wziąć WKO34 i/lub MKO 28 ale jako że gram już Wenecją w MKO 21 to biorę Nowogród w WKO 34.
Mógłbym z chęcią zaopiekować się Maurami w MKO 27, jeżeli nikt nie miałby nic przeciwko :)
Wezme najprawdopodobniej MKO 28.
Chciałbym przejąć wko32 wko33 i wko34 , rozumiem jednak że w przypadku dwóch pierwszych ko sojusznicy Joopitera mogą nie być zadowoleni, że zastępuje go nowy gracz.Niemniej jeżeli im to nie przeszkadza chętnie przejmę
Po za tym radziłbym czytać poprzednie posty, bo ja już wziąłem WKO 34
To niech weźmie 32 i 33.
Czyli wszystko rozebrane :D
Pierwszy rozbiór Joopiterszczyzny dokonany!
Jak ja pisalem ,ze oddaje Ko to nikt sie zglosil a jak Joop to w pol dnia wszystko rozebrane :lol:
To je ta renoma. 8-)
Pół dnia ? Nawet 1/4 nie zeszło :P
Nacje po Joopiterze to nacje z historią, idzie coś z nimi zrobić po przejęciu → Nick "Joopiter" obok ogłoszenia oznacza jakość, w którą można ufać ;p
to zatem przygotuj się Andzia na tęgie lanie w wk34 8-)
Kto wie, może się nawet zbratamy ;p ?
Mogę nieco przedłużyć turki, bo dużo strasznie mi się nawarstwiło, więc przepraszam. Postaram isę zrobić wszystkie do piątku.
Nie chciałby ktoś wejść na Rosję w wko30? (Kijów) Sytuacja --- emm umierająca, ale jeszcze jest jakieś tam 2,5 armii, którymi można powalczyć. Pamiętajcie, że najlepiej się uczy tego rzemiosła mając sytuację survivalową! ;)
Cóż mogę przejąć , do kogo po hasło i opis sytuacji ?
Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Oto opis sytuacji :D .
chodziło mi o bardziej szczegółowy opis , wojny /sojusze te sprawy ;)
Mysle,ze w zobaczeniu wojen/sojuszy trzeba zrobic niebywaly wyczyn jakim jest wejscie do amby tej frakcji...
Oczywiście wystarczy mi sama informacja z kim prowadzę wojnę , tak nieistotne informacje jak o sytuacja na frontach czy o możliwości powstania nowych są zupełnie zbędne, zresztą tak samo jak opis sytuacji politycznej w ko.Rady kogoś kto robił tury za tą frakcję też zasadniczo nie są potrzebne.
To opisze,ci to nie masz zapewne zadnej mozliwosci,sojuszu,a bija cie wszyscy z ktorymi graniczysz,sam dysponujesz jakimis malutkimi silami a przeciwnik mam masy armiii ktorymi sukcesywnie cie niszczy, teraz kiedy jest nowy gracz,tym bardziej nie przestanie...
Oczywiscie moga byc w tym jakies bledy,ale jesli sa to nieodbiegaja zbytnio od prawdy.
nie chcę mi się z tobą dyskutować ;) napisze do Mefista na pw , kto wie może zgodzi się odpowiedzieć na moje durnowate pytania. tymczasem proponuje zakończyć offtopic
http://img171.imageshack.us/img171/9...o30tkanina.jpg
Oto mapa. ;)
Wojnę masz ze Związkiem Bałtyckim (tj: Danią) - czyli mną, Cesarstwem (Maryniaszem), a także Imperium Mameluków - Sayerem.
Sojusz masz z Maurami (Domenem), Milanem (Andzią) i Węgrami (Mnilem) - ale Mnil właśnie z nami zawarł pokój. Do tego jest Wenecja i Francja, które walczą od dawna z Egiptem... i wasal Francji - Aragonia, która się wcina do Wojny Północnej, więc pośrednio z nią też masz sojusz. Maur też walczy z Egiptem. Wielka Brytania też bierze udział w Wojnie Północnej, po stronie germańskiej.
Ktoś mógłby przejąć temat z wolnymi miejscami w KO, najlepiej ktoś z kolegium.
Tacy Aztekowie są zajęci już, a i w krzyżakach te frakcje nie są wolne.
Jeżeli nikt nie będzie miał ochoty od czasu do czasu poświęcić chwili by edytować główny post, mogę się tym zająć, jeżeli oczywiście kolegium nie będzie miało nic przeciwko :)Cytat:
Zamieszczone przez AleCzemuNie
Jak ktoś chętny to mogę oddać Macedonie w rome 1. Sytuacja bardzo dobra, sojusz z Egiptem i Kartaginą. Wojna z Juliuszami i Armenią. Dużo wojska, pełny skarbiec, dobrze rozwinięta gospodarka.
Cykor.
Gdybyy nie to, że bitwy rozgrywacie ręcznie, to bym wziął, ale nie mam czasu na bitwy.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Witam, postanowiłem wrócić po dłuższej absencji na forum i pytam tutaj, są jakieś wolne miejsca w kampaniach online ?
Grę będę miał zainstalowaną i gotową do potyczek za jakieś 2 dni, potem mogę śmigać :)
Jak na razie wolna tylko Macedonia w Rome KO I. Hasło ma jak mniemam seba225
Cytat:
Jak ktoś chętny to mogę oddać Macedonie w rome 1. Sytuacja bardzo dobra, sojusz z Egiptem i Kartaginą. Wojna z Juliuszami i Armenią. Dużo wojska, pełny skarbiec, dobrze rozwinięta gospodarka.
A na medka nic nie ma, bo jak tylko jest coś do wzięcia do chwila i już ktoś przejmuje :)