Porównując Romka do EB 1.2 to ziemia a niebo, jeśli Rome 2 prócz grafy nic nie pokaże kupię go dopiero jak będzie do tego jakiś porządny mod. Niech wydają EB2, biorę wtedy urlop ;D.
Wersja do druku
Porównując Romka do EB 1.2 to ziemia a niebo, jeśli Rome 2 prócz grafy nic nie pokaże kupię go dopiero jak będzie do tego jakiś porządny mod. Niech wydają EB2, biorę wtedy urlop ;D.
Ja strasznie czekałem na każdą grę po RTW i to raczej zawód nad ich marnościami ciągle sprowadza mnie do EB. To nie tak, że ludzie zainteresowani starożytnością i tak wrócą do EB II bo nie interesuje ich epoka nowożytna. To jest tak, że Ci ludzie widząc jak słaby jest Rome II (zakładając, że taki będzie) odejdą tak czy siak, gdyż grafiką pocieszą się przez godzinę może dwie. Rozegrają setki bitew na multi, ale dla kampanii będą wracali na EB lub EB II kiedy wyjdzie. Zakładając, że EB II (pełne) wyszłoby w okolicach premiery słabego (mówiąc o kampanii) Rome II, to mogę dać sobie rękę uciąć, że wielu słysząc o marności tego nowego sięgnie po stare - w dodatku kompletnie za darmo. Tak mogłaby się posypać cała sprzedaż nowego hitu :DCytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Jakieś wieści na temat moda?
Swoją drogą nie sądzę zeby beta ujrzała światło dzienne przed wakacjami :cry:
Prace cały czas trwają, a przed świętami powinna ukazać się nowa zapowiedź. Miała być wcześniej, ale zespół zdecydował się pokazać w tej odsłonie kilka dodatkowych rzeczy.
Z terminami jak to z terminami, ciężko cokolwiek powiedzieć.
Fajnie będzie można zobaczyć jak wam idzie. Co do wydania trzeba być cierpliwym i cieszyć się z tego co będzie. Jak to mówią "Lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu".
NA forum ORG pojawiła się długo oczekiwana zapowiedź nowej frakcji. Tym razem celtoiberowie Areuakoi tj. Arevaci
Zapraszam wszystkich do czytania i oglądania.
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... e-Areuakoi
W zapowiedzi znajduje się kilka bonusów m.in. screeny oppidiów, które Red_Devil tworzy na potrzeby moda oraz parę innych rzeczy.
Screeny miasta są najlepsze. :D
Na zachętę:
http://img15.imageshack.us/img15/5797/oppidumday4.jpg
super wiadomość :D
jednostki miodzio.
Bardzo się cieszę, że dodali nową frakcję na Półwyspie Iberyjskim. Zdecydowanie brakowało tam trzeciej siły, teraz Luzytanie nie będą już się tak panoszyć w Hiszpanii. Jednostki ładne, zdecydowanie lepiej się prezentują niż ostatnio Nabatejczycy. Największe wrażenie robią jednak miasta. Fajnie, że ktoś stworzył nowe modele murów. Mam cichą nadzieje, że spróbują oddać topografię przynajmniej największych miast.
Trochę mi preview wygląda jak torpedowanie działań CA :lol: O dziwo, Ci którzy robią to nie dla pieniędzy, robią to o wiele lepiej. Wystarczy spojrzeć na te screeny! Jeśli było to działanie celowe i ten preview ma pokazać jakość produkcji oferowanej przez grupę odpowiedzialną za EB w stosunku do tego co serwuje nam CA to panowie wygrywają w każdym możliwym aspekcie. Pokazali "profesjonalistom" (czyli panom z CA) jak powinna wyglądać zapowiedź frakcji w grze (a przy okazji dobrze prowadzony marketing)! Co najważniejsze zniszczyli ich jedną z najmniej ważnych, z punktu widzenia gracza, frakcji, mianowicie plemionami celtoiberyjskimi! Jeszcze wczoraj fani zostają potraktowani w sposób, który teraz każdy sam może ocenić, kiedy CA "uracza" nas swoim coś na kształt preview i wypuszcza zapowiedź Rzymu (czyli tytułowej frakcji), by już kilka godzin później zostać sprowadzonym do parteru przez prawdziwych zawodowców, którzy robią sobie najlepszą reklamę z możliwych, czyli niszczą dzieło swoich rywali w najuczciwszy możliwy sposób, pokazując, że w swojej robocie są po prostu lepsi.
Zresztą wystarczy popatrzeć na te jednostki! Czy one wizualnie różnią się od tych z pokazanych wczoraj w Rome II? Jak dla mnie nie.
Jak zwykle znakomity przegląd frakcji od teamu EB. Obszerny, ciekawy i oparty na literaturze przedmiotu (autorzy podali nawet bibliografię!). Jeżeli chodzi o historyków/miłośników historii to team EB ma chyba pełną obsadę :-)
Ktoś wie ile można maksymalnie wrzucić frakcji w modzie pod MIITW?
Chyba 30, ale głowy sobie nie dam uciąć ( w tym rebelia ).
Nie pogardziłbym. W takim Third Age miasta odwzorowane na filmie robią ogromne wrażenie :)Cytat:
Zamieszczone przez Poliorketes
Hmm to dość tak. Oprócz "głównych" frakcji: Rzym, Eduowie, Arwernowie, Casse, Germanie, Luzytanie, Arewakowie, Kartagina, Epir, Macedonia, Wolne miasta greckie, Dakowie, Ptolemeusze, Seleucydzi, Pont, Armenia, Baktria, Sakowie, Partowie, Sarmatowie, Arabowie (=21)Cytat:
Zamieszczone przez Marat
dodadzą z 4 lub 5 nowych frakcji: Indie, Pergamon, Królestwo Bosporańskie, Massylia w Afryce, no i mogliby rozrzucić germanów np na 3 frakcje połączone jednym sojuszem na początku. No ale to tylko marzenia, zobaczymy co wyjdzie.
Proponuję wejść na pierwsza stronę tego tematu. Wypisałem tam wszystkie upublicznione frakcje.
Pozostały jeszcze dwa sloty.
Dwa sloty? Wydawało mi się że jeszcze 3 wolne zostały? Hmm może walnąłem się w obliczeniach.Cytat:
Zamieszczone przez nazgool
No i pasuje. Ale mogliby coś zrobić ze Swebami. Tak jak pisałem podzielić ich na 2/3 frakcje połączone ze sobą na początku silnym sojuszem.
Zarządzanie poszczególnymi frakcjami będzie zmienione w stosunku do EBI. Na pewno nie będzie to wyglądać tak jak to było dotychczas. To samo z Hellenami i pewnie z innymi frakcjami.
Bardzo dobry preview Iberów. Wg mnie lepszy od EB1.
Wiadomo kiedy będzie kompletny preview którejś z frakcji hellenistycznych?
Frakcje hellenistyczne były już częściowo prezentowane. Fakt, że dość dawno temu ale jednak.
Nie wydaje mi się, żeby w najbliższym czasie pojawiła się jakaś nowa zapowiedź takiej frakcji.
Pont?
To się zobaczy, na kolejny preview trzeba będzie jeszcze poczekać ;)
Według mogliby dodać Syrakuzy, choć ta frakcja zapewne ginęła by jako pierwsza ;) Rozbić można też Hellenów przynajmniej na dwie frakcje np. na Związek Achajski/Ligę Eolską i Rodos, a w porywach może nawet jakieś Ateny czy Sparta. Problemem jest to że aby to dobrze odzwierciedlić musieli by zrobić z 10 prowincji w Helladzie.
Syrakuzy... to by było to! Od razu awans na najtrudniejszą nacje w serii EB - Armenia, Pont to przy tym popierdółka :D
Czy ja wiem czy najtrudniejszą? Dogodne położenie na wyspie, blisko buntownicza Messyna i jedynie jedna kartagińska prowincja, obsadzona słabą załogą. Gracz spokojnie by sobie poradził z opanowaniem całej Sycylii, a potem to już wedle uznania, atak na Afrykę albo na południe Italii, dopiero w tym momencie zaczęłyby się schody :DCytat:
Zamieszczone przez Marat
Też kiedyś byłem zwolennikiem dodania Syrakuz, ale teraz uważam, że to byłby zmarnowany slot. Komp by nie poradził sobie z kierowaniem tą frakcją i byłaby pierwsza do odstrzału.
Sam jesteś popierdółka. :lol: Pont, przy Seleucydach, Bosporze i Pergamonie już nie będzie miał tak łatwo jak w jedynce. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Właśnie specjalnie dla Pontu mogliby wrzucić frakcję Galatów jeszcze i już chyba nie byłoby gradacji w żadnym języku, żeby opisać grę tą nacją. Chyba nie ma już nic mocniejszego od "Neigh impossible". :lol:
Była już zapowiedź naszych? Czyli Sarmatów.:D
Nie tych naszych jeszcze nie było, ale zdaje mi się, że zapowiadali już tych naszych ze Śląska, tych z paszportami. :D
Była :) http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... SauromataeCytat:
Zamieszczone przez Ensis
Niestety ale zapowiedź nie ma już częśći grafik. Wykasowały się.
Co do pozostałych frakcji, to pierwsza grywalna wersja EBII będzie zawierała tylko to co do tej pory zostało oznajmione i zaprezentowane. Na tą chwilę, te dwa ostatnie sloty pozostają na później.
Jakby ktoś chciał grafiki z tej zapowiedzi, to mam wszystkie na dysku :D
Czyli jak dobrze rozumiem kolejna zapowiedź i wszystko co tam zobaczymy nie pojawi się w becie?
Idąc tym tokiem myślenia pewnie już się rozpoczęło 'sklejanie' tego, co jest :D
Nie powiedziałem tego. Chodzi o to, że praca nad nowymi frakcjami jest czasochłonna. W tej chwili siły zostały rzucone na inny front. Zespół założył sobie, że pierwsza grywalna wersja będzie miała ok 180 jednostek z czego większość została już zrobiona. Do tego należy przygotować podłoże historyczne, drzewko budynków, skrypty kampanii, cechy poszczególnych charakterów i ich świta oraz kwestie religii. Całe mnóstwo roboty dla wielu osób. Jak na razie została opublikowana zapowiedź frakcji celtoiberysjkiej i w tej chwili skupiamy się na innych zadaniach. Z czasem może się pojawić coś nowego i może być to coś, co zostało już stworzone, ale nie zostało opublikowane publicznie. Mod powstaje od kilku lat, a poza tym prace nad modem trwają cały czas i to na wielu różnych poziomach.
Przy okazji zapraszam do zapoznania się z apelem jakie wystosował zespół tworzący EBII. Apel znajduje się na końcu ostatniego preview. Szukamy skrypterów, którzy pomogą nam oskryptować to i owo ;). Jakby znalazł się ktoś chętny do pomocy, to proszę o PW lub zgłaszanie się w tym temacie :)
Koledzy na twitterze opublikowali nowego screena ;)
Helleńska świątynia ciągle w fazie WIP
http://img24.imageshack.us/img24/8436/tempiu.jpg
W między czasie powstało dużo fajnych budynków dla Rzymu i prace cały czas trwają.
Trzeba przyznać robi wrażenie, jak reszta jest równie dobra, to będzie bajka!!!
Fajna. CA powinni się uczyć od EB. Z tego co widać to w Rome 2 niestety świątynie będą prawie całe białe.
Ja najbardziej nie mogę się doczekać previewu Seleucydów lub Ptolemeuszy. Gdyby jakiś mały przeciek czego się spodziewać... ;)
Czeęsc była już prezentowana na przestrzeni tych kilku lat. Ja wrócę do domu, to wyrzucę to co już się pojawiło i w międzyczasie zniknęło z sieci ;-)
Świetna robota! Już czuję te klimaty 8-)
Trochę greki dla zainteresowanych :) Jak dobrze poszperacie, to stronach tego tematu znajdują się jeszcze inne screeny :)
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... 6-Pergamon
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... the-Models
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... ry-Preview!
Tak, to znam. Jestem raczej na bieżąco. :) Czekam na preview całościowy jakiejś frakcji hellenistycznej. Coś jak ostatnie barbarzyńskie, Indie itp.
Popieram, ja też mam nadzieję na prezentację np. Seleucydów.