To prawda, trochę obniżyły poziom trudności ale nie ma to wielkiego realnego przełożenia rozgrywkę. Pobierz i graj na od trudnego wzwyż:).
Wersja do druku
To prawda, trochę obniżyły poziom trudności ale nie ma to wielkiego realnego przełożenia rozgrywkę. Pobierz i graj na od trudnego wzwyż:).
Czy armia podłączona do floty szybciej pływa? Czy wyzwalanie zostało dodane w którymś z patchów czy było od początku?
Zdaje mi się, że armia podłączona do floty jest trochę spowolniona.
Wyzwalanie było od początku.
Mam głupie pytanie ale cóż, orientuje się ktoś może, czy zdolność "Wyśmienici włócznicy" działa tylko na oddziały włóczników (hoplici, hypaspiści) czy też na oddziały falangitów (piesi kompani)? Pytam o to, bo taką zdolność mam u Macedonii i nie wiem czy rozwijając ją, jest sens rekrutować Macedonią falangi (sic!).
Z tego co zauważyłem w Romku mamy zasadę kamień, papier, nożyczki. Jeżeli coś dotyczy włóczników, to dotyczy wszystkich bez wyjątku, chociaż opis sprawia wrażenie spersonalizowane dla danej nacji itp. Oczywiście nie dam sobie reki za to uciąć. Pewnie nie muszę dodawać, że opis +20 dla mieczy przeciwko barbarzyńcom, nie zadziała na Rzym czy Kartaginę ;)
Co pokazuje statystyka ''Walka z piechotą''
Edit: Już znalazłem odpowiedź
Mam pytanie czy po opanowaniu Gibraltaru z obu stron mogę flotą w 100% zablokować przebiegający tam szlak handlowy ?
Witam, mam problem z okrętami chodzi mi o ulepszenia okrętów, nie o doświadczenie. Gdy produkuje się jednostkę ta jest bez niczego ale w boju dostaje doświadczenie, a jak sprawić by dostała ona ulepszenie kadłuba?
@Kogut28
Zdaje mi się, że wpływa na to obecność jakiś surowców, ale pewien nie jestem.