Jeżeli kupię np.Warhammer Total War Edycja Starego Świata to mam kampanię z podstawki+później w update mapa poszerza się o Warhammer II(tylko,że muszę go kupić żeby mieć odblokowane z niego rasy)?
Wersja do druku
Jak masz edycję Starego Świata to masz Stary Świat, a gdy dokupisz Warhammera II to masz dodatkowo Nowy Świat.
Tak, z tego co zrozumiałem to tak.
"If you own both games you get 3 huge campaign maps; the original one featuring the Old World, a new one featuring the New World and the Vortex, and a Combined Campaign map featuring both of those areas joined together. " - ta oficjalna odpowiedź wzięta z fejsa TW powinna uciąć temat i dywagacje
Co do samej części to czekam na więcej informacji,przede wszystkim na cenę,rostery,lordów i ewentualną dodatkową rasę. Najbardziej cieszy mnie to,że sprawdziły się moje typy co do ras,które dojdą do gry.
To by było super i uważam, że jak będzie podział na klany to napełniania otrzymamy 4 głównie. Co do innych klanów to bym się wstrzymał. Dodatkowo, wątpię abyśmy mieli okazję zobaczyć assasina Snikcha, ponieważ zabójcy nie mogą dowodzić armiami. Dlatego też nie zobaczymy Legendarnego Shadowblada u DE. Możliwe, że będą oni opcją w stylu Green Knighta.
O Eltharionie nie wspomniałem celowo, ponieważ słabo mi pasuje na LL, no chyba, że CA cofnie się do czasów zanim Malekith pozbawił go wzroku. Juz bardziej bym się skłonił, że zobaczymy Alith Anara, ponieważ jak zauważyłem to CA stara się wydawać Lordów, którzy znacząco się różnią od siebie.
Cóż. Zastanówmy się raczej, kogo dostaniemy w Warhammer III.
Wg mnie w II jako rasa DLC wyjdą Tomb Kingowie, a poza tym subfrakcje - czyli dodatkowe klany i miejsca startowe Skavenów, może jakaś Tilea/Estalia jako kolonia, może kult Slannesha Dark Elfów.
Demonów raczej nie zobaczymy. Dlaczego tak myślę?
Bo podejrzewam, ze w Warhammer III zostanie poświęcony Chaosowi i dostaniemy magie chaosu, różne frakcje chaosu, mapę pustkowi chaosu, jakąś mechanikę demonów z alternatywnym wymiarem, może nawet krasnoludy chaosu, a jako DLC np. Ogrów.
Część III może być już taką wielką rozpierduchą i prawdziwą inwazją, a nie tą popierdółką z cz. 1.
Za jedyne zaskoczenie uważam dodanie Southlands. Poprawcie mnie jesli się mylę, ale ziemie TK nie do tego kontynentu nie należą, zatem nie będzie ich w WTW 2?
A to by oznaczało, iż czekają nas jeszcze rozszerzenia do OW, wszakże jest trochę mapy do odkrycia.
I data premiery. Obstawiam jesień tego roku.
Wyjaśniło się w końcu kim jest zapowiadany przez twórców w FLC ''Stary przyjaciel'' ?