Witam wszystkich ... mam problem . czy ma tez tak ktos grajac w kampanie Imperatora ze w ciagu 25 tur wybuchla mi 3 razy wojna domowa ? i moze ktos wie dlaczego nie moge rekrutowac Imperialnych Legionow ...
Wersja do druku
Witam wszystkich ... mam problem . czy ma tez tak ktos grajac w kampanie Imperatora ze w ciagu 25 tur wybuchla mi 3 razy wojna domowa ? i moze ktos wie dlaczego nie moge rekrutowac Imperialnych Legionow ...
Jakie submody są zalecane ? Tak aby historycznie najlepiej zooptymalizować grę ? Pytam bo jest ich trochę za dużo na TWcenter. :)
Niech zrobią submoda na mury wokół wszystkich miast najlepiej różnych klas jak w Rome I a Syrakuzy powinny mieć najwyższą klasę bo to kompromitacja żeby największa twierdza starożytności wiochą bez płota nawet była.
Wszystko zależny od Twoich osobistych upodobań. Sam w sobie mod jest w miarę historyczny. Ja gram na ostatniej wersji DeI + historyczne legiony zmodyfikowanego wg swych upodobań i gra się bardzo dobrze. W końcu jestem zadowolony.Cytat:
Jakie submody są zalecane ? Tak aby historycznie najlepiej zooptymalizować grę ? Pytam bo jest ich trochę za dużo na TWcenter.
Na chwilę obecną jest to niemożliwe. CA musi wydać odpowiednie narzędzia.Cytat:
Niech zrobią submoda na mury wokół wszystkich miast najlepiej różnych klas jak w Rome I a Syrakuzy powinny mieć najwyższą klasę bo to kompromitacja żeby największa twierdza starożytności wiochą bez płota nawet była.
Obawiam się, że dopiero po Attyli wydadzą cokolwiek z narzędzi. O ile w ogóle. ;/
Czyli tak jak się obawiałem: wydali gniota antyhistorycznego w dodatku nienaprawialnego modami i mają zamiar wcisnąć teraz ludziom następnego. Tylko zbiorowy bojkot Attyli może dać naciągaczom do myślenia.
Jeszcze jednego nie rozumiem i też pewnie nie do zmodowania: czemu od czasu Shoguna nie ma opcji dyplomatycznej wymiany miast. To historycznie powszechne warunki zawierania pokoju: opuszczanie podbitego terytorium w zamian za inne ustępstwa np. okup lub właśnie za pokój.
No właśnie, grając w Shoguna II byłem zaskoczony, że nie ma tej opcji z wymianą regionów w dyplomacji.
Gniotem to Rome II było w dniu premiery. Teraz nie jest już tak źle. Da się grać, a z takimi modami jak DeI gra sie całkiem przyjemnie ( a mnie byle co nie zadowala). Co do historyczności to do wersji gier CA można było mieć zawsze zastrzeżenia i to się pewnie nigdy nie zmieni. Produkują dla mas wiec tu chodzi bardziej o grywalność niż o historyczność. Od poprawy historyczności są właśnie mody.Co do bojkotu, bądź realistą żadnego bojkotu nigdy nie będzie :D. Na przykładzie tego forum : ludzie psioczą , narzekają, ale jak wyjdzie nowa wersja i tak kupią i to jeszcze z wszystkimi DLC !!! :lol2:.
Bardzo naiwny jesteś jeśli uważasz, że kiedykolwiek powstanie gra historyczna będąca odzwierciedleniem przeszłości. I pomijam tutaj aspekt, że niektórymi nacjami byś pograł (np.: Pontem) do czasu przyjścia Rzymian. :P
Myślenie w takich kategoriach nie doprowadzi Ciebie do żadnej sensownej konkluzji, a tylko wciągnie głębiej w spiralę szukania błędów i nieprawdy.
Tak... Ale w Szajsempire i Napku takie opcje były, stąd nie wiem dlaczego piszesz, że nie było.
Od shoguna 2 chciałem powiedziec. Nie oczekuję od gry że powtórzy historię świata w ciagu całej rozgrywki ale jeśli bierzemy pod rozwagę punkt wyjściowy świata z roku 272 bc to nie wiem czemu autorzy uwsteczniają się nawet w stosunku do Rome I o tyle lat starszego. Opcja zbudowania murów wokół miasta we własnym zakresie to nic strasznego a oblężenia i walka na murach na pewno nie jest mniej atrakcyjna niż pałętanie sie tysięcy ludzików po wąskich uliczkach pseudomiasta. Taka frakcja jak Syrakuzy traci w ogóle rację bytu: jak oni się niby w tej wsi uchowali pomiędzy Grecją Rzymem i Kartaginą? to były czasy silnych i warownych miast-państw, a nie wiosek z aspiracjami mocarstwowymi.