Ale poza kosztami za ilość prowincji inne koszty jak opłata na papiestwo, czy koszty oblężeń zostają bez zmian. Ale zwoju informacyjnego mało kto używa. Ale lepiej by został wg mnie.
Wersja do druku
Ale poza kosztami za ilość prowincji inne koszty jak opłata na papiestwo, czy koszty oblężeń zostają bez zmian. Ale zwoju informacyjnego mało kto używa. Ale lepiej by został wg mnie.
Tak się właśnie zastanawiam, czy można wgrać do Bellum Crucis jednostki z innego moda? Jeśli tak to prosiłbym o jakąś instrukcję :D
A to wyższa szkoła jazda jest, poproś na PW Aramegila może Ci objaśni.
Witam
Kilka dni temu zrobiłem nawet nowy temat w którym pytałem się o błąd w Aragonii w przechodzeniu na turę 51.Minęło kilka dni i gram Węgrami i znów JEB z tury 40 na 41 wywala do pulpitu.Czy możecie się ze mną podzielić wiedzą tajemną, które to kraje nie mają błędu przechodzenia między turami ? Może z Waszego doświadczenia,a moze jest jakaś lista krajów co ten błąd mają ?
Są jakieś daty odnośnie BC 7.0 ?
Nie ma takiej listy krajów. Aragonia ma bug w drzewku znany i na włoskim forum. Zależy jaka grasz kampanię, właśnie jaką? Generalnie należy mieć porządek na kompie, ja używam np. programów z tego linku dotyczą poprawy wydajności komputera: viewtopic.php?f=367&t=11404
Poza tym gra powinna być na innym dysku niż system operacyjny. Należy robić kilka savów co kilka tur np. jeden zapis rób, zmieniaj nazwy, by mieć minimum 2 savy oddalone o kilka tur z innymi nazwami. Często wystarczy wczytać grę, ruszyć agenta zrobić zapis i leci dalej. Albo włączyć toggle_fow na moment, te i inne porady, jak radzić sobie z savami są tutaj: viewtopic.php?f=367&t=11921
Aktualnie jestem po kampanii na Megasubmodzie około 300 tur, jedno ctd miałem w wielkiej bitwie kampania Full.
Dlaczego papież mnie nie lubi? Jestem jedynym państwem, które ma 0 krzyży u niego. Przypuszczam, że to może mieć związek z tym, że:
1. Nie brałem udziału w żadnej krucjacie.
2. Jestem sojusznikiem Niemiec, a oni obecnie posiadają Rzym.
3. Prowadziłem wojny z państwami katolickimi.
Można jakoś podnieść relacje z nim?
Zamorduj go :).Bardzo łatwo jest wyleveować zabójce na max i potem zamorduj papieża i podczas wyborów na nowego wybierz albo swoją frakcje albo frakcje twojego najlepszego sojusznika.
Buduj kościoły, rekrutuj kapłanów i wypełniaj misje papieskie.
Poprzedniego papieża zabiłem, bo nałożył na mnie ekskomunikę. Teraz papieżem został polak, na którego zresztą głosowałem i on też mnie nie lubi.Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Buduję kościoły, nawet kilka tur temu papież poparł mnie za to że zbudowałem katedre i coś tam jeszcze, ale naszych stosunków to nie polepszyło. Kapłanów też dużo rekrutuje, zwłaszcza na terenach zdobytych od Maurów i od Księstwa Włodzimiersko-Kijowskiego. Mam przy tym sporo biskupów. Misje papieskie od nowego papieża też wypełniałem - zabronił mi atakować Chanat Połowców, to nie atakowałem, ale teraz ogłosił krucjatę na Rzym i mam nadzieje, że nie każe mi brać w niej udziału, bo nie mam zamiaru atakować Niemców. Będę dążył do tego, aby Rzym się zbuntował i wtedy spróbuję go zdobyć...Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Coś zBUGowany ten papież :lol:
Jakie ai? I poziom trudności. Widocznie wszystkie bonusy tracisz za sojusz z Niemcami wrogiem Papiestwa.