A jak teraz, po tych wszystkich, patchach, prezentują się bitwy morskie? Poprawili je?
Wersja do druku
A jak teraz, po tych wszystkich, patchach, prezentują się bitwy morskie? Poprawili je?
Mea culpa :oops:Cytat:
Nie Seal, a Selea ;D
Jak sie ukarze, to pozostaje tylko przetestować. :) Zobaczymy czy faktycznie moder zrobił to czego nie potrafili lub o czym zapomnieli panowie z CA.
Historia mojego życia
[spoiler:k29408ph]Jeśli chodzi o gry komputerowe, to kiedyś - przez dość długi okres czasu - pobierałem je z torrentów, i nie narzekałem nie traciłem pieniędzy itd...Kilka lat temu postanowiłem odmienić swoje postępowanie i zacząłem zakupywać oryginalne gry itd. Przez ostatnie 2 lata, za każdym razem kiedy zdarzy mi się zapreorderować grę (średnio jakieś 3 tytuły rocznie) i dojdzie do premiery owej gry (Red Orchestra 2, Battlefieldy, Simcity 5...) - dostaje lekkiego plaskacza w pysk...ale spoko - rozumiem, przyzwyczaiłem się.
Po pewnym czasie dokonuje preorderu na Rome 2 Total War, biorę wolne w pracy na premierę...3 września godzina 9:20 rano - odpalam to "cudo" z zamiarem przeniesienia się w starożytność i namieszania w historii. Wtedy nagle znikąd dostaje bejsbolem w pysk i wpadam pod stół. Moja przygoda z RTW2, na 3 miesiące zostaje zakończona.
Jest 29 listopada, postanowiłem przetestować już jak owa gra będzie wyglądała po 7 patchach i 2 DLC....
Po raz kolejny leżąc pod stołem, zacząłem się zastanawiać - jak to coś mogło zostać dopuszczone do premiery....
- Grafika jest dziwna
- AI oblężeń praktycznie nie istnieje ( nie miałem sytuacji żeby AI próbowało oblegać moje miasto - tylko od razu zerg rush z pochodniami - ew 2 drabiny podstawią a później się kręcą dookoła)
- AI bitew w otwartym polu - to w zasadzie jedyna rzecz która naprawdę się poprawiła (z optymalizacją gry nie miałem problemów więc się nie wypowiadam) tutaj śmiało mogę powiedzieć, ze przynajmniej dla mnie jest to chyba najlepsze AI bitewne w Total Warach ever - ale to moja prywatna opinia)
- Dyplomacja dalej jest w 2004 roku.
- Drzewo rodziny nie istnieje
- zamiast ładnych portretów generałów mamy jakieś dziwne 3d facjaty które są wykonane nad wyraz brzydko
- nie ma animacji zabójstw itp
- nie ma animacji w której generał przemawia do armii przed bitwą
- wyszły różne mody które świadczą o niedorobieniu tej gry - jeden z przykładów jest nieco powyżej gdzie jeden z użytkowników forum zacytował modera od DAI odnośnie AI
- różne dziwne DLC z dodatkowymi frakcjami ( które świadczą o pocięciu gry na kawałki)
- gra nie ma klimatu
- gra na dłuższą metę jest nudna
- multiplayer spłaszczony do granic możliwości, a po progresie jaki nastąpił w shogun 2 oczekiwałem przynajmniej tego samego
- gra została wydana we wczesnej wersji BETA a my zostaliśmy okłamani
Dlaczego ??
:(
Pozdrawiam[/spoiler:k29408ph]
Jest jakiś bug z przypisaniem miast. Zaczynając nową kampanię jako Suebi i atakując celtyckie miasto na Węgrzech (z palisadą na mapie kampanii) załadowało mi mapę z typowym rzymskim miastem o kamiennych murach, przez co moje drabiny były złe (za niskie, sięgały tylko połowy murów D:), a ja musiałem odwołać oblężenie. Z kolei mój kumpel, który gra sobie Rzymem mówił, że jak odbijał jedno miasto w Italii od greków to załadowała mu się barbarzyńska osada z palisadą.Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Pozdrawiam
Nowy Unit Spotlight
https://www.youtube.com/watch?v=xjgCcWIn6f4
Ta gra jest po prostu super :D
Dzisiaj zaatakowałem Genuę, przeciwnik wyprowadził przeciw natarcie miałem chyba 5% na wygraną ale wygrałem, nie wiem jak tego dokonałem ale się udało :D
Potem zdobycie osady było już bułką z masłem,
PS. Dlaczego powtórka przekłamuje, nagrałem powtórkę mojej pierwszej bitwy, i gdy ją otworzyłem żeby nagrać ją FRAPSEM pokazuje że jest "minimalna porażka" ale ja wygrałem te bitwę dlaczego powtórka przekłamuje historie:-)
I jest to jeden z wielu powodów dlaczego ta gra właśnie NIE JEST SUPER.Nawet dzisiaj po 7 patchach dla mnie jest to jedna z najgorszych gier TW w całej serii...Cytat:
Zamieszczone przez pawelk198604
Ale udało się w dużej mierze dzięki moim ekwitom, miałem dwójkę własnych i dwóch najemnych, udało mi się ich przemieścić na tyły wroga, i go zajechałem od tyłu, wiem jak to brzmi :DCytat:
Zamieszczone przez Memnon[pl
ale zadziałało.
Na AI każdy manewr działa, zwłaszcza jak się gra Rzymem. Gra jest banalna bo można wygrać nawet jak wróg ma 5 krotną przewagę ;)
Mody są od tego żeby gra nie była banalna :>