Daj znać, czy zagrałeś. I jakie wrażenia.
Wersja do druku
Daj znać, czy zagrałeś. I jakie wrażenia.
Grać w niego już kiedyś grałem(nie tak dawno nawet) ale teraz powinno być o wiele lepiej bo będę grać na nowym lapku, o wiele lepszym od mojego PC starego. Ale i tak oczywiście napisze co i jak :) Pamiętam, że największe problemy miałem ze stosunkami z moimi sąsiadami.
Jest jakiś mod albo sposób by występował w grze autozapis? Bo już drugi raz mnie wywaliło w ciągu tych pierwszych 40 tur i znowu będę musiał rozgrywać grę od 26 tury bo nie pamiętam o zapisywaniu co turę:(
W pliku cfg w katalogu głównym moda, wstaw auto_save = 1 i będzie
[game]
auto_save = 0
No co turę to się nie zapisuje ale co 5 lub 10 tur to powinno się robić zapisy. Pod różnymi nazwami najlepiej.
Mam prośbę bo nie działa teraz 80% linków w tematach tego moda. Co sobie na własną rękę znalazłem spolszczenie i BC 6.3 do pobrania to czy byłby ktoś łaskawy co do linku z tym submodem :P?
Jest na Przekleju.
Masz na forum temat z instalką nr V. Link powinien działać, sam niedawno pobierałem.
Pograłem sobie i jest extra. HRE miało pecha, zaatakowały ich Węgry co skończyło się ekskomuniką dla... HRE! Miałem sojusz z obydwoma ale opowiedziałem się po stronie Niemców. Potem jak dostałem misję od papieża by zerwać sojusz z Niemcami to odnowiłem sojusz z Węgrami i Wenecją, które się z HRE biją również. Mówię również bo ja też zaatakowałem Niemców korzystając z okazji. Zabrałem im Wiedeń i Magdeburg, pokonałem kilka ich pełnych armii no i oczywiście Ołomuniec i Praga też do mnie należą bo je od buntowników zdobyłem. Jest naprawdę bosko, co prawda Niemcy nie są już ekskomunikowani no ale papież mi groził klątwą bo nie miałem żadnego kościoła w Gdańsku, a nie dlatego, że się z nimi biję :) Poza tym Dania zerwała ze mną sojusz i mam z nimi tylko 5/10 ale nie boję się ich :D
Co do zapisów to co chwilę robię sobie szybki zapis, a przed jakimiś ważniejszymi wydarzeniami normalny zapis.
To z przekleja nie chcę się załadować
To może być kwestia przeglądarki. Google Chrome pobiera.
Tam się czeka kilkadziesiąt sekund i kod bodajże się wpisuje, robisz tak?
Na upload na inny serwer nie bardzo można liczyć.
Chrome czekam kilka sekund wpisuję kod po 10 minutach czekania aż się zacznie pobierać wyskakuję error z brakiem pliku. Explorer to samo mozilla też.