Tyle,że jantar nie uwzględnił tego,że chce RTS'a o takim samym schemacie rogrywki.Wyłącznie wspomniał o tym,że chce RTS'a lepszego od RTW2,a więc pokazałem mu RTS'y wg. mnie lepsze
Wersja do druku
Tyle,że jantar nie uwzględnił tego,że chce RTS'a o takim samym schemacie rogrywki.Wyłącznie wspomniał o tym,że chce RTS'a lepszego od RTW2,a więc pokazałem mu RTS'y wg. mnie lepsze
To dla pewności że nikt nie będzie kontynuować wykolejania tematu, wyślę nas wszystkich do Karceru. :) Proszę Państwa, ad rem!
Owszem, Total War: Rome II dużo brakuje do ideału - tylko cały kłopot w tym, że jak na razie nie ma nic lepszego w tych klimatach.
Witam .Mam takie pytanko.Jezeli mam np pelną armie z generalem w miescie.A chce wyjsc z miasta generalem ale 4 zostawic chce w miescie.To czy tak da sie zrobic?Bo za cholere nie wiem jak rozdzielic armie
Nie da się, armia wędruje tylko z generłem, miasta mają własny garnizon.
Po rozpoczęciu nowej kampanii zauważyłem, że szybkość uzupełniania się najemników uległa znacznej poprawce (po 30-stu turach od zarekrutowania wszystkiego z jednej prowincji, znowu miałem wszystkich dostępnych). Czyżby podwyższono szansę na uzupełnienie się najemników? Czy ktoś zaobserwował coś podobnego?
Pozdrawiam
Owszem, ale ciężko to zaobserwować - AI też dość aktywnie korzysta z opcji wynajmowania najemników.
Wyszła wersja 0.5 Divide et Imprea :D
Ważne: Aby wszystkie zmiany zadziałały konieczna jest nowa kampania!Cytat:
Changelog v0.5:- Made the AI able to use formations (the real ones that also the player can use), apart for Barbarians because they used Shield Wall only rarely (it was not their primary fighting method and they used it mostly against cavalry charges)
- Slowed speed of battle, but in dynamic fashion: this means that for example fighting Barbarians will be always a violent and "fast" matter given their method of fighting and low morale, while fighting with Greek units with their high defense will produce very long battles
- Made various changes to differentiate the factions with their particular strengths/weaknesses even more: players will have to learn the characteristics of the faction they are playing with to succeed
- Tweaked morale for less incongruence and more diversity between factions (for example Romans will have the highest morale in their primary troops so they will fight longer even when losing)
- Re-balanced several units for better gameplay
- Tweaked missile units that were too strong in previous update
- Made all Roman Auxiliaries to fight in a disciplined manner and use formations appropriately
- Reworked Repel Cavalry to form a square and made it so that it is not being used by AI above all else (this caused various issues in the previous updates)
- Reworked Roman textures with the new work from Little Legionaire
- Incorporated part of Izanagi's All Factions Playable Mod (with permission). The following minor factions are now playable: Syracuse, Pergamon, Massilia, Cantabri, Turdetani, Delmate, Getae, Odryssian, Masaesyli, Etruscan, Aedui, Armenia, Cherusci, Galatia.
- Incorporated Hellbent's Traits, Talents and Toadies Mod (with permission).
- Changed Forced Stance march to give a morale and defense penalty instead of always starting an ambush battle
- Improved relations between Carthage and Africa (hopefully to make Carthage survive longer).
- Update to Xilo's Meaningful Resources. These changes include:
- Fixed Copper nodes to be their own resource.
- Added Warhorses, Salt and Slaves as resources.
Kurcze... a właśnie zaczęło mi iść Spartą... No nic 27 kolejek szybko odrobię. Szkoda mi tylko wodza, bo się zżyłem.
Ale walki w DeI są kompletnie inne niż w jakimkolwiek innym modzie, że o "podstawce" nawet nie wspomnę. Strasznie wymagające, ale dzięki temu że moja ostatnia np. bitwa (o Spartę) trwała 35 minut, mogłem spokojnie planować ruchy, a nie klikać i klikać jak szalony. No i bez flankowania zapominamy o jakimkolwiek zwycięstwie. No może Pyrrusowym...
Do dyskusji na temat nowej minikampanii o przygodach Cezara zapraszam do tego tematu.
viewtopic.php?f=471&t=14560