Dla całej prowincji, czyli wszystkich jej regionów włącznie ze stolicą. Nawet nie muszą przebywać w stolicy, mogą stać w innym regionie tej prowincji.
Wersja do druku
Dla całej prowincji, czyli wszystkich jej regionów włącznie ze stolicą. Nawet nie muszą przebywać w stolicy, mogą stać w innym regionie tej prowincji.
Witam
Jestem nowym graczem, grę mam od dwóch dni!
Niestety ma problemy z opanowaniem kierunków natarcia poszczególnych jednostek!
Wygląda to tak: rozpoczęcie bitwy, ustawienie oddziałów i gdy dochodzi do potyczki to czasami próbując kursorem przesunąć oddział w wyznaczone miejsce (do przodu) oddział przemieszcza się w odwrotnym kierunku (do tyłu)!
Albo oddział ustawia się tyłem do atakujących (żółte pola ze strzałkami wskazują odwrotny kierunek do zamierzonego ustawienia) i nie potrafię tego zmienić na wybrany kierunek!
Proszę pomóżcie, co robię nie tak?
PS: jeśli to nie jest odpowiedni dział, to proszę moderatora o przeniesienie!
Witaj Gustawie. Pytasz o bitwi w jednoosobowej kampanii, czy też wieloosobowe?
Witam
grałem w prologu, bitwa historyczna i własna bitwa!
Wszędzie ten sam problem:o zauważyłem też że łucznicy albo procarze po chwilowym ostrzale przestają ostrzeliwać przeciwnika (zdarzyło mi się już kilka razy)!!!
Zdaje się że robię coś nie tak, ale co?
Proszę pomóżcie :rolleyes:
U mnie chyba jest podobnie, na razie za mało bitew miałem by to sprawdzić, ale jednostki czasami nie reagują na polecenia, nie chcą iść w wybranym kierunku kiedy np. chcę okrążyć przeciwnika i wbić mu w plecy to część jednostek normalnie idzie a inne się kręcą wokół albo stoją. Na razie miałem tak chyba tylko w jednej bitwie.
Dziwne, macie spatchowana grę?
Witam
Pampa , grę kupiłem i zainstalowałem trzy dni temu!
Najpierw zacząłem grać w kampanie rodziną Julii, może tak od 10 tury, miałem same problemy! nie mogłem pokonać ligi Etrusków!Ciągle się odradzała!!! Ciągłe bunty w południowych prowincjach i na koniec wojnę wypowiedziała mi Kartagina! Odpuściłem:o
Zacząłem nową kampanię rodziną Junii i o dziwo od samego początku wszystko szło po mojej myśli, ład podnosił się sukcesywnie we wszystkich koloniach,(a muszę zaznaczyć że poprzednią kampanie zaczynałem podobnie rozwój społeczny zamiast militarnego) Armie nie traciły żołnierzy, Ligę Etruską pokonałem bez żadnych problemów! Rzym się po prostu rozrasta!
Co do kierowania oddziałami, to jest o wiele lepiej! Pewnie z czasem będzie jeszcze lepiej!
pozdrawiam gustaw:D
Bardzo mozliwe tez gustawie iz za bardzo rozciagasz oddzialy.To Rome II-czasami wystarczy ze kilku,a nawet jeden wojak dotknie wroga i caly oddzial dziwnie reaguje,lub sie nie rusza.
Panowie, znowu mam problem:o wczoraj pierwszy raz walczyłem oddziałem uzbrojonym w balisty, tylko że te balisty przez całą bitwę nie oddały ani jednego strzału!!!
Wiecie z jakiego powodu nie strzelały??
Jeszcze jedno pytanie, w wykazie jest nakaz przejęcia kontroli nad kolonią Brundizium, kolonia jest moja a w wykazie dalej nie jest odznaczona jako kontrolowana! co mam zrobić??
Co do balist-musisz miec zaznaczone przy balistach tryb swobodnego ostrzalu-inaczej musisz recznie rozkazywac w co balisty maja strzelac.
Masz zajety caly region z Brunduzium czy tylko jedno miasto?Musisz miec zajety caly region z w/w miastem.