-
Witam wszystkich. Raczej nie jestem początkującym, ale muszę zapytać. Zastanawiam się nad zakupem Wrath of Sparta, a pytanie dotyczy odblokowanych nacji. Kupując Cezara w Galii odblokowuję trzy plemiona do rozgrywki w kampanii podstawowej. Tak samo jest z Wrath of Sparta? Jeżeli tak, to jakie to nacje? Przepraszam za błahostkę, ale wolę dostać odpowiedź ,,wprost", niż źle zrozumieć angielskie teksty.
-
Nie, tak nie jest. Nic nie dodaje do podstawki. Nic nie dodaje do multi.
-
Pewnie powinienem to pytanie zadać w dziale modyfikacje ale szkoda miejsca na temat. Czy ktoś zna jakiś poradnik albo sam może napisać czy można w miarę latwo na polskiej wersji rome2 dodać opis jednostki z moda aby nie bylo pustego miejsca? Takie UPC ale w nim nie wszystko jest a kilka braków mnie bardzo drażni.
No i może przy okazji. Mod Manager wyświetla mi kilkaset konfliktów czy jeżeli one nie wywoluja crashy to mogę je zignorować?
-
Ave! Jestem tu na forum nowy, niemniej w cykl Total War pogrywam od dobrych kilkunastu lat. Zmieniłem sprzęt i w najbliższym czasie zamierzam zakupić Rome II i tu pojawia się pytanie/pytania (zapewne takie już padały, ale proszę o wyrozumiałość :) ) - którą edycję jako najbardziej kompletną polecacie na start? Czytałem o EE i SE i się zastanawiam. Docelowo chciałbym (o ile finanse pozwolą) zainstalować wszystko, co wypuścili i mieć w pełni kompletną grę. Czy powyższe edycje zawierają wszystko co było do tej pory, czy też trzeba osobno zakupić każdy DLC? Czy kolejność ich instalowania jest istotna? Z góry dziękuję :)
-
Największy pakiet DLC zawiera w sobie SE, choć i tak trzeba coś tam dokupić. Kolejność instalowania nie ma znaczenia.
-
Witam, jestem nowy i mam pytanie dotyczące modyfikacji na stronie steam w zakładce warsztat pt: Historically accurate unit size
Be aware that this modification is most likely not compatible with any other ones that have anything to do with units. It has the entire unit table rewritten.
Hellenic infantry: 300
Roman pre-Marian cavalry: 60
Roman pre-Marian infantry: 120 (60 Triarii)
Roman Marian infantry: 480 (960 first/Eagle cohort)
Pikemen: 256 (it was 512 sometimes but 256 seems to be more reasonable)
Carthaginian infantry: 300 (it was 3000 actually but it would have probably ruined the game)
Everyone else: triple count (work in progress)!
Jak mam rozumieć tą modyfikację:Roman pre-Marian infantry: 120 (60 Triarii)
Roman Marian infantry: 480 (960 first/Eagle cohort
np tu: Triarii było 60 a po modyfikacji będzie 120?
Eagle Cohort było 960 a ma być 480?
Jeśli pytanie zamieściłem nie w tym dziale to proszę o wyrozumiałość i o przeniesienie.
pozdrawiam gustaw
-
masz rozumieć dosłownie - przed reformami Mariusza - 120 liczbeność oddziału z czego dla Triarii 60, po reformach 480 (zwykłe oddziały) i 960 w pierwszej kohorcie.
-
Pampa dzięki za szybka i rzetelną odpowiedz;)
Mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie opisu modyfikacji która jest tylko w jęz. ang. Be aware that this modification is most likely not compatible with any other ones that have anything to do with units. It has the entire unit table rewritten.
Przetłumaczyłm to translatorem i wyszło coś takiego: Należy pamiętać, że zmiana ta jest najprawdopodobniej nie jest kompatybilny z innymi te, które mają coś wspólnego z jednostek. Ma całą tabelę jednostka przepisany.
rozumie to tak, modyfikacja nie jest kompatybilna z innymi modami dla jednostek! czyli jak nie mam takich modów to wszystko powinno działać?
pozdrawiam gustaw
-
To znaczy że nie możesz mieć żadnego innego moda, bo będzie się gryzło, bo całkowicie zmienia liczbę,statystyki, ogólne pojęte rzeczy dla jednostek.
-
Mam pytanie w jaki sposób mógłbym pozbyć się jednego z sojuszników obronnych bez konsekwencji dyplomatycznych ? Chodzi o to że w akcie kampanii muszę kontrolować jedno miasto z obszaru który należy do moich dwóch sojuszników obronnych. Mój cel ma tylko jedno miasto kiedy je zajmę ta frakcja zniknie a ja będę mógł przejść na kolejny rozdział. Próbowałem wszczynać tam bunty, ale nic to nie dało anulowanie sojuszu oraz atak bez wsparcia innych sojuszników dalej powoduje zniszczenie mojej dobrej reputacji wśród sojuszników.