wiadomo kiedy pokażą nam materiał z udziałem chaosu??
Wersja do druku
wiadomo kiedy pokażą nam materiał z udziałem chaosu??
Może krótko przed premierą jako iż jest to nacja dodatkową.
Młotek to co prawda nie moja bajka, ale z ciekawości obejrzałem kilka filmików z bitwami. Konkluzja jedna, co do inteligencji AI zmian nie ma i na tym silniku na pewno nie będzie mający nadzieję na inny stan rzeczy są raczej marzycielami lub naiwniakami jak kto woli. Zresztą po co inteligentne AI większość domorosłych niedzielnych strategów uznałoby grę za zbyt trudną i skomplikowaną.
Oczywista prawda. Ale mi to wcale nie przeszkadza ;) Przynajmniej przy tym tytule jako iż jestem fanem Warha to mogę przymknąć oko na kulejące AI i czy jakieś drobne błędy.
Roznica w miastach pomiedzy Imperium a Wampirami...naprawde robi "wrazenie".
Załącznik 1456
:eek:
To juz chyba troche przesada lenistwa CA.Nie dosc ze miasta sa bardzo male to niech ktos mi pokaze roznice w tych dwuch miastach.Zaznaczam ze oba sa inne:rolleyes:
Jak ktos szumnie trabi na prawo i lewo ze tworzy cos najwiekszego to pasowalo by zeby takie faktycznie bylo.Wkurza mnie praca CA typowo po angielsku-na skroty,leniwie,niedbale i byle na odczep sie.
Jedynie kto przyklda sie do roboty to graficy i marketing-cala reszta to troche kiepsko wyglada....
Juz wyobrazam sobie te niewilekie i nieepickie bitwy.Dwie lub trzy ulice,z morow lucznicy spokojnie beda strzelac na flage,do tego komp bedzie ustawial strzelcow pod murami zeby nie strzelali zbyt wczesnie.Jako stary fan serii Total War jestem grubo rozczarowny obecnymi zmianami.
Z gory zaznaczam ze rozumiem Ciebie Andrij iz Tobie sie podoba i potrafisz przymknac oko na wiele -ale chyba tylko dlatego ze jak sam mowisz lubisz Warhammera.
Rozumiem to i szanuje -jednak ja osobiscie uwazam iz CA robi wszytko pobieznie i z wielkim lenistwem nie przykladajac sie wcale to swojej pracy.
Hehe, pamiętam jak przy Empire mówili, że ten Total War będzie Cesarzem wśród Total Warów. Przy dobrych wiatrach, może w XY patchu zmienią rozkład miast :)
Ja raczej powiedziałbym, że zmian w AI nie będzie dopóki skład CA jest jaki jest. Co tu dużo mówić, partacze. Silnik jak silnik, da się przeboleć ale dopóki nie zatrudnią programistów, którzy potrafią coś więcej niż napisanie kalkulatora w C# to nic się nie zmieni. Pisze tu tylko o ai bo nawet nie chce mi się poruszać tematu sztucznie podbijanych wymagań sprzętowych czy innych głupot jakie ostatnimi czasy serwują nam twórcy.
Na wstępie zaznaczę, że Warhammera w najbliższym czasie nie zamierzam kupować. Po tym co dotychczas pokazało nam CA uważam, że gra prezentuje się ubogo jeżeli chodzi o zawartość. Spodziewałem się głębszych zmian w rozgrywce, a to co póki co zobaczyłem to reskin Rome 2. Widać wyraźnie, że wyjdzie morze DLCków, więc ja poczekam na wyprzedaże, bo CA ostatnio ssie jeżeli chodzi o wydawanie edycji kompletnych.
Ale jedno czego nie rozumiem na tym forum to narzekanie na AI. Jestem graczem od ok. 15 lat i przez ten czas nigdy nie grałem w żadną grę, w której boty/AI byłyby inteligentne. Zasada jest prosta, chcesz emocji -> grasz w multi. AI ssie pałkę zawsze i wszędzie, jedyny sposób żeby AI stanowiło wyzwanie dla graczy to czity. Nie ma znaczenia czy to RTS, FPS, MOBA czy MMO.
Pięknie to podsumowałeś kolego :D - Jest tylko kilka tytułów w których AI coś robi.
No niezupełnie. Totalna bezradność ai a jego słabszy poziom to dwie różne rzeczy. Ai w potworkach CA, Napoleonie i Empire nie potrafi uformować prostej linii strzelców, biega jak opętane w każdą strone pod ciągłym ogniem. To samo jest w upadku samurajów. W Rome 2 dopiero po 15 czy iluś tam patchach potrafiło użyć sprzętu oblężniczego! Szarże generałem na piki, miotanie się jednostek w każdą stronę czy nawet na tym filmiku z Warha ai będące stroną atakującą unika walki. Nie mówię już o wiecznie źle zrobionym ai na mapie kampanii. Da się to wszystko zrobić tylko trzeba chcieć a nie żerować na pieniądzach za dlc, które powinny być częścią podstawki samemu nie wnosząc do produkcji nic.