Anna de Loiret
Na rynku będziemy po załatwieniu spraw z gondolierami. Glorgino, idziesz z nami czy z nimi?
Wersja do druku
Anna de Loiret
Na rynku będziemy po załatwieniu spraw z gondolierami. Glorgino, idziesz z nami czy z nimi?
Idę z Wami, bo zara mi portki spalą swym wzrokiem odparła.
Alessio
Moja Ania w ogóle jest cudowną kobietą - odparł jej ze szczerym uśmiechem, nie wiedział co tu się dokładnie stało ale ważne dla niego było że udało się załatwić sprawę bez burdy która mogła zakończyć się tylko w jeden sposób....., po czym dodał - zatem ruszajmy wreszcie skoro sprawa się wyjaśniła.
Anna de Loiret
Zarumieniła się po słowach Alessia, ale chwile później jej myśli zmąciła pewność, że przyjdzie jej podróżować z dużo większą liczbą szurniętych krasnoludów...
Za podróż gondolą zapłaciliście po złotej monecie od osoby. Jesteście przed mieszkaniem Alessio.
Alessio
Moment, zaczekajcie na mnie,obrócę raz dwa - rzekł wysiadając z gondoli i wręczając przewoźnikowi 3 złote monety,po czym ruszył do mieszkania wziąć wszystkie swoje zapasowe pary ubrań. Wiedział że więcej nie zobaczy tego mieszkania, kto wie może nawet w Miragliano jego noga więcej nie postanie?
Anna de Loiret
Jak można w takim czymś mieszkać... Nie ma nawet pola ćwiczebnego ani miejsca by się konno rozpędzić. Szlachcianka weszła do mieszkania za narzeczonym. Nie umiałabym tu mieszkać, nie ma gdzie jeździć konno, ani miejsca by poćwiczyć fechtunek. Ani łąki żadnej obok, by się położyć i odpocząć.
Alessio
Większość ludzi żyje dużo skromniej moja droga, ba niektórzy nie mają dachu nad głową,tylko nie liczni mogą sobie pozwolić na luksusy w jakich Ty się wychowałaś - odparł z lekkim smutkiem jednak wciąż był zajęty pakowaniem rzeczy.
Anna de Loiret
Naprawdę człowiek obdarzony myślami i uczuciami może żyć bez takich rozrywek jak jazda konna czy słuchanie opowieści o rycerzach? Spytała z wielkim zdziwieniem.
Alessio
Spojrzał na nią z lekkim pobłażaniem i przyjaznym uśmiechem,przerwał na chwilę pakowanie i odparł - Naprawdę może, ja powinienem być dla Ciebie najlepszym przykładem. Choć opowieści o rycerzach mnie nie interesują to już na koniu zawsze chciałem się spróbować.