dodać naleśy że jak się umiejętnie prowadzi politykę wewnętrzną to taka wojna nie wybuchnie. Skończyłem całą kampanię Rzymem bez przelewania bratniej krwi. :)
Wersja do druku
dodać naleśy że jak się umiejętnie prowadzi politykę wewnętrzną to taka wojna nie wybuchnie. Skończyłem całą kampanię Rzymem bez przelewania bratniej krwi. :)
Rzymem czy Kartaginą jest o wiele łatwiej prowadzić odpowiednią politykę wewnętrzną niż innymi państwami.
Ostatnio zacząłem ponownie grać W rome, wcześniej nie grałem dużo z uwagi na słaby komputer. Ma edycję emperor gry, mogę grać kampanię gniewu Sparty, ale w multiplajerze nie mogę wybrać armii sparty ani Aten. Natomiast na forum w dziale ligi rome 2 ludzie piszą o używaniu sparty i aten w rozgrywkach. Muszę jakieś dlc kupić by mieć moiwosc pogranicza tymiankiem armia mi.
Potrzeba DLC "Greek States Culture Pack". Poza Atenami i Spartą dodaje jeszcze Epir, który, moim zdaniem, jest najlepszą częścią tego dodatku.
Nie działa mi dlc z krwią mimo zdecydowanej nadwyżki jeśli chodzi o zalecane wymagania,ktoś wie o co chodzi?
Zaznaczyłeś efekty krwi w opcjach zaawansowanych grafiki?
Tak,niestety rozwiązanie tego problemu nie jest takie proste :(. O dziwo w bardziej wymagającym Attyli DLC z krwią działa bez zarzutów...
Gdyby ktoś miał podobny problem to informuję że u mnie rozwiązał się sam,po kilku dniach od zakupu DLC po prostu jak gdyby nigdy nic zaskoczyło ;)
Witam po dłuższej nieobecności.
Zacząłem przygode z Rome II parę dni temu i właśnie przeglądałem forum i mam parę pytań:
1. Gdzie domyślnie są zapisywane save z gry, jeśli nie mam chmury ustawione tylko lokalnie?
2. Przeczytałem, że idzie zmienić ilość tur na jeden rok w rozpoczętej już kampanii.
Kurcze kombinowałem, ściągnełem ESF editor, ale coś chyba nie odpalalo. Mam wersje gry 2.2.0
Jak to zrobić, mógłby ktoś pomóc?
1. C:/Uzytkownicy/Nazwa użytkownika/AppData/Roaming/The Creative Assembly/Rome2/save_games
W Winddows 7 AppData jest ukrytym folderem, trzeba zaznaczyć "Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski" w Organizuj/Widok