Re: Rekonstrukcja Historyczna
Miejski to możesz mieć szalet, czemu nie rodowy?
Na tym filmiku poziom walki jest znakomity. Szybkie, silne ciosy. Zobacz jakie trafienia idą. To nie jest czysta pokazówka.
Uniki, skoki, my walczymy inaczej niż wcześniacy. U nas się takich rzeczy nie robi bo nie mają najmniejszego sensu. Przynajmniej ja w tym co mam na sobie, nie jestem zbyt zwinny. :D
bo nie można i kropka, nie wiem taki warunek dostałem i łaże z herbem miejskim.
Koniec koncow odposcimy sobie chyba buntowanie lub przejdziemy do ludzi odtwarzajacych piastow. Ale raczej to pierwsze bo ludzie maja stroje wprawdzie mozna przerabiac ale w zakonie nie jest tak zle no pozyjemy zobaczmy.
Pfff, to jakiś mrok bractwo i ch..j. Powiedz im, że rycerstwo pieczętowało się swoimi herbami i jeżeli masz swój, gdzieś w rodzinie lub chciałbyś sobie jakiś obrać to masz do tego pełne prawo i nikt ci nie może zabronić. Chyba, że odtwarzają np tylko zakonnych, najemników czy itp. Jeżeli w bractwie są rycerze herbowi to do cholery, dlaczego nie mogą mieć swoich herbów?
Pampalinex, pokaż no stronę tego bractwa ;) Może to jacyś ludzie są z grupy teatralnej czy jasełek a mówią, że się bawią w RR? Uważaj na takich, to najgorsze co może być. Ludzie bez podejścia i pasji :)
Cytat:
Na tym filmiku poziom walki jest znakomity. Szybkie, silne ciosy. Zobacz jakie trafienia idą. To nie jest czysta pokazówka.
Uniki, skoki, my walczymy inaczej niż wcześniacy. U nas się takich rzeczy nie robi bo nie mają najmniejszego sensu.
To nie widziales jak sie Ruscy wczesni napierdalaja;) To bys zmienil zdanie co do poziomu;) Kto mowi o skokach? Tu nie podstaw! Tarcza sluzy do obrony, PAROWANIA CIOSOW! Fajnie ze uzywaja jej do walki ale sorry, podchodzi parka do siebie i zaczyna sie grzac. Jeden wali tarcza a drugi uderza go w bok. Nawet nie stara sie zaslonic... To jest wysoki poziom? NIe, w tym zawodzie nie liczy sie sila, tylko technika, czy to u wczesnych, czy poznych. Technika:)
To samo, macie dużo większą mobliność i inny sprzęt. Efekt, walczycie inaczej ;P
Kurde, ale tu chodzi o proste opuszczanie tarczy! My tez walczymy w kolczugach, wiec nie zaslaniaj sie tak mobilnoscia;)
I walczycie w jakich kolczugach, jakich nogach, jakich tarczach i jakich hełmach :D
Możliwe, że w na tych filmikach punktowane były tylko naprawdę mocne uderzenia. Gdyby mieli przerywać walkę po każdym uderzeniu, albo naliczać punkty, mogliby się pogubić. My też walczymy na podobnych zasadach.
Zawsze się walczy na punkty, czy jest coś typu pierwsza krew albo nokaut?
Podczas bojówek (turniej o 1-2-3 miejsce) walczymy zazwyczaj na punkty :) Przynajmniej ja inaczej jeszcze nie walczyłem. Na treningu 1 vs 1 to punkty ew. kto kogo położy na ziemię albo do utraty sił. W grupie, wygrywa ten co stoi ;)
Muszę się pochwalić buzdyganem moim nowym ;D
http://yfrog.com/dy86576095j
Po treningu, cios w hełm :D Cisowy trzonek.