-
Mam pytanie do was, czy też macie tak że wszystkie wrogie armie siedzą w miastach i nie za bardzo chcą atakować ani się bronic poza miastem ? ja tak mam a gram na poziomie bardzo trudnym, wcześniej czegoś takiego nie miałem np podczas gry spartą juz gry wysyłałem armie w stronę miasta wroga to on juz mobilizował siły i wysyłał je na mnie a teraz zacząłem grę Pompejuszem i przez 50 tur nie miałem ani jednej bitwy poza miastem :/ wie ktoś co może być problemem ? nowych modów nie mam żadnych jedynie te które już byly ale jak mówiłem wcześniej normalnie AI wysyłała na mnie swoje armie ;p
Sądzicie że to problem patcha czy może akurat tej frakcji ?
-
@ patryk - mnie normalnie latają, markomanowie mnie nawet oblegali i ledwo co się zmobilizowałem. Pompejusz też flotami mi groził zdobyciem Marsylii dość nieudolnie, ale starał się a grałem Oktawianem na tym samym poziomie co ty.
Z jednej strony jestem zadowolony, ale jednak troszkę zawód też jest. Z modami problemu nie mam (bo mało ich używam :P ). Fajna ta kampania, z rzymem można się napierdzielać to jest spoko, bo na głównej rzym szybko padał, ale... Pompejusza zmiazgałem i miałem z nim tylko jedną poważniejszą bitwę. (gram na bardzo trudnym poziomie) Po prostu wszedłem na jego terytorium i przejąłem. Chodzi mi o to, że komputer nie jest w stanie stworzyć bardziej rozwiniętej armiami. A dałem mu duzo czasu bo... rozwijałem państwo przez pierwsze tury i walczyłem z Markomanami. I fakt prowincje mi się baaardzo szybko rozwijają i średnio co turę powstawały po 2/3 nowe budynki. Ogólnie kolory są spaprane... myśałem że takie będą tylko w dodatku, a są w całej grze. Pół północy jest szara, a kilka frakcji się zlewa i jest taka sama. Wcześniej były one żywsze, nie tęczowo kolorowe tylko po prostu ładne. Może to kwestia przyzwyczajenia ale liczę na zdolnego twórcę modów który to poprawi. Fajny porządek z prowincjami to na plus, ale jeszce jak by zrobili porządek z belgią i germanią mniejszą byłbym zachwycony. Miasta są kompletnie nie obok siebie a tworzą prowincję. Sekwanów z trewerami razem, belgów razem i byłoby cacy. I wiem że to nie wyglądałoby historycznie, ale byłoby o wiele wygodniejsze. Tym bardziej w kampanii oktawiana gdzie wezoncjo i trewerorum osobnymi prowincjami i cholera wie co z tym zrobić - nie można rozwijać tych miast tak, żeby bonusy wzajemnie się uzupełniały i żeby zarabiać więcej. Ale co jeszcze boli to brak bitew historycznych, brak jakichkolwiek nowych jednostek, brak nowych ciekawych frakcji. No ale w sumie to było darmowe, czego się spodziewać... Ogólnie wszystko oceniam na takie 6,8 na 10. Najbardziej dopracowanym był Cezar - nowe jednostki, ciekawe frakcjie w ciekawych miejscach, umiejętnosci bohaterów, bitwa historyczna też spoko. I tak co kolejne coraz mniej wysiłku w to wkładają. Teraz mam nadzieję na jakieś porządniejsze DLC.
-
Mówili tylko o kampanii darmowej ;p choć przeczytałem że ma byc pare nowych rzeczy jak jednostki do frakcji które już były ale ktoś chyba pofantazjował oraz też jakieś drzewko biologiczne miało być żeby generałowie nie brali sie za przeproszeniem z dupy. Miałem nadzieję na dużo nowych rzeczy i że wreszcie zaszaleją bo i tak wystarczająco zarobili żeby dołożyć trochę pracy do Rome II a z kolejną częścią mogli się wstrzymać jeszcze pół rok żeby mieć jeszcze więcej czasu na dopracowanie a nie jak było z Rome II na początku. Co do mojego problemu to postaram sie zagrać inną frakcją i zobaczę ;)
Dokładnie tak napisali według przecieku:
- Nowa kampania osadzona w okresie panowania cesarza Augusta;
- Nowe jednostki;
- Zmieniony system rozbudowy miast;
- Drzewko rodowe;
Było by to jednak zbyt piękne :/
-
Przecieki to dupa. Są kontrolowane przez firmy szczególnie tak wielkie. Ale tak w domyśle jak czytasz o pakiecie z kampanią, oczekuje się całego tego zestawu. Zapewne w tej grupie marketingowców są też psychologowie, którzy wiedzą doskonale jak wydawać i reklamować grę, żeby ludzie się nakręcali. Być może nawet specjalnie wywołują zawód u graczy żeby wykombinować kolejne dodatki tak, że będziemy skakać ze szczęścia, a de facto nic ciekawego to nie będzie. To się chyba działaniami podprogowymi, które wpływają na podświadomość. I to czy będziemy zadowoleni z firmy czy nie to ich nie obchodzi, ważne że zarobią. Tak samo Emperor Edicion to jedna wielka ściema. Nie ważne czy się kupi się tą nowość czy zwykłego roma... i tak ładujesz się w Stema i tak po aktualizacji będzie to samo.
-
Pewnie masz racje a raczej na pewno wiec znów będzie multum dlc i unit pack-ów tylko żeby zarobić dla nich grosze i wyłudzić kasę od ludzi którzy nigdy nie będą mieli tyle pieniędzy co ich przeciętny pracownik. Zobaczymy co będzie dalej może zobaczymy jeszcze pare aktualizacji i cos dojdzie było by miło :)
-
Ale co mnie też wkurza to zabawa z patchami. Jeden patch a ile postów na fb, ile rally pointów i w ogóle jaka jazda sie robi, a w zasadzie patche naprawiają grę, którą zapewne wydaje się mniej sprawną. Wszystko się nakreca, a nie wiem jak wy, ale jak nawet widzę jakąś ładniejszą grafikę, czy cokolwiek to rodzi się we mnie chęć gry. "a dawno się nie grało, chyba sobie włączę" no i cel osiągnięty. troszkę na zasadzie "nie ważne co o nas mówią, ważne że mówią"
-
Było tyle patchów że gra już powinna być mega a teraz ewentualnie powinni dodawać dodatkową zawartość tak jak teraz lecz gra sie zrobiła bardziej stabilna a nie lepsza w rozgrywce niestety, przynajmniej nie wiele lepsza :/
Polecam zainstalować magicznego moda GEM naprawdę jest to mistrzostwo i dopiero wtedy gra wygląda jak powinna ;)
-
Dobra, ograłem, popatrzyłem. Nowa mapa kampanii jest dużo lepsza, więcej miast, mniej prowincji po dwa miasta. Mam wrażenie, że jest trudniej niż w podstawce. Poskakałem po Pompejuszu, Lepidusie, Markommanach, Armenii, OKtawianie i Icenach - przychód złota jest jakby mniejszy. Natomiast szkoda, że nie postarali się o ciekawszą Judeę, bo teraz to grecy z kulturą wschodnią :P
-
Wreszcie 3 miasta na sycyli co?
-
Ogólnie cała mapa jest dla mnie lepsza niż w podstawowej kampanii.