Kizi o Vasie i jego nalogu w temacie o III ws :lol:Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Nie rozumiem :cry:Cytat:
Zamieszczone przez Maharbal
Wersja do druku
Kizi o Vasie i jego nalogu w temacie o III ws :lol:Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Nie rozumiem :cry:Cytat:
Zamieszczone przez Maharbal
:DCytat:
Hm, nie pamietam tego, ale majac lat moze 4 dostalem hustawka w zeby. Moze dlatego teraz tak wygladam
Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
Hetman w temacie: Mieliście jakieś przeżycie, które prawie was zabiło?
:D
Mefisto do Rolanda w Ambasadzie Litwy w WK XXVIII. Starsi gracze zrozumieją lepiej kontekst, w jakim to napisał.Cytat:
A zrozumieć moje "języki" bardzo łatwo, nie wiem co masz za problem. Klimat to klimat.. no ale jak ktoś jest zawodnikiem starej daty to tego nie doceni. Gadanie "my" , "przybywamy" , "jesteśmy" to jakiś przeżytek, po za tym kto tak kiedykolwiek mówił...jedynie w wojskach 20w. zwracano/a się do żołnierzy "wy" i wsio. Mówienie w każdej nacji w ten sam sposób jest nudne i nie sprawia mi przyjemności.
Kluczem moim jest coś takiego:
Polska i Węgry(bo nie znam w ogóle stylu)- czysty polski
Niemcy, Dania, Norwegia - niemiecko podobne coś
Francja - francusko podobne
Włochy - francusko hiszpańsko włoska improwizacja
Hiszpania i Portugalia - hiszpańska improwizacja
Islam - takie arabskie coś, raczej nierozgarnięty posłaniec, próbujący dukać w nieznanym dobrze języku przedłużający samogłoski.
Bizancjum - grecko podobne
Rusie, Litwa - rosyjsko podobne zmiękczanie polskiego
Anglia i Szkocja - tylko angielski
Towarzyszu Marat,góralu z góry Synaj ,tego nie można przepuścić !! ( od nowej gry twórców serii TW do kibiców)jak to łatwo przeskoczyć.
Tur do Aquili -
. :) :D :lol:Cytat:
Kiedy ja chodziłem na mecze to twoje niedoszłe rodzeństwo prawdopodobnie spływało twojej mamie po udach ( lub innych częściach ciała)
Musze to uwiecznic chyba ze ktos to wywali.
Drugi cytat jest GENIALNY :). Chociaż wstaw to normalnie w ramki cytatów [quote], estetycznie to wtedy wygląda.
Z urodzinowego banera na stronie głównej naszego forum.
naprawdę gratulujemyCytat:
Wszystkiego najlepszego: Archer (100)
Amrod, z dyskusji w Palatynie :mrgreen:Cytat:
Nie, nie, ja stworzyłem dział XXX dzisiaj na ich potrzeby(...)
Widzicie ludzie? Władza dba o Wasze potrzeby 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Fragmenty postu enKage w temacie ""Civilization V" - Walczmy o Polską nację!".[/quote:2ugzc3s3]Cytat:
No i ostatnie - gdzie ta wielka historia Polski? Teraz się oburzą narodowcy, ale nigdy nie potrafiliśmy nic sami zrobić, poza rozwalaniem własnego kraju. Co Bolesław CH. zdobył, to Mieszko II stracił. W odzyskiwaniu niepodległości duży wpływ mieli Rosjanie, w dawniejszych czasach Polska potrafiła się jedynie rozbić na dzielnice, które zjednoczył oczywiście nie Polak, tylko król czeski, bo Polacy nie umieli...
Ha! się znalazłem xD
1) to wtopa - wytłumaczyłem (częściowo //wstyd) w poście :) okoliczności + zawsze mylenie Macedonii z Bizancjum - dzięki rTW już nie myle :P, tak czy inaczej jak będzie jakiś panteon lapsusów wszechczasów to będzie to kandydat do najwyższych miejsc :)
2 i 3 podtrzymuje i zdania nie zmienię :P pozdrawiam łapucapowiczów :]
@Maharbalu, mam wrażenie że uciąłeś tę drugą, ważniejszą część :P