Ja jak daję gienków na klasztor i zyskają cechę wulkan energii to księżniczki z rekrutacji to zbawienie żeby wszystkich pożenić, bo masę potomstwa mają, teraz mam 2 armie samych gienków, więc moim zdaniem rekrutacja księżniczek jest wręcz niezbędna.
Wersja do druku
Ja jak daję gienków na klasztor i zyskają cechę wulkan energii to księżniczki z rekrutacji to zbawienie żeby wszystkich pożenić, bo masę potomstwa mają, teraz mam 2 armie samych gienków, więc moim zdaniem rekrutacja księżniczek jest wręcz niezbędna.
Grając na poziomie ekstremalnym jestem w pełni zadowolony :D nie minęło 10 tur a już zostałem zaatakowany przez Węgry i Litwę.W pliku descr_strat zwiększyłem sakiewkę króla o 2500 tys dzięki czemu nie bankrutuję tak szybko do tego dodałem jeszcze wojny między frakcjami na starcie więc jest dość ciekawie.Przypomina się dobry Rome total war barbarian invasion gdzie o wojnę było łatwiej niż o pokój.
wino a co ja poradzę, że się żenią i mnożąxD adopcji odmawiam, do ożenku tylko najlepszych wybieram, a i tak mam ich masę;D
Edit: najważniejsze że submod jest stabilny 106 tur bez CTD, przecinków i innych sensacji
Edit2: cieszy bardzo dobre działanie sojuszy(wrogowie łączą się przeciw Nam nasi sojusznicy atakują Naszych wrogów), dopiero w 130 turze padła pierwsza nacja (nie licząc tych które ja wykończyłem)
Wywaliło mnie w 153 turze, całe szczęście wczytanie sejwa pomogło. Kampania Bizancjum, megasubmod 2 wgrany oprócz kursorów
12:59:50.692 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
12:59:50.692 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
12:59:50.696 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
12:59:50.697 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
12:59:50.699 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
12:59:50.700 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
12:59:50.701 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
12:59:50.702 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
13:00:23.300 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 7713, column 174
Expecting a trait level, instead got
13:00:23.301 [game.script] [error] Condition parsing error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 7767, column 28
Condition parser doesn't recognise this token: FactionTurnEnd
13:00:23.301 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 7776, column 174
13:00:23.301 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 7821, column 174
13:00:23.302 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 7864, column 174
13:00:23.302 [game.script] [error] Condition parsing error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 7909, column 28
13:00:23.302 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 7920, column 174
13:00:23.303 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 7960, column 174
13:00:23.303 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 8054, column 174
13:00:23.304 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 8111, column 174
13:00:23.304 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 8154, column 174
13:00:23.304 [game.script] [error] Condition parsing error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 8206, column 28
13:00:23.305 [script.err] [error] Script Error in mods/BellumCrucis7/data/world/maps/campaign/custom/Ufficiale/campaign_script.txt, at line 8218, column 174
Ech, błędy w Bulgar Revolt :/ Twórca tego submoda dał ewidentnie dupy. Są dwa rodzaje błędów - ten gdzie jest ma końcu 174 brak cyferki po cesze GoodCavalryGeneral, tam gdzie jest 28 to inny błąd, gra nie rozpoznaje polecenia FactionTurnEnd, tego już nie wiem, bo nie znam się na tyle.
Tylko że nie ma linijki z informacją o błędzie, o której godzinie Ci wywaliło? O 13:00 czy później? Bo tego typu błędy z reguły nie powodowały CTD, po prostu coś tam nie zagrało (w tym przypadku nie pojawiły się chyba postaci rewolucjonistów), ale powinno iść dalej.
I poszło dalej, a to jest log zaraz po tym jak odwiedziłem pulpit, po wczytaniu sejwa ugrałem już 20 tur.
A no to dobrze, że poszło dalej. Muszę znaleźć przyczynę tego drugiego błędu i poprawić ten skrypt. Ale miałeś rewoltę Bułgarów?
Tak coś koło 65 tury oblegli Tarnov, jedna nawet niezła armia, ale dostali łomot od konnej armii idącej na Połowców, teraz śledzę uważnie poczynania Mongołów.
Najważniejsze, że kampania idzie dalej.
Postaram się obczaić ten drugi błąd i naprawić ten skrypt. Błędnie założyłem, że jak ktoś go zrobił i wydał dla BC 6.2, potem poprawił i dostosował do BC 6.3 to zrobił go poprawnie, tymczasem dwa poważne błędy zrobił. Żenada. Jak znajdę przyczynę to dam chyba małego fixa do megaska 2, bo przy okazji znalazłem przyczynę dlaczego Henio Sandomierski i Kazik Sprawiedliwy nie mają facjat customowych (same mordy są dodane w megasubmodzie, ale nie dodałem wpisów w campaign_script odpowiadających za ich wyświetlanie). Do tego poprawiłem opis money scripta, teraz jest już gitara na tip top (w BC 7 nie ma dziesięciny dla Papy, a w opisie jest info, że nadal Papa nas doi z kasy).