Ja zgłupiałem po tym dodatku, nie działa mi DeI, sam dodatek jest niemożliwy do uruchomienia. Mam grę w ver. Steam ze wszystkimi większymi DLC, ten ostatni jest w końcu darmowy czy trzeba zapłacić?
Wersja do druku
Ja zgłupiałem po tym dodatku, nie działa mi DeI, sam dodatek jest niemożliwy do uruchomienia. Mam grę w ver. Steam ze wszystkimi większymi DLC, ten ostatni jest w końcu darmowy czy trzeba zapłacić?
Ja nadal go nie mam, ale z winy kompa. Na jednym kompie Steam się nie aktualizuje, na drugim brak neta:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...075#post450075
Ogólnie jest fajnie. Design wojsk jako-tako trzyma się tego III-IV wieku, choć boli parę głupot jak np. rydwany w Rzymie galijskim czy wszechobecni pikinierzy (w Rzymie, no dobra da się to jakoś wytłumaczyć fascynacją jednego rzymskiego cesarza {chyba Aleksandra Sewera - nie pamiętam dokładnie} Aleksandrem Macedońskim - ale u Germanów i Ormian!?). Bandytyzm i wynikające z niego komplikacje nieco hamują naszą ekspansję, co jest fajne - choć te punkty bandytyzmu chyba nabijają się nieco zbyt szybko (przynajmniej jest tak na poziomie very hard). Budynki kultów religijnych mają w pierwszej fazie gry sens, bo Rzymianie nie wszędzie mogą stawiać studnie - jednak po odblokowaniu jednej z technologii, tracą one swój główny atut zostawiając za to bonusy do różnego rodzaju przychodów.
Jeżeli miałbym ocenić ten dodatek to na dzień dzisiejszy wystawiłbym mu 7,5 na 10. Szkoda, tylko że z obecnych frakcji Królestwo Bosporańskie nie jest grywalne.
Póki co toczę zacięte boje Cesarstwem Galijskim na Bałkanach - jak dotrę do Tracji i na Bliski wschód, to zobaczę za tymi Clibanarii i Trakami. Pikinierzy natomiast są w grze - przynajmniej AI od Rzymu Aureliana ich zaciąga.
Tak, chodzi mi o dokładnie tych żołnierzy.
Co do kultów - moim zdaniem nie ma tragedii. Chrześcijaństwo i manicheizm średnio się przydają, ale już moim zdaniem warto nieco rozwinąć mitraizm w prowincjach z produkcją przemysłową.
W relacjach z YT i rosterze od zajaca ich nie ma:
Spoiler:
No widzisz, a u mnie chłopaki się zaciągają bo znają imię zwycięskiego wodza przy którym fortuna kroczy :D Tylko cholernie są drodzy, ponad 1300! :drunk:
Jeżeli to ma coś do rzeczy to w regionie mam także stajnie 3 stopnia.