Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
witam!
jestem szczęśliwym posiadaczem dość już wiekowej maszyny ( oto jakiej http://www.ceneo.pl/1366472s) i chciałbym się zapytać jakie sensowne mody będę w stanie przetrawić. Wolałbym aby były w PL, ponieważ angielskiego zwyczajnie nie znam.
Dziękuję za odpowiedź
Ale wstyd, ale mnie nie było ....cóż lepiej późno niż wcale :) Mody powinny chodzić spokojnie, jedynie Rome Surrectum 2.0 i EB 1.2 będzie problem, inne nie powinny sprawiać kłopotów...Chociaż nigdy nic nie wiadomo z takim sprzętem 8-)
Witam.
Szukam moda, który wprowadza sporo zmian, ale przy tym nie jest trudny w instalacji (nie chce mi się instalować 60 patch'y żeby się okazało że nie działa).
Tematyka naprawdę dowolna, najlepiej żeby mapa była podobna (jakieś kosmetyczne zmiany, kilka nowych frakcji, prowincji)
Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
Witam.
Szukam moda, który wprowadza sporo zmian, ale przy tym nie jest trudny w instalacji (nie chce mi się instalować 60 patch'y żeby się okazało że nie działa).
Tematyka naprawdę dowolna, najlepiej żeby mapa była podobna (jakieś kosmetyczne zmiany, kilka nowych frakcji, prowincji)
Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
Silnik RTW jest taki a nie inny i żeby poczuć na 100% widoczne zmiany, niestety trzeba trochę pokombinować. Jednak wymaga to uwagi a nie jakiejś Wielkiej trudności i jeśli ktoś dobrze opisze instrukcję, wszytko da się zrobić ;)
Ale jak nie chcesz bardzo kombinować zagraj w tego moda:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=471950
Wybierasz ścieżkę do głownego folderu z grą np. D\Rome Total War i instalujesz. Lub mod sam odnajdzie ci prawidłowo linijkę. Jedynie co musisz w trakcie instalacji zrobić, to wybrać kilka opcji z bonusami w grze, ja polecam tylko 4 tury na rok. Po wgraniu moda, wejdź do opcji odpowiadających za muzykę i ustaw sobie na 2d sound. Chyba że masz więcej głośników! Po każdym uruchomieniu gry od zapisu, chyba trzeba odpalać skrypty, nie pamiętam już. Ten bajer z klikaniem na portret doradcy.
Pozdrawiam !
Dzięki za szybką odpowiedź, sprawdzę toto.
A a propos trudnej instalacji - to nie jest tak że jestem leniwy czy coś :P
Po prostu kilka razy męczyłem się z instalacją różnych rzeczy i okazywało się że np. nie działa :evil:
Polecacie coś jeszcze?
Szukam modu z frakcjami cofnietymi w rozwoju :P
Po 1generale , po 1 wiosce (400populacji bez budynków ) na frakcje .
Czy jest coś takiego?
Jaki jest NAJLEPSZY mod do Rome? Jakby był po polsku lub spolszczony to lepiej.
Jaki najlepszy, to kwestia gustu, w zalezności o jaki okres historyczny ci chodzi, czasy odpowiadające podstawce gry: dla przykładu oczywiście, wybór jest duży :D
Tu masz spolszczenie, od razu nazwa moda się nasuwa
viewtopic.php?f=362&t=8496
mod
viewtopic.php?f=57&t=797
Takim moim kiedyś ulubionym, jak lubisz czasy trochę, to ten polecam
viewtopic.php?f=57&t=357
Tutaj masz najlepszy jedną z dwóch modyfikacji co dzieje się powiedzmy w czasach dodatku BI
viewtopic.php?f=57&t=9450
Jakby co, to pisz w danych ci tematach, a na pewno ktoś odpowie ;)
Dzięki za odpowiedź. Sprawdzę Europe Barbarorum, bo poszukuję moda zbliżonym czasami do podstawki ale żeby było dużo frakcji, zbalansowanych i żeby mapa sięgała do Indii. Znajdą się jeszcze takie mody?
Cytat:
Zamieszczone przez Macinus1002
Dzięki za odpowiedź. Sprawdzę Europe Barbarorum, bo poszukuję moda zbliżonym czasami do podstawki ale żeby było dużo frakcji, zbalansowanych i żeby mapa sięgała do Indii. Znajdą się jeszcze takie mody?
viewtopic.php?f=57&t=382