Tym lepiej - będą myśleli, że zagram tak albo siak a ja zagram jeszcze inaczej :D
Edit: Jak podejrzewam to najnowszego beta-patcha nie wgrywamy bo zmienia balans, zgadza się?
Wersja do druku
Tym lepiej - będą myśleli, że zagram tak albo siak a ja zagram jeszcze inaczej :D
Edit: Jak podejrzewam to najnowszego beta-patcha nie wgrywamy bo zmienia balans, zgadza się?
A może mam jakieś sneaky beaky mechaniki ? Anyway, to byłoby nie fair tak czy siak.
grupy sie zamkna beda streemy z bitew
Możemy zrobić tak, że udostępniamy wszystkie repki np. na dysku Google i każdy będzie mógł obejrzeć mecze każdego. Przykład:
Na streamie jest mecz:
Gracz A vs Gracz B
Na streamie nie ma meczu Gracz C vs Gracz D.
II runda:
Gracz A vs Gracz C - w tym przypadku gracz A może czuć się pokrzywdzony, bo przeciwnik (gracz C) mógł podejrzeć jego zagrania na streamie.
W momencie, gdy repki byłyby ogólno dostępne wszystko byłoby prostsze bo każdy może obejrzeć każdego repka. Działa to fajnie, przetestowaliśmy to w naszych turniejach, gdzie było w okolicach 30 graczy i fajnie to działało. Jak coś mogę się tym zająć, jest to chwila, a jak się fajnie posortuje na dysku to działa ekstra ;)
Druga sprawa ludzie serio? Jest tak dużo tematów meczowych jeszcze nie ruszonych, że aż strach :O
Myślę, że optymalna propozycja Kaszanki.
Co do aktywności - w ciemno zakładałem że 5 osób będzie całkowicie nieaktywnych. To minimalny wymiar kary przy takim turnieju. Realnie myślę, że do 7-8 nie rozegra swoich meczów.
Propozycja Kaszanki jest super jak sam wspomniał w naszych ligach działało to całkiem dobrze.
Tylko jest małe "ale", Kasztanowi chodzi o sytuację gdzie rozegrał mecz w grupie jako pierwszy i teraz nie chciałby żeby jego kolejny przeciwnik zobaczył te repki skoro on sam nie ma dostępu do repków przeciwnika bo nie rozegrał kolejnego meczu. Szczerze moim zdaniem w fazie grupowej każdy ma czas na przygotowanie i nie powinno się udostępniać repków i zająć się nagrywaniem jak będzie rozgrywana kolejna faza itd.
Szczerze powiem, że zachowanie niektórych jest karygodne i mocno psuje klimat całego turnieju. Sugeruję, żeby w kolejnym turnieju zwłaszcza na "otwarcie" gry był super krótki limit czasu np weekend i wtedy gracze którzy są zainteresowani mają ten dreszczyk emocji, nie trzeba zbędnie czekać na innych i wszystko idzie sprawnie. Pewnie ktoś powie, że wykluczam ludzi którzy w danym czasie nie mogą zagrać i całkowicie się z tym zgadzam ale powiedzmy sobie szczerze zapaleńcy którzy są zainteresowani tak ważnym wydarzeniem jak "turniej na premierę" czas na tą okazję mają zaplanowany w jakimś spotnieniu. Oczywiście do każdej sprawy można podejść indywidualnie jakby okazało się coś innego :p
Podsumowując jednak dynamika takiego eventu ma duże znaczenie i jak to niektórzy lubią mówić liczy się ten "hajp" i efekt początkowy. A póki co mam takie marne flaczki i podejrzewam, że dużo osób z tego powodu odpuściło sobie zainteresowanie całą sprawą
Doczytałem odpowiedź Tuffa i w sumie żeby każdy był zadowolony nagrać repki z grup które są raczej zamknięte a kilka takich jest gdzie jakoś te mecze poszły sprawniej :p
Ale przecież te powtórki mogą być pokazywane jako anonimowe chyba, że ktoś chce inaczej
w sumie aktualnie jest bug więc nie widać kto gra, tylko to lekko zabija ducha turnieju bo chyba w rapkach czy streami o to chodzi żeby wiedzieć kto gra :) Ja nie mam problemu na udostepnienie repów Tuff pewnie też bo nasza grupa jest już całkowicie wyjaśniona ;)