I tak masakra dla mnie, ja naprawdę lubię takie klimaty, fantastyka, mitologia, historia i total war, ale nie widzę siebie grającego z tym tytułem. Epic pozwoli mi się określić.
Wersja do druku
I tak masakra dla mnie, ja naprawdę lubię takie klimaty, fantastyka, mitologia, historia i total war, ale nie widzę siebie grającego z tym tytułem. Epic pozwoli mi się określić.
Co do "mitycznych" jednostek to w różnych gameplayach został potwierdzone, że Minotaur czy Cyklop będą unikalnymi jednostkami i nie będziemy mogli zwerbować więcej niż jednego mitycznego stwora na kampanie.
Nie ma. :) Dostał filmik z dema. Warto się przyjrzeć jego filmikowi, gdzie widoczny jest na dole pasek odtwarzania z playera nad paskiem z yoytube. Ponadto widać kursor jego myszki który chodzi w innym kierunku (w jednym czasie) niż kursor gracza.
https://www.youtube.com/watch?v=xOYwQhbyRz0
a tu warto porównać oba filmiki z Agamamenona, gdzie ujęcia, ruchy myszą i ogólnie cała gra jest w 100% identyczna u obu youtuberów. :)
https://www.youtube.com/watch?v=gEN2pLFkRXY
https://www.youtube.com/watch?time_c...HCKkZti_yTslSk
Dając pierwszego newsa z gameplayami z bitew też po prostu się myliłem sądząc, że grali w to demo. Jedno mnie nurtuje - filmik z jednostkami, który jest tylko na jednym na kanale. Może po prostu inni go nie wykorzystali w na swoich kanałach? Sam nie wiem.
Ja to powiem tyle, że oglądałem pare filmików o Troi i jak dostane za darmo na Epicu to wezmę ale płacić za gierkę gdzie w pojedynku 1vs1 (specjalna umiejętność Achillesa) Hektor pokonuje Achillesa nie tracąc połowy życia nie mam zamiaru.
A czemu miałby go nie pokonać? To gra, nie film, gdzie mamy ustalony scenariusz. Tak jak w innych tytułach Napoleonem możesz pokonać Wellingtona i zająć Anglię czy też Krzyżacy mogą wygrac z Polakami pod Grunwaldem. ;)
Też należy pamiętać, że nie wiemy jak zbalansowane było demo i czy np. Hektor na cięższym poziome trudności był na wyższym poziomie postaci od Achillesa.
Problemem tej gry jest podobno właśnie balans. Nie wiadomo czy coś z tym zrobią bo jak im zadawali pytania odnośnie takich spraw, czy czegokolwiek to odpowiedź była: Wszystko jest tak jak być powinno.
Achilles dostaje w tyłek w pojedynku, w bitwie też ze względu na lecznicze umiejętności Hektora, które ratują wojska Troi. Rydwany mają problemy z dogonieniem lekkiej piechoty, za to ciężką możesz okrążyć oraz oflankować. a to i tak wpływu na nich nie będzie mieć. Jak to ktoś w jakimś filmiku określił - problem z tą gierką jest taki, że nikt nie wie do kogo ma być skierowana nawet CA tego chyba nie wie patrząc na ich "dzieło" i balans sił jaki sobą reprezentuje.
No ale gierka wyjdzie to zobaczymy, może się zmieni na plus ten gierek.
Mamy nowe informację dot. Menelaosa króla Sparty.
Tak jak Hektor jego klasa to "Epicki Obrońca".
Jego mechaniki to:
"Wezwanie do broni" ("Call to Arms") pozwalające na rekrutację jednostek należących do sojuszniczych nacji z każdego miejsca na mapie.
Druga to "Spartańscy osadnicy" ("Spartan Settlers) pozwalająca na kolonizowanie zniszczonych miast bez wysyłania armii i zużywania jednostek (ale z dużym kosztem).
Postać dla graczy chcących się skupić na dyplomacji.
Wymagania z Epic Store:
Załącznik 3450
dzisiaj o godzinie 11 Polskiego czasu odbedzie sie pokaz przedpremierowy online Troyi gdzie zostalismy zaproszeni postaramy sie wszystkie informacje wrzucic we wtorek po embargo oczywiscie dla patronatow bedzie rombek tajemnicy troche wczesniej uchylony pozdrawiam