Po drugie jak masz kupca 4 lub 5 to nie próbuj przekupywania wrogich kupców - trójniaków, a zaczynaj od 1 max 2.
Wersja do druku
Po drugie jak masz kupca 4 lub 5 to nie próbuj przekupywania wrogich kupców - trójniaków, a zaczynaj od 1 max 2.
To dobra rada,problem w tym,że najczęściej komputerowi kupcy są z 4 albo wyżej,a ja jeszcze nigdy nie doszedłem nawet do 6 bo mi zawsze ginie :D Albo jestem cienki,albo mam pecha :)Cytat:
Zamieszczone przez Grandal
Trenuj kupców/szpiegów/zabójców/kapłanów zawsze w jednym, wybranym mieście dla danego agenta.
Dlaczego? Bo jak zwerbujesz ich odpowiednio dużo to będziesz miał oferty wybudowania gildii. Wybudowanie gildii daje lepsze umiejętności agentom których będziesz teraz werbował.
Ja, grając Mediolanem bez trudu wyskillowałem swoich kupców do maksymalnego poziomu :) Po prostu rekrutowałem ich tylko w mieście Mediolan. Co turę nowego, tak długo jak mogłem. Po kilku turach dostałem ofertę wybudowania gildii kupieckiej :) Potem było z górki ;)
Polecam też ich wysyłać daleko poza swoje terytorium. Łatwo wtedy łapią perki podróżnika i znawcy obcych obyczajów ;)
Dzięki Kuroi :) W końcu jakaś rzeczowa wypowiedź :) A co z prawami handlowymi??? Czy rzeczywiście zawierając je mój dochód z handlu się zwiększa??? Czy tylko handel kupiecki się zwiększa??
Jeżeli postawisz kupca na towarze w prowincji rebelianckiej lub u sąsiada z którym prowadzisz wojnę albo nie masz praw handlowych dochód jest automatycznie mniejszy (podobnie jak z towarów ze swojej prowincji) Ja mam zasadę im dalej tym lepiej - większa kasa. Grasz Danią albo Szkocją wyślij kupca w rejon Timbuktu po kość słoniową albo złoto zobaczysz jaką kasę będzie trzaskał i jaki skill mu urośnie.
gdzie tam złoto jest? wrzuciłbyś screena? bo ja widzę tylko kość słoniową i niewolników...Cytat:
Zamieszczone przez qru
Odbij od samego miasta lekko w lewo ;) a najlepiej to poruszaj sie kupcem i szpiegiem(szybciej zobaczysz okolice) ;) :D
Złoto na screenie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... c4473.html
2 krótkie pytanka mam.
Czy da się usunąć opcje nędzy/niepokojów/niepokojów religijnych etc. z miast i zamków? W sensie żeby w ogóle buntów nie było?
I drugie, wiem że było wertowane parę razy, ale chciałbym taką jedną rzetelną odpowiedź,
Jak zrobić żeby w każdym oddziale w medku, była tylko połowa stanu z jakim zaczynaliśmy? Czyli konnicy zamiast 30 było 15, piechurów zamiast 60 było 30 i zamiast 75 było 37 itd?
Mam pytanie - zacząłem robic tutorial MTW2 i w pewnym momencie pojawiło się polecenie doradcy, cobym zaatakowal armię oblegającą Caen, sęk w tym, że nigdzie nie widzę przycisku odpowiadającego za atak wypadowy, klikanie na miasto nie pomaga, a nigdzie indziej tego buttona nie widzę. Rozwiązanie na pewno jest trywialne, ale nijak nie wiem co zrobić. Będę wdzięczny za pomoc i przy okazji witam forumowiczów :)