-
lithuanian_archers.tga. To jest jedyny plik w folderze data/ui/units/russia. Sprawdzałem z ciekawości podstawową grę i też tam jest jeden plik.
Powiem tak. NIGDY nie gram w "bitwę własną". Gram w kampanie i w bitwy w kampanii. Więc raczej wolałbym, żeby było tak jak araven to napisał, że w kampanii miałem drużyne. Nie musi być wcale tak, jak pisałem (że rekrutacja dopiero po zdobyciu terenu odpowiedniego. Może być z góry w zamku szkolona - tak miałem, gdy zrobiłem, jak araven mówił.l)
Ogólnie, wydaje mi się, że zrozumiałem, co napisałeś.
-
Ale jeżeli zrobisz, jak napisał Araven, to będziesz mógł rekrutować ruską drużynę w Ednynburgu czy Inverness, chyba nie o to Ci chodzi? ;) Drużyna to jednostka z podstawki Medievala 2, więc to w folderze data Medievala, a nie Regnum Poloniae musisz szukać karty jednostki, musisz mieć oczywiście grę rozpakowaną.
-
szczerze powiedziawszy to mi obojętne, jak bedzie - byle bym mógł rekrutoważwięcej różnych jednostek.
w poloniae nie mogę znależć jednostek, a w medku nie ma folderu ui.
którą gre mam mieć rozpakowaną? medievala? bo tam jest jakiś "unpacker"
-
Tak, Medievala, właśnie tym unpackerem ;)
-
Czy moglibyście podać jakieś aktualne linki do poradników modderskich do Medievala(oczywiście z Kingdoms) najlepiej by było jakby były po polsku ale mogą być też inne, po prostu tłumacz google zniekształci trochę treść strony
-
-
Dziękuje, zaraz a jak tu się używa podziękowań, dobra nieważne. A tak coś po polsku?
-
Poza tym o mamy tutaj na forum raczej nic po polsku nie znajdziesz :)
-
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak zabrać się za edycje jednostek w modach do medka? Chciałbym coś zacząć próbować w tym zakresie a nie wiem nawet od jakiego programu zacząć ani co to jest za plik .mesh :o
-
Zależy czy chodzi Ci o modelowanie czy teksturowanie ;) Proponowałbym zacząć od tego drugiego, jako że jest dużo łatwiejsze. Będziesz potrzebował programu DXTBmp do konwertowania tekstur z "medievalowego" formatu na jakiś obsługiwany przez programy do edycji grafiki, osobiście polecam Gimp'a, jest całkowicie darmowy. Pliki .mesh to modele jednostek zapisane w formacie odczytywanym przez grę, żeby je edytować należy pobrać program Mesh 2 ms3d lub M2TW Modeler's Toolbox, a następnie przekonwertować na format m3ds, używany przez program Milkshape 3d, (koniecznie w wersji 1.8.4, najnowsza, 1.8.5 wywołuje różne dziwne problemy).