Re: Pytania początkujacych graczy
Co do AI to z moich doświadczeń wynika że nic się nie zmienia - w pierwszej bitwie komputer dalej zaszarżował generałem na mur włóczni. Jedyne co się zmienia to rosną bonusy kompa i kary twoich wojsk. Mimo wszystko jest jak najbardziej grywalne a na pewno będdziesz miał dość trudno.
Edit:
Zwróciłem uwage na taki problem: powtórek niektórych bitew nie da się odtworzyć. Wydaje mi się że są to te bitwy które nagrało się przed patchem. Czy ktoś ma podobnie i znalazł jakieś rozwiązanie?
Edytuj posty... Kyuzo
Powtórki którą zapisałeś na wcześniejszym patchu nie odtworzysz na najnowszym.
Czy w Shogunie 2 działają tajne kody takie jak : toggle_fow - wyłączanie mgły na mapie świata i add_money X. Bez tego jakoś nie wyobrażam sobie grania.
A jeśli te kody nie działają, to może są inne i jak je załadować. Do zakupu gry dopiero się powoli przymierzam.
Co to za gra z dodawaniem kasy :shock: Albo toggle_fow będziesz czekał aż ponad 60 rodów się ruszy? Kodów to tej gry niema, są chyba trainery.
Coś ode mnie
1. Można zaadoptować generała do rodziny?
2. Można generała skombinować inaczej niż najem za 1000? W pozostałych częsciach była masa generałów, a tu tylko Dajmo, i jeden generał. Później jego syn i opcja najęcia generała za 1000.
ad.1
Można adoptować generała. Musisz wejść w swój ród i tam w drzewku rodzinnym możesz to zrobić
ad.2
Dodatkowych generałów można uzyskać walcząc armią bez dowódcy. Gdy dana jednostka się wyróżni to będziesz miał opcję dodania takowego gienka :)
Jak sie zdobywa punkty Shoguna, posiadam 6 ale nie mam pojecia jak