Nieeee nie pójdzie za cholerę... za takie głupie pytania też powinni walić ostrzeżenia :|
Wersja do druku
Nieeee nie pójdzie za cholerę... za takie głupie pytania też powinni walić ostrzeżenia :|
Witam.
Chciałem sobie odświeżyć Empire i Napoleon Total War.
Mam niestety problem z wydajnością która jest koszmarna.
Grafika - Radeon 7970 z najnowszymi sterami, i5 3500 @ 4,5 GHz, 8GB ram ddr3, win 7 64bit.
Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie to proszę o porady. Liczba klatek na high lub ultra w granicach 7-30fps. Coś jest ewidentnie nie tak...
Grzejący się/uszkodzony hardware albo np. wirus (itp. paskudztwo).
Zawsze można sprawdzić za pomocą CHKDSK czy nie masz czegoś uszkodzonego, niby nic, ale nie raz po naprawie może wszystko wrócić do normy ;)
Mam pytanie czy ETW jest kompatybilny z win 8? Zacina się, wyrzuca z gry? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat
Mi na procku i5 3.3 GHz, grafice GeForce GTX 580 1536 MB DDR 5, 8 G RAM, Windows 7 64 bit home premium wszystkie TW śmigają na prawie ultra (tylko liczebność jednostek na medium). Oczywiście mowa o singlu, bo podczas multi potrafię mieć prawdziwy pokaz slajdów.Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
Od jakiegoś czasu obserwuje wasze zmagania z konfiguracją pod E:TW u mnie na staruszku GATEWAY P6860FX
Intel Core 2 T5550
4gb ram
8800m gts 512mb
Windows 7 ultimate 64
gra działa bez problemu
1280x800 ŚREDNIE/WYSOKIE
1440x900 ŚREDNIE(jednostki wysokie)
Witam, zastanawiam się nad kupnem Empire TW, jednak nie wiem czy mój laptop jest w stanie go pociągnąć :/ Nie będę ukrywał, że wielkim specem w dziedzinie komputerów nie jestem, dlatego prosiłbym was o ocenienie, czy warto inwestować. Parametry:
Processor Intel(R) Pentium(R) CPU B960 @ 2.20GHz
Speed 2.2 GHz
Number of Cores 2
Video Card Intel(R) HD Graphics
Manufacturer Intel
Chipset Intel(R) HD Graphics
Dedicated Memory 64 MB
Total Memory 1.7 GB
4.0 GB Pamięć RAM
System Windows 7 Home Edition 64bit
Jakby było trzeba podać więcej to postaram się poszukać :D Teoretycznie powinno działać, choć zapewne nie na najwyższych detalach. Nie chciałbym też przesadnie przeciążyć mojego laptopa tą grą. W Medieval II grałem długimi godzinami i nie było z nim żadnych problemów, ale zdecydowanie wolę okres historyczny przedstawiony w Empire, stąd chęć posiadania tej gry. Czekam więc na opinię ;)
Powinno działać ,kiepska grafika więc mogą być problemy z wyświetlaniem, raczej niskie ustawienia ,poza tym reszta w porządku
Czy pójdzie mi Empire na takim laptopie
ACER ASPIRE 5742G
Intel Core i5 CPU 2.53GHz
NVIDIA GeForce GT 420M
3GB RAM