-
Re: BELLUM CRUCIS 6.3
Jako ze gram juz od dawna w Bellum to spytam sie Was czy na slabszych poziomach naprawde jest duzo latwiej czy raczej widoczna roznice widac tylko w dyplomacji? :)
Edit: W sumie jak komuś nie pasuje dyplomacja to moze zmnienic przeciez na ta z bellum 6.2 ;)
-
Dzieki Araven tylko ze grajac Polska nie mam zadnej ksiezniczki :D to i sojuszu zadnego w ten sposob nie zbuduje :lol:
Tak naprawde jeszcze nic straconego w mojej kampanii nie stracilem zadnej prowincji mimo tach zaratych walk, ale podejrzewam ze teraz padnie Krakow wraz z Krolem !!!.
Na jakim poziomie trudnosci grasz swoja kampanie K.Jerusalem ??
Do Arthass to sobie na Kazia poczekam troszkie ;]
ps. Gram na H/H i jest ciezko z ta dyplomacja, ale z drugiej strony ciekawie bo sie poce przed kompem :D
przydaloby sie zwiekszyc koszty rekrutacji.
-
Psiocha ja wczoraj grałem na vh/h Jerozolima i rozj... mnie w 58 turze. Wojna na całego totalny TOTAL WAR tura trwała 1h jedna bo tyle walk miałem co chwila ;P Niestety poległem Jerozolima padła ostatnia zajęta przez Egipt pisałem co i jak wczesniej :D
Edit: Teraz nie wiem kim grać i mam taki dylemat :D Nie moge zniesc wczorajszej porazki ;P Wgl nie wiem jaki poziom trudnosci juz odpalic wkoncu bo wczoraj przegralem bo nie moglem z nikim przerwac wojny ;P
-
No wlasnie to dobija najbardziej !!! Nie chca podpisywac ugody nawet gdy oddajesz stolice 8-)
chyba zagram na M/H
-
Psiocha Jerozolimą gram na medium, ale dobrze zaplanowałem kampanię i miałem nieco farta w bitwach na początku. Ale teraz mnie Abbasydzi atakują. :mrgreen: Zawsze możesz zapolować dyplomatą na obce księżniczki i ochajtać taką z księciem i mieć trwały sojusz.
Arthas - zmiana dyplomacji na tą z 6.2 niezla opcja ,a le ja poczekam z tym. Zagram jeszcze i inną kampanię np. Gruzją. By zmienić dyplomację na tą z 6.2 trzeba zmienić 2 pliki: descr_diplomacy i descr_faction_standings z 6.3 na takie same z 6.2,. Ale dyplomacja w 6.3 jest inna ale nie gorsza, trzeba ją rozgryźć. Co do poziomów trudności to w 6.3 jest duża różnica, na hard i Vh relacje dyplomatyczne szybko lecą na pysk. I komp atakuje jak berserker często. I w kasie gracz na Medium ma większy bonus niż w 6.2.
Edit: Wydaje mi sie, że reputacja jakiej poziomu nie widzimy naprawdę jest ważna, Teraz Jerozolimą wypuszcam jeńców nie wybijam miast i jakoś sojuszy dotrzymują, ale jak pisalem silny jestem i mam potężne Bizancjum za sojusznika oraz garnizony mocne na granicy z bratnim Egiptem Saladyna... Super mi sie gra tą Jerozolimą a jednostki jaki dopracowane w bitwach, no czad, a zakonne to miód dla moich oczu.
-
Ja grajac Polska oddalem Ryge dla zachodniego sasiada, a Szczecin i Olmunec Wegra poki co mam 10/10 w obu przypadkach dzieki temu moge spokojnie rozwijac sie ekonomicznie i wojne mam poki co tylko z ruskimi ;]
-
Hmm i tu dochodzimy do wniosku, ze najbardziej przyjemnie bedzie sie gralo ma Medium bo komp nie szaleje tak jak na Hard.
Aravenie Grasza na orginalnym AI bitewnym czy masz cos innego wgrane ?
-
Co do ai bitewnego to włoskie jest wg mnie w 6.3 bardzo dobre, ja gram na ai bitewnym oryginalnym na dyploamcji i ai strategicznym też gram na oryginalnym. Zmienię może coś jak zobaczę jak to działa tutaj, znaczy w BC 6.3 ale po kilku kampaniach róznymi frakcjami bo na razie tylko Polską gralem i teraz gram Jerozolimą. Co do poziomu już pisałem Medium w kampanii daje pograć i dyplomacja działa. I wywalilem money_script i bandytów - turki szybsze, a kary w money_script dala gracza były za duże, nie chcialo mi się ich obniżać to wywaliłem skrypt jak to Arthas uczynił wcześniej. Gra jest o wiele bardziej zbalansowana. także ekonomicznie kupcy zarabiają 30-40% tego co zarabiali w 6.2. Floty handlowe maja tak niski replenish, że i 40 tur trzeba na kolejną czekać i to mi się podoba. Każdy bizant się liczy. Czyli poziom Medium w kampanii, dbanie o reputację + sojusze małzeńskie i powinno byc git.
-
Mogę porobić spolszczenia u ruskich, ale trochę to potrwa.
Jeszcze kilka pytań:
czy osłabili Bizancjum, zwiększony ruch księżniczek i tytuł dziedzica trzeba sobie samemu wprowadzić, zmienili coś z nazwiskami rodów piastowskich?
-
Ja tez pozbylem sie skryptow Money, bandit oraz Garrison ale tego ostatniego nie lubie bo jest malo realny jak dla mnie.
Tak wiec wracam do nowej kampanii Polska !!!
Bywajcie !