Re: Sytuacje interesujące i zabawne
Mówię wam pod Bogiem że tak było. Grałem w wersję podstawową bez żadnych łatek. Może to był tylko zwykły bug? Z mojej strony to tyle,kwestię wiary(w to co napisałem) pozostawiam wam. Nie rozumiem waszej agresji i przypominam że nie chcę kłótni. Postaram się jak najszybciej zdobyć Medka i zrobię screeny. Na marginesie proszę was(widzę że gracie dłużej niż ja) o radę na temat generałów w MTW(założyłem nowy temat ,,Generałowie"). Opisujcie swoje sytuacje.
Cytat:
Zamieszczone przez Wojtek7060
Mówię wam pod Bogiem że tak było. Grałem w wersję podstawową bez żadnych łatek[...] Postaram się jak najszybciej zdobyć Medka i zrobię screeny
Czyzby sie gralo na piraciku ;)
Gdzie Ty masz temat generałowie ? Ja go widzę w dziale o 1 części medka.
Cytat:
Zamieszczone przez Matisek
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Nadal mnie nie przekonałeś. Chłopi pokonali Rycerzy ? Nie wierzę, tymbardziej w symulacji. Jak nie dasz screena to będzie dupa...
Tymczasem ja teraz coś opowiem :D
Kontynuacja mojej kampanii Anglią, rok 1596, lato, Ikonium, oblężenie Ikonium przez Tatarów
No więc tak jak wyżej Tatarzy przystąpili do oblężenia Ikonium, które zdobyłem 3-4 tury wcześniej. Dodam, że na to miasto zwołany był Dżihad, na który stawili się Tatarzy i Mongołowie ( armię Maurów rozbiłem w Iberii, gdy chciała wejść na pustynię, a dodam że była to doborowa armia z Sułtanem ). Z Mongołami miałem sojusz, ale że dla nich ważniejsza była misja zerwali go i zaatakowali. Po 2 turach oblężenia do Zagrzebia zawitał poseł z prośą o pokój. Zgodziłem się, bo wiedziałem, że trudno by było obronić miasto przed 3 armiami. Mongołowie odsunęli się na bok, wtedy zaatakowali Tatarzy dwiema armiami. Zaczekali 2 tury, by machiny oblężnicze się zbudowały i zaatakowali. Przesunąłem wojska na drugi okręg murów, a słonie artyleryjskie, bombardy i trebusz ostrzeliwały ten pierwszy pierścień. Potem do ataku przystąpiła piechota Ghazi jakieś 7 oddziałów. Lewego muru broniły 4 jednostki spieszonych rycerzy Angielskich więc wytrzymałem ataku. Gdy artyleria zrobiła wyrwę w murze do ataku przystąpiła wroga kawaleria [czyt. 2 oddziały słoni, straż generała ( Nayaga Święty Wojownik ) i 3 oddział mongolskich łuczników konnych. Moim łucznikom skończyły się strzały więc zesłałem ich na dół wraz z 2 niepełnymi oddziałami piechoty, które ( tu sam się zdziwiłem ) pokonały wszystkie jednostki i zabił jednego z najlepszych Tatarskich generałów. Dopiero po bitwie zrozumiałem, że słonie zaczęły uciekać od podpalonych strzał i zabiły kilkudziesięciu wojowników Tatarskich ;) Walka na murach trwała nadal, a 2 armia wroga okrążyła miasto i wkroczyła do walki. Tam było więcej oddziałów słoni więc po jakiś 5minutach walki, mój opór się złamał. Tatarzy wbili się na plac i walczyli tam z moim najlepszym generałem Francisem Krzyżowcem, a także uciekinierami z murów. Z około 3500 Tatarów przeżyło tylko nieco ponad 1000, a garnizon miasta Ikonium liczący 1500 ludzi został doszczętnie zniszczony. Był to przełomowy moment w wojnie, bo w końcu wyeliminowałem prawie wszystkie słonie Tatarów i mogłem przystąpić do zmasowanego ataku.
Btw ale się rozpisałem :D
to jest sytuacja interesująca czy zabawna?
Raczej interesująca ;)
Cytat:
Gdzie Ty masz temat generałowie ? Ja go widzę w dziale o 1 części medka.
No właśnie o ten mu chodziło ;)
To niech nie pisze, że
Cytat:
Zamieszczone przez Wojtek7060
Na marginesie proszę was(widzę że gracie dłużej niż ja) o radę na temat generałów w MTW(założyłem nowy temat ,,Generałowie") .
Bo ja np nie grałem ;] ale nie offtopujmy.
http://img294.imageshack.us/img294/5363 ... wiarkw.png Na początek w Medievalu I a jak już będę miał 2 to też dodam. Walczyłem 4 odziały chłopów na 4 odziały niemieckich rycerzy,grałem na średnim a jak wszyscy wiemy Medieval I jest trudniejszy od Medievala 2. Naprawdę nie kłamałem. Link działa?
Zajebisty Medieval II :mrgreen: Jaki patch ? :lol:
Tylko że to Medek I a nie II :roll:
Daj screena z Medka II ;)
Cytat:
Zajebisty Medieval II :mrgreen: Jaki patch ? :lol:
Nie no Krzyżak jaj se nie rób. Jaki patch?
Przecież to czysty Medieval II :lol:
Myślenie nie jest chyba waszą mocną stroną. We wcześniejszym poście napisałem ,,Na początek w Medievalu I a jak już będę miał 2 to też dodam''. Czepiacie się na siłę. Chyba znowu trafiłem na forum pełne cwaniaków...