U mnie mam multum adopcji i jakoś to wygląda :) Twórcy dokładnie opisali działanie skryptów ile i dlaczego, kiedy np. jest pokój itd...ot tak tylko przypominam, jakby kto nie wiedział ;)
Wersja do druku
U mnie mam multum adopcji i jakoś to wygląda :) Twórcy dokładnie opisali działanie skryptów ile i dlaczego, kiedy np. jest pokój itd...ot tak tylko przypominam, jakby kto nie wiedział ;)
Ależ u mnie również jest multum adopcji z tym nie mam problemu :) , jednak podobnie jak było w Bellum Crucis im więcej adoptujesz generałów tym mniej rodzi Ci się dzieci.
Co do pozostałych aspektów gry Rzymem na h/m, wydaje mi się iż AI względem mnie jest dość pasywne. Afrykę przeszedłem spacerkiem, armie kartagińskie w ogóle nie stawały zaczepnie. Nawet mając sporą przewagę stały pod miastem nie atakując go przez kilka tur. To samo w polu. Mając przewage 2:1 jego armie nie przejmują inicjatywy. Cóż, Kartaginy już zresztą nie ma, czas na Celtoiberów którzy u mnie są dość silni, Jeśli komp będzie się zachowywał tak jak poprzednio odpuszczam sobie grę moja ulubiona frakcją, ale mod a będę miał na oku, może po kilku poprawkach wrócę do gry.
Marko a gdy tak spacerowałeś to jak sobie poradziłeś z karą za biurokracje?
Może nie ma co skreślać tego moda, pamiętam, że w najnowszej wersji EB też Rzymem podbiłem sobie Kartaginę z palcem w nosie i bez żadnych akcji z jej strony... Coś mi się wydaje, że w Rome II ze względu na wzrost znaczenia floty już tak lekko nie będzie. ;)
Wszystko sprowadza się do jednego: wydawaj co tylko masz w skarbcu aby na koniec zostało w nim jak najmniej. Gdy brakowało mi kasy stawiałem przede wszystkim budynki przynoszące zyski, gdy kasy zaczynało przybywać budowle militarne i kulturalne. Negatywny wpływ na tzw. marnotrawstwo bo tak to w grze nazwano, ma również szybki rozwój terytorialny naszego imperium. Jantar ja tez na początku miałem z tym problem ale jak to mówią trening czyni...
Tak przy okazji , czy ktoś grając Rzymem miał może przyznany tryumf lub owację?
Ale ja go Grogmirze w żadnym wypadku nie skreślam, jestem nawet przekonany że ma spory potencjał i jeśli będzie tylko rozwijany ma szanse dorównać Bellum Crucis a ten mod uważam za najlepszy z modów o średniowieczu.Cytat:
Może nie ma co skreślać tego moda, pamiętam, że w najnowszej wersji EB też Rzymem podbiłem sobie Kartaginę z palcem w nosie i bez żadnych akcji z jej strony... Coś mi się wydaje, że w Rome II ze względu na wzrost znaczenia floty już tak lekko nie będzie.
Co do Rome II przekonamy się za miesiąc. Mam nadzieję, że będzie ciężko z Kartaginą :)
Szybkie pytanie: wie ktoś gdzie werbować słonie? Na twc wyczytałem ze w prowincjach gdzie są zasoby kości słoniowej ale w północnych indiach takich nie spostrzegłem
Osobiście słonie mogłem zwerbować w Afryce, nie wiem jak jest z Indiami.
Marko, mój konsul dostał triumf po zniszczeniu Liryjczyków(chyba dobrze napisałem)
W liście frakcji są takie kraje jak Epir, plemiona kaledońskie i bałtyckie, czemu nie ma ich na początku gry, tylko są pod postacią rebelii?
Dzięki ziolo9712 .
Witajcie.Ja również rozpocząłem zabawę z tym modem, po instalacji wrzuciłem dodatki z hypaspystami i squalorBDM. Zacząłem kampanie medium miastami greckimi na poziomie kampanii hard bitwy medium, kasa rosła bez przerwy po 20 turach miałem 120 tys. mimo sporej ilości wojska i ciągłego stawiania budynków.Co do oblężeń to zdarzyło mi się kilka razy że przeciwnik nie zajmował pozycji tylko po starcie zasuwał z placu na mury, wkurzają mnie wolne przestrzeni w miastach na które nie można wejść.W temacie była wzmianka o zachowaniu falangi u mnie nigdy nie wyciągają mieczy w zwarciu swoimi sarrisami spychają i masakrują wroga.Najbardziej mnie boli że nie ma innej animacji dla kawalerii Do tego wrogie armie stoją bezczynnie mam nadzieję że to poprawią.
powie mi ktos czemu jak koncze ture te frakcje tak wolno sie przewijaja ?