Zamieszczone przez
Xardas
W tym poście wyżej sam się zamotałeś w numeracji, nie zawsze te przepisy cytujesz, o które mi chodziło.
Zmiana: Dobra, to jednak ja się zamotałem z numeracją. W każdym razie mi chodzi o te przepisy:
2. b) Pakty podpisane na forum muszą być odzwierciedlone w grze, jeśli tylko pozwala na to jej mechanika. Oznacza to w szczególności, że nie można zerwać w grze sojuszu, jeśli nie uczyniło się tego wcześniej na forum, a także nie można odmówić przyjęcia propozycji sojuszu od dyplomaty, jeśli podpisano taką umowę na forum.
2. j) W przypadku wojny pomiędzy dwoma sojusznikami, gracz jest zobowiązany opowiedzieć się po jednej ze stron. Musi on wybrać czy chce zerwać sojusz (z wszystkimi tego konsekwencjami) czy też zamienić go na 5-turowy PON.(Może też podpisać PON dłuższy, jeżeli obie strony tego chcą) Gracz musi zdecydować najpóźniej podczas swojej tury, następującej po oficjalnym wypowiedzeniu wojny lub ataku taką wojnę wypowiadającym w grze.
6. c) Handel osadami może odbywać się tylko przy aprobacie MG.
6. d) Po przejęciu osady drogą dyplomatyczną, wszystkie jednostki powstałe w wyniku tego przejęcia poza jedną należy usunąć. MG powinien skontrolować tę operację.
6. e) Zakazuje się poddawania gry, poprzez zostawianie pustych miast, bądź oddawanie ich innemu graczowi.
2. a) Za wiążące uznawane są wyłącznie traktaty zawarte oficjalnie, tzn. ogłoszone na forum i potwierdzone przez wszystkie zainteresowane strony. MG nie będzie brał pod uwagę tajnych ustaleń poszczególnych graczy, ani jednostronnych deklaracji mających wpływ na zmianę uprawnień państw trzecich.
Te wasze tajne ustalenia mają wpływ na zmianę moich uprawnień, dlatego protestuję przeciwko takim praktykom.
Pisałem "złamanie lub usiłowanie złamania". Ale na pewno dokonało się zostawienie dwóch pustych miast.