-
Chodziło o dokładną ścieżkę jak wyżej nie tylko o literę dysku. TATW 3.2 się instaluje do głównego katalogu Medka bodajże. DaC po kolei należy dopisać .exe i wtedy odpalić instalator wskazując własny katalog Third_Age_3.
U Ciebie G:/Medieval2/mods/Third_Age_3 o ile katalog podałeś dobry musi zadziałać.
Skoro zaś zainstalowało Ci na dysku C,
Oznacza to, że nie zmieniłeś Instalatorowi DaC ścieżki i zainstalował Ci w domyślnej czyli takiej: C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\mods\Third_Age_3\
Każdemu Instalatorowi musisz podać własną ścieżkę.
-
własnie problem w tym że wskazywałem mu swoją ścieżkę a nie żeby domyślnie to zrobił.
Spróbuje jeszcze raz wszystko przeinstalować
-
Najpierw sprawdź czy działa czyste Tatw 3.2, jak działa wyłącz kompa. Potem włączaj i wyłączaj kolejno po każdym DaC od 2 do 5, instaluj kolejno, w każdym zmieniając ścieżkę na swoją, skopiowaną z kompa a nie pisaną samodzielnie z pamięci. (wtedy łatwo o błąd). Nigdy nie miałem problemu z instalowaniem DaC, ich instalatory są bardzo dobre.
-
Third Age czysty działa normalnie bez problemów, a gdy instaluje to nie pisze z pamięci tylko wybieram folder mods w medievalu Third_Age_3 i tam instaluje
-
Masz wybrać nie folder mods, a Twoja ścieżka do Medieval 2/mods/Third_Age_3
Co masz napisane wielokrotnie w poście nr 1 tego tematu i sam to ostatnio ze 2 razy Ci pisałem, np. wyżej w poście 161.
-
Robie reinstall wszystkie zaczne od zera i dam znać czy idzie
i jak będę instalował DaC to kliknąć browse i wybrać folder Medieval2/mods/Third_Age_3/
czy wpisać to ręcznie
sory że już takie głupie pytania zadaje ale już się całkowicie w tym pogubiłem.
-
Masz zmienić ścieżkę jaka podaje instalator na Twoja ścieżka do Medieval 2/mods/Third_Age_3
Klikasz prawym na skrót do Third_Age_3 na dole masz Właściwości, klikasz na nie i kopiujesz adres z Rozpocznij w np. ja mam D:\Gry2\SEGA\Medieval II Total War\mods\Third_Age_3. Tak jest najbezpieczniej. Możesz ręcznie, lub przez wskazanie Third_Age_3 ważne byś wskazał swój adres do Third_Age_3.
-
teraz wyskakuje mi błąd że nie może znaleźć kingdoms.exe nic już nie kumam zainstalowałem tak jak mówiłeś ale mimo wszystko coś się instalowało na dysku C pod ukrytym folderem VTRoot i na nim jest ten plik clean.
-
Gdybyś instalował jak napisałem to grałbyś w DaC. Skoro Ci instaluje na C, to robisz źle podstawowy krok. W ogóle nie potrzebnie reinstalowałeś Medka, jaki masz adres do Medka po reinstalacji?
Instalacja tego moda jest banalnie prosta. Tatw 3.2 się instaluje podając adres katalogu Medieval II..., tak zrobiłeś? Poproś kogoś by Ci pomógł. Ja poza tym co zrobiłem niewiele więcej mogę, skoro nie umiesz tak prostej rzeczy jak wskazanie prawidłowej ścieżki, to nie pograsz chyba w tego submoda do TATW. Skoro nie znajduje pliku Kingdoms.exe to raczej źle zainstalowałeś czyste TATW 3.2
Ty masz wersję z płyty czy steam ? Medek legalny ?
-
W pliku descr_strat zobacz po stolicach się zorientujesz, zrób kopię oryginału, poz maianch usuń plik map.rwm z base i nowa kampania konieczna po zmianie decr_strat. Mongols to raczej Leśne Elfy, w MOS na 100% w DaC chyba też.