Cytat:
Nie ma żadnej współpracy NATO i Rosji w Afganistanie. Jest tylko zgoda na przemieszczanie transportów drogami powietrznymi i lądowymi w granicach FR materiałów dla wojsk pod warunkiem że to nie broń i amunicja. Ta idzie od Karaczi przez Pakistan.
Dostarczanie ok. 40% zaopatrzenia siłom ISAF przez terytorium FR to nie jest współpraca!?
Cytat:
Nie otwierajmy temat Czeczeni bo się okaże że Rosja (nie ZSRR) też używała w stosunku do obywateli Federacji Rosyjskiej jak najbardziej metod których broni używać swoim sąsiadom.
O tym powszechnie wiadomo. Tak samo jak powszechne jest stosowanie podwójnych standardów. Nie tylko przez Rosję.
Cytat:
Groznego bombami swobodnie spadającymi (czytaj - niekierowanymi, a więc głównie w zabudowę cywilną) przez Tupolewy TU-22M (Ok. 100 lotów listopad 1994 - styczeń 1996) pozostawiam wyobraźni największym obrońcom do samostanowienia narodów na wschód od Bugu.
Ja pozostawiam wyobraźni skutki bojowego użycia białego fosforu w Faludży przez USA. Tego samego, o którego użycie przeciwko Kurdom te same USA oskarżyły Husajna. Na całe szczęście, jak wiadomo wszem i wobec, obłuda dotyczy tylko Rosji.
Cytat:
A mnie z kolei bardzo. Gdy Rosja straci dywersyfikację eksportu i zawęzi ją do Chin ( tam się dopiero cieszą) i Indii to zgadnij kto będzie dyktował cenę surowców, jedynego źródła trzymającego Rosję przed kryzysem... Kupujący czy sprzedający ?
Najpierw musi tę dywersyfikajce stracić. Po słowach Merkel o kontynuowaniu współpracy z Rosją "w krótszej i dłuższej perspektywie" pomimo nieporozumień na Ukrainie - śmiem w to wątpić.
Cytat:
Kraj na czarnej liście - napisałem tak ogólnikowo mając na myśli kraje, które wspierają terrorystów i używa zakazanej konwencją broni.
Ale chyba wiesz, że pod te kryterium podchodzą chociażby USA?
Cytat:
Kto ocenia? Ten, kto ma siłę i możliwości by zrealizować swoje groźby.
To skąd te całe oburzenie twitterową grafomanią Rogozina?
Cytat:
No właśnie. I w naszym dobrze pojętym interesie jest istnienie Ukrainy w dawnych granicach.
Dokładnie. I dlatego trzeba było majdanowców rozpędzić zanim będzie za późno. A tak, mamy Ukrainę okrojoną i pogrążoną w chaosie. Do tego właściwie już na naszym utrzymaniu.