A co z braćmi dobrzyńskimi ? :)
Wersja do druku
A co z braćmi dobrzyńskimi ? :)
Zaktualizowałem pierwszy post.
Dodałem nową wersje submoda z numerkiem 3.1. wersja ta zawiera hotfixa oraz poprawki dotyczące braci dobrzyńskich od teraz dostępnych już tylko i wyłącznie na ziemiach polskich i litewskich.
Postanowiłem zrobić taką aktualizację ze względu na to że powstałby za duży bałagan z kolejnymi fixami.
Popieram.Znaczy jak ja mam fixa to sobie wgram export_descr_buildings i będę miał bez machin i z ograniczoną rekrutacją oraz Dobrzyńcami w Polsce i na Litwie?
Ciekawe czy mi odpali po zmianie pliku, pewnie nie. Zobaczę jutro. Najwyżej na nowym pliku zagram kolejną kampanię. Dzięki.
Jak mam możnych z oszczepami i nowych katarafaktów i darmowe utrzymanie, to który plik mam zapodać by mieć braci dobrzyńskich tylko w Polsce lub na Litwie ?
Aravenie będzie to plik edb z dodatku na brak machin oblężniczych. pozostaje jeszcze kwestia czy grasz na opcji "gruzja bez jednostek bizantyjskich"
Ja gram z jednostkami Bizancjum w Gruzji. Czyli ten co napisałeś plik mi wystarczy? :P
Czyli mam bez machin, free_upkeep, nowi katarafakci, jednostki bizantyńskie w Gruzji i polscy możni z oszczepami.
Tak, wystarczyłby tylko plik edb z data z dodatku na brak machin. Osobiście jednak polecałbym wgrać wszystko od nowa skoro zaczynasz kampanie od nowa lub ewentualnie plik descr_campaign_db z głownego submoda. Zmieniłem też np sprawę ze stałymi fortami po ich wybudowaniu, komputer coś rzeczywiście dziwnie się z nimi zachowuje. Zmieniłem więc na taką wartość jaka była. Do tego dżihady były ustawione na 10 wymaganej pobożności, zmieniłem na 8 (oryginalna wartość 6).
Kontynuuję kampanię, więc spróbuję zamienić tylko buildings. Jak save nie odpali wrócę do aktualnego.
W nowej kampanii dorzucę descr_campaign_db, spróbuje też teraz, może jednak save odpali.
Mam 100 tur Gruzją bez jednostek bizancjum i w pewnym momencie było ciężko. Mianowicie dopóki walczymy z frakcjami które mają dobrych włóczników, a słabych mieczników np. Abbasydzi, Syria to Gruzja daje radę, ale jak doszło do konfrontacji z Bizancjum to ich miecznicy zepchnęli mnie do defensywy i musiałem szybko budować koszary żeby móc rekrutować piesza gwardię eristawską, stąd wniosek że może jednak Gruzji dodać jakiś średnich mieczników lub zrobić rekrutację eristawskich z poziomu niżej?
P.S. Aravenie i jak save odpalił na pliku z dobrzyńcami jako regionalnymi?
@sadam86
Nie odpala mi, po zmianie, czyli tak powinno być.
@Exar
W aktualnym zestawie na brak machin w dodatkach do 3.1, wszystkie pliki są identyczne jak te do 3.0. ale unit zmieniłeś tylko na starszy.
Wg. mnie rekrutacja braci dobrzyńskich jest w tym dodatku na brak machin identyczna jak w 3.0, chyba zapomniałeś tam zmienić wpisów w buildings, na te z instalki 3.1 ?
Spoko, dogram tą kampanię jak jest, na plikach z Romanoi 3.0
Sprawdziłem i rzeczywiście, nie wgrał się ten dodatek co trzeba. Już to poprawiam.
edit
Sprawdziłem wszystkie linki i okazały się błędne. Czemu? Nie wiem, możliwe, że złe linki skopiowałem po uploadzie. Wstawiłem pliki od nowa, pobrałem je sam, sprawdziłem i teraz są ok.
Najmocniej wszystkich zainteresowanych przepraszam.