Niestety organizatorom pozmieniały się kalendarze i nie mają już czasu wolnego we czwartki.
Jeżeli ktoś z użytkowników jest zainteresowany moderowaniem Czwartków, poproszę o kontakt na pw.
Wersja do druku
Niestety organizatorom pozmieniały się kalendarze i nie mają już czasu wolnego we czwartki.
Jeżeli ktoś z użytkowników jest zainteresowany moderowaniem Czwartków, poproszę o kontakt na pw.
Może zamienić to na piątki albo soboty? Lub kiedy organizatorzy mają czas?
Spokojnie damy radę. Zapraszam wszystkich w czwartek na klasyczne bitwy z losowaniem.
HD przejął funkcję moderatora Czwartków. Także wracamy do zabawy. :) Sam też się pojawię w najbliższy czwartek.
Przypominam o dzisiejszej rozgrywce ;)
Chorągiew już poinformowana. Postaramy się przybyć w miarę optymalnej ilości.
Ja bym jednak próbował zmienić czwartki na sobotę z antykiem :) . Więcej ludzi ma wtedy czas.
W soboty to "normalni" ludzie wychodza na imprezy, spotykaja sie ze znajomymi lub siedza z dziewczyna a nie graja w romka
Ja to robię w piątek ;) .
Na ostatnim Czwartku bawiłem się wyśmienicie. Cóż tym razem będzie na Antyku? Losowanie nacji z nową losową listą? Jeśli tak, to mogę od razu przygotować jakąś.
Cieszę się :)
A nowa lista już przygotowana.
Dziś jestem.
Zaprasza na klasyczne bitwy z losowaniem.
Nie będzie mnie w czwartek więc samoorganizacja
Dziś poprowadzę Czwartki z Antykiem. Zapraszam na 21:00. Jeśli będzie dużo osób to może będzie kolejny turniej o tytuł prefekta.
Dziś będę dopiero gdzieś koło 22, ale zachęcam do gry
Ktoś dziś coś?
Czy na jutrzejszy czwartek, są chętnie do gry ? Jeśli zgromadzimy odpowiednią liczbę graczy to możemy zrobić turniej Prefecta.
Proponuję turniej bez barba tzn. : Tylis, Arwernowie, Nerwiowie, Bojowie. Proponuję także zmianę formuły turnieju , która polegać będzie na losowaniu nacji, z którą gracz będzie grał w turnieju. Bez możliwości jej zmiany.
Ja postaram się wpaść. Chociaż nie mogę obiecać.
Jest okres wakacyjny wiec wątpię ze sie zabierzemy. Granie jedna nacja jest slabe, nie na gre w prefekcie
Ale dzisiaj są bitwy :D NIEPRAWDOPODOBNE! Do dosłownie ostatniego woja.
Bylo ciekawie :)
jak tam dzisiejszy czwarteczek ? :)
Spróbuję być.
Będzie ktoś dziś wreszcie?
W związku z tym, że ostatni czwartek się nie odbył, może ktoś ma ochotę zbić się dziś wieczorem i zagrać parę bitek?
oki , nie wiem czy ktos bedzie ale ... dzisiaj jestem po 21, posiadam liste wiec jesli ktos ma chec zagrac to smialo uderzac
Bardzo fajnie sobie wczoraj pograliśmy bitwy w formacie 3v3.
Propozycja na najbliższy czwartek - bitwa u ujścia rzeki Bagradas między Kartaginą i Numidyjczykami, a najemnikami Spendiosa.
Stronnictwo Kartagińsko-Numidyjskie:
Wodzowie: Hamilkar Barkas i Naravas. Armia Naravasa złożona z najemników numidyjskich i pustynnych. Armia Hamilkara z wojsk punickich (zakaz zatem libijskich wojowników), obowiązkowe posiadanie słoni w tej armii.
Stronnictwo Najemników:
Wodzowie: Spendios, Autarikos. Armia Spendiosa nie może używać jednostek punickich (ale może libijskich), słoni, ani numidyjskich najemników. Armia Autarykosa nie może posiadać numidyjskich najemników, słoni i punickich jednostek.
Na najbliższy czwartek proponuję bitwę z Wrath of Sparta: Bitwa pod Mantineją 418 BC
Ateny + Argos (w tej roli Korynt) vs Sparta
Oczywiście standardowo o 21:00.
Narrację historyczną (jako wstęp) napiszę wkrótce.
Jednostki w Wos niczym się nie różnią. Proponuję wykorzystać exploita i wczytać armię Aten/Sparty z podstawki, żeby mieć więcej możliwości.
Ewentualnie możemy zrobić tak:
Ateny vs Sparta z podstawki, ale mapy z WoS
Szukam chętnych na dzisiejszy czwartek. Moglibyśmy zagrać jakąś historyczną bitwę np 3 vs 3. Kto chętny ?
ja moge byc
Ja powinienem dać radę.
Co powiecie na czwartek z pustynnymi królestwami ? Powiedzmy że pierwsze 2 osoby w każdej drużynie losują z pośród czterech pustynnych nacji. Albo że gramy tylko frakcjami leżącymi w Afryce i na Bliskim Wschodzie :cool:
O tak, Seleucydów nie może przecież zabraknąć... dla Rafjara. ;)
ja się pojawię ale może odrobinę później bo mam mecz umówiony w CoN
A może by tak zrobić na czwartkach mini turniej państwami z tego nowego DLC oraz pozostałymi frakcjami afrykańskimi i bliskowschodnimi? Wcześniej każdy wylosowałby nację, którą zagra, coś jak ten CoN. Szybka formuła do jednego zwycięstwa, a ci co odpadną będą toczyć bitwy już poza turniejem(tak żeby nikt się nie nudził). Myślę, że to ciekawsza opcja niż takie zwyczajne granie.
Popieram :D