Dziękuję za pomoc(aczkolwiek początkowo miałem problem z rozczytaniem o co ci chodzi ;) ). Nim jednak zajmę się grzebaniem w pliku to posprawdzam w grze co jest to, bo tak z nazw (jeszcze włoskich) to nie za bardzo wiem co jest co(A i tak pewnie trzeba będzie to reedytować, bowiem jedni będą mieć milicję, a inni ciężkie wojsko ;) ).
Spisuję już siódmą frakcję i wątpię, czy coś z tego mojego edytowania pliku wyjdzie. Szczerze to jak widzę ten pierdyliard jazdy u wschodnich frakcji to mi się odechciewa. Jedna frakcja ma tyle ciężkiej jazdy, co trzy frakcje z Półwyspu Iberyjskiego razem. Przez to sam już zaczynam się gubić w tym, jaka jednostka powinna być na jakim poziome danego budynku. Rozumiem, że jednostki powinny się różnić statystykami, ale czasem(ba) są takie przeskoki w statystykach, że sam już nie wiem jak by to ustawić.
Raz jedna frakcja ma tak, że piechota nadaje się na pierwsze trzy poziomy koszar + jedna elitarna na 4/5, a innym razem frakcja ma jedną, dwie jednostki na pierwsze 3 poziomy koszar, a 4 na te, które ustawiłbym na poziomie 4/5.
PS. Czy jak sprawdzam budynki w miastach/zamkach to są tam również uwzględniane jednostki regionalne?