http://www.pcinvasion.com/total-war-...etop-units-add Oczekiwane jednostki przez graczy.
Wersja do druku
http://www.pcinvasion.com/total-war-...etop-units-add Oczekiwane jednostki przez graczy.
Jstrzab
Ciekawe, a co Cie to obchodzi czy mam grę czy nie? Kiedy do jasnej ciasnej o tym pisałem, że kupie kiedy będzie za darmo. Dalej, co cię to obchodzi, czy wiem coś o jednostkach czy nie- zresztą nawet jeśli tak to kiedy o tym pisałem. Chcesz dostać nagrodę na najbardziej chamski post, czy co? Widzę po prostu,że nie masz się kogo czepić, więc czep się Kaczyńskiego. Odwal się od mnie i zajmij się lepiej tematem, a nie uwagami ad personam.
@royal1410
Celuje raczej w nagrodę dla najbardziej chamskiego usera. Napisałeś kilkukrotnie, że grę kupisz dopiero kiedy będzie na dużej przecenie razem ze wszystkimi DLC. To że niewiele wiesz o jednostkach widać czytając twoje "pytania". Z osób, które czepiają się najmniejszych pierdół, Ty jako jedyny nie kupiłeś gry(a przynajmniej jako jedyny o tym napisałeś). Czepiasz się gry w którą nie grałeś. Równie dobrze ja mógłbym wejść na forum fanów Wieży Eiffla i pisać jaka to ona zardzewiała, jak by to mogli ją pomalować na różowo, a najlepiej to jak by ją podnieśli jeszcze z 20 metrów, mimo że nigdy nie byłem w Paryżu a Wieże Eiffla widziałem jedynie na zdjęciach i filmach.
PS Kaczyńskiego się już nie czepiam publicznie bo jedna wizyta ABW w domu mi wystarczy.
@Arroyo
Gobliny na Squigach biegających slalomem i zżerających co popadnie chętnie bym zobaczył. No i ta niedorzeczna machina krasnali <3
Prywatne wycieczki, jeśli naprawdę musicie, to urządzajcie sobie na PW. Skoro jedno ostrzeżenie nie pomogło, idzie następne - a to już się wiąże z 2 miesiącami odpoczynku od forum.
I tylko jeden ban polecial ? Troche niesprawiedliwe, bo przynajmniej Jastrzab gral w te gre i moze naocznie ja oceniac a nie po gameplayach...
Do komentowania decyzji moderatora służy PW. Na razie tylko upomnienie.
Asuryan
Skoro jedno mamy już załatwione, to ciekawi mnie, ile w tym roku wyjdzie jeszcze Packów- Bretkę to FLC; Leśne Elfy to będzie druga DLC-owska rasa- pytanie tylko, czy Race czy Campain, co może mieć duży wpływ na zawartość. Zostają jeszcze Lord Packi i tu jest problem. Mianowicie puścili pierwsze zapowiedzi, a teraz- moim zdaniem; wycofują się rakiem. Stąd wniosek, że jednak nie szybko go wydadzą. Dalej czy zostanie im czasu na następny/e Lord Packi- do końca roku, nie do końca przerwy między Warhammerami. Z jednego w każdym razie się wycofuję- wszystkie jednostki z tego DLC na pewno nie będą tyczyły tylko Zwierzoludzi.
Ja liczę na dwa lord-paki, przed Bretonią i leśnymi elfami które będą w grudniu.
Tak tylko przypomnę że Lord-pak zawiera:
- 2 Legendarnych Lordów - Tu będą na pewno dwie rasy i jedną z nich jest imperium.
- 2 Lordów (czyli generałów naszych armii) -
- 1 Nowa jednostka -
- Reskiny - Tu 18, w tym 9 dla ludzi.
A dlaczego liczę na aż 2 lord paki?
Ano dla tego by panowała równowaga w sile kiedy do gry wejdą nowe rasy.
No zobaczymy ile będzie. Ciekawe też komu dadzą tą nową jednostkę. Mi się wydaję,że chyba imperium zasługuje na nową jazdę.
Imperium przede wszystkim zasługuje na wszelkie wycięte jednostki, zarówno z Army Booków, jak i spoza nich (tj. z Uniforms & Heraldry, książek z Black Library do poprzednich edycji i czasopism "White Dwarf"). Doliczmy do tego braki u Chaosu - bestie, Maruderzy na Rumakach Slaanesha, rozwijanie pieszych i konnych jednostek Chaosu na wybór jednego z czterech mrocznych bogów, 3 domeny magii Chaosu - Domena Tzeentcha, Nurgle'a i Slaanesha itd., braki u Orków - Snotlingi, większa liczba jednostek dla Nocnych Goblinów (Paszczaki, Hop Gobliny tj. jazda Nocnych Goblinów na Paszczakach, tropiciele Paszczaków), balisty, większa liczba bohaterów, Wielkie Pająki, Wielkie Jaskiniowe Paszczaki, Legendarni Lordowie, braki u Zwierzoludzi - przewijało się to, braki u Krasnoludów: balisty, strażnicy Krasnoludów, wynalazek Makaissona, osobny roster dla Krasnoludów z Norski (przekolorowanie go), braki u Wampirów - szkieletowa jazda, duchy, Tron Sabatów, Upiorny Relikwiarz. Mamy wtedy co najmniej kilka DLC.
A w przypadku zwierzoludzi Lord-paki nie są zamkniętymi drzwiami, nawet jeśli osoba nie ma dlc zewu zierzoludzi. Bo nowy lord zostałby przepisany do nowego plemienia zwierzaków i dręczył by gracza na mapie kampanii.
Chcąc zamieścić wszystkie jednostki których brakuje i licząc, że Lord Pack=jedna nowa jednostka możemy się spodziewać przynajmniej 16 Lord DLC:P
Modderzy na ten przykład za friko to zrobili. Wg mnie winny powstać jeszcze DLC na Kislev, Estalię i Tileę, bo to też są jednak frakcje, które winny mieć całkowicie osobne rostery. Z tym, że za każdym razem SEGA walnie zapewne zaporową cenę...
Kolejne ludzkie frakcje? Chciałoby się? Ale z tego co widać po przecieku- jeśli wszystko się sprawdzi; to jednak kolejnych frakcji ludzi nie będzie w DLC
Wiesz, tu raczej chodzi o usunięcie powtarzalności u frakcji ludzkich. Kislev na ten przykład winien mieć całkowicie osobny roster - zwróć uwagę, że nawrzucali tych jednostek po podręcznikach do Warhammera (4 edycja Imperium, osobna broszura w 6 edycji, roster w Mordheim, Warmaster: Armies, a nawet osobna domena magii, do której w RPG'u się doczłapali). Następnie Tilea - u nich to mamy Dogs of War + podstawową milicję. Estalia z kolei wg mnie mieszanka tego, co nawrzucali w III Edycji bitewniaka, fanowski AB 8 edycji, część najemników z Tobaro i mamy materiały na DLC.
Materiałów na DLC/FLC mają po prostu od groma, ale wolą iść po najmniejszej linii oporu, co widać po Warriors of Chaos, gdzie nawet Ogry Chaosu zabrali. Rozumiem, że tak znana marka jak Warhammer Fantasy/40.000 (żeby nie było, to 2 osobne uniwersa) to maszynka do zarabiania pieniędzy, ale jeśli podpisali umowę na wydanie gry o tym, to winni to wykonać przynajmniej w zadowalający dla graczy sposób. A tymczasem mamy nie dość, że wybrakowane rasy z jednostek, to do tego chamską politykę wydawania DLC nie tylko wybrakowanych, ale też ograniczających gracza pod względem grywalnych frakcji i w końcu za całkowicie przesadzoną cenę.
Ano dobra. Moim zdaniem winna jest cała koncepcja Lord Packów; powinni dać 2LL, 2 Lordów, 5 jednostek- do normalnej rekrutacji, a nie jako najemników; z jednej frakcji i to by było rzeczywiste wzmocnienie/uzupełnienie frakcji.
Ja na początku miałem teorie że inne frakcje ludzi będą w kampanio-pakach, a teraz zmieniłem na albo flc albo raso-paki.
Przy czym zakładam że na przyszły rok dostaniemy nową rozpiskę flc (oczywiście raczej mniejszą) która będzie obowiązywać do czasu wydania Warhammera2. Celem tych flc byłoby uzupełnienie ras z DLC np. zwierzoludzi i następnych które się pojawią. Bo jako flc może pojawić się pojedyncza jednostka.
Sam pomysł zły nie jest, bo:
1. Nie widzę powodów, by tak nie było.
2. Na ten przykład w Lustrii pojawiają się też Amazonki, osada Norsów (Skeggi), co chwila inwazje Estalii, by zasiedlić Lustrię ludźmi, do tego też Tilea się tam wyprawiała. W sumie ciekawie by wyszło ewentualne dowalenie Amazonek, Norski i Estalii z Tileą do FLC/DLC.
http://wiki.totalwar.com/w/Gorebull_Blog
Odcinek blogu poświęcony Zwiastunowi Rzezi.
Czyli będzie nowy Lord dla zwierzaków- Minoturopodobny; tak?
Nie, to już jest jednostka bohatera, która jest już w grze. Lorda, jakiego brakuje to Zwiastun Zagłady i w końcu Wielki Szaman.
Już za tydzień otrzymamy informacje o nowym FLC dodającym do gry nieznanego nowego lorda oraz mapę bitewną Warpstone Mine, której screen znajdziecie poniżej.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...41&oe=585AE91F
Kopalnia Spaczenia, czyli jak widzę nowa mapa dla graczy multiplayer. Już mi się zaczyna podobać :)
Taa i z pewnością FLC pojawi się ze swoim większym braciszkiem....
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...02000767_o.jpg
Pytanie, kim jest Gravelord?
Z możliwych FLC obstawiam, że Krell.
To the Gravelord,
I hope the carrier bird was successful in delivering you this message. Under normal circumstances I would have communed with you via arcane means. The risk of interception (blurred) in this case. It seems the Witch Hunters continue (blurred) disrupt such spells. So to keep our plans covert I have put blood to paper (this is blurred but what it looks like).
As you predicted he has given chase. My brothers and I will lead him a merry dance around the Old World if we have to. While he is drawn towards my mischief your own plans will be unshackled (I think its unshackled). I hope this proves beyond doubt that I am your worth servant and that the secret knowledge you promised to impart will at last be mine.
I dare not say too much more in case the Witch Hunters, using more mundane methods, intercept this letter and this missive finds its way into their hands. Yet I feel this last warning must be given - I hear whispers that another who bears your name is abroad once again. If such rumors do not prove false, then we must prepare. It will be the ring that has brought him back - therein lies the source of his powers.
Your obedient servant,
Komuś na facebooku jakimś cudem udało się odczytać w przybliżeniu treść listu :)
Wszyscy pamiętamy, czym podobne pismo, się ostatnio skończyło...
Wyciek DLC - The Grim of the Grave. 7.50 euro.
Volkmar - Wielki Teogonista z:
-Arcylektorem (Lord)
-Biczownikami
-Rycerzami Gorejącego Słońca
-Wolną Kompanią
LL Wampirów - Helman Ghorst (Sigmar's Blood - w modzie pewnie w Templehof zaczynać będzie) z:
-Strigoi (Lord)
-Ścierwowozem
-Upiornym Relikwiarzem
+18 Sławnych Regimentów - 1/2 tutaj:
http://wiki.totalwar.com/w/Grim_Grave_Regiments
W FLC:
-Dodatkowy LL (jeszcze nie zapowiedziany) i 5 map na multi (jedna już wiadoma - Kopalnia Kamieni Spaczeniowych).
Dzięki, Ituriel, za cynk :)
https://forums.totalwar.com/discussi...new-dlc-leaked
Regimenty też już są, ale na razie tylko dla imperium.
http://wiki.totalwar.com/w/Grim_Grave_Regiments
W tej formie owe regimenty moim zdaniem to nic innego jak sztuczne podbicie ceny DLC. Z tego powodu, choć biczownicy i zakon rycerski bardzo mnie kuszą, poczekam z jego zakupem do obniżki :D
Ja ślinię się do tej milicji... Reszta imperium nawet nawet.
Natomiast wampiry słabiutko. Tylko Strigoi mnie ciekawi. Za to LL tragiczny, naprawdę nie wiem skąd go wytrzasnęli. Kolejne dwa pojazdy...
Ale ostateczne pytanie jest takie czy z tymi LL poszli drogą zwierzaków i dali im inne miejsca startowe (tu chodzi o truposza), czy jednak wybrali łatwiznę.
Bo będzie to dla mnie główny czynnik decydujący o zakupie.
Zapomniałem napisać że ilością jednostek jestem pozytywnie zaskoczony. pytanie tylko 1 czemu u zwierzaków też na takie coś się nie zdecydowali... Boris przepadł w ten głupi sposób.
Również poczekam, po Civilization VI zaopatrzę się z chęcią w te DLC, ale nie dla tych regimentów, a dla jednostek dla obu ras.
Ituriel, z tym, że te 2 pojazdy się różnią. Zakładam, że pierwszy będzie regenerować oddziały w okolicy działania wozu, a Upiorny Relikwiarz będzie artylerią jak ta od Nekromantów z Heroes VI-VII.
Ale to mi psuje obraz gry truposzami, jako tymi bez strzelców i artylerii...
Teraz pytanie co dadzą jako dlc? Samego LL i dla kogo? Bo z obrazka wyglądał mi na truposza.
Czy też dadzą lore magii dla imperium?
Drugą sprawą jest to że będzie potrzeba drugiej paczki lordów dla brodaczy i orków i to jeszcze przed premierą bretki i leśnych.
LL'a i chyba dla Wampirów znowu.
Bardzo dobrze. Choć zamiast tych upiornych relikwiarzy mogli dać duchy, ale może kiedy indziej dojdą.........
Trochę słabo to wygląda z agentami. Bo tak imperium jak i wampiry mają ich najwięcej (dodatkowo różnią się zastosowaniem), a dostaną jeszcze następne sztuki...
Czy innym rasom (poza imperium) brakuje jakiejś ścieżki magii? Bo jakoś nie podoba mi się założenie że następne dwa flc domeny magii też będą dla imperium.
A wracając do tych reskinów to nie podobają mi się, bo aż 3 to artyleria. Trzeba poczekać na truposze, może one będą mieć coś ciekawego.
Gubię się z tym podziałem LL, lord i bohater. W takim wypadku to ten Alrcylektor to może być to. Natomiast u wampirów wybór nekromanty straci już całkowicie podstawy racjonalności.
Akurat Strigoi nie należą do Wampirów czarujących, z tego co wiem. Raczej będzie walczyć w zwarciu.
Jak dla mnie, czyli osoby, która jeszcze nawet jednokrotnie nie przeszła kampanii wszystkimi rasami to to dlc nie ma wiele do zaoferowania. Wcale jeszcze nie grałem Imperium, więc i tak będę wolał zagrać Franzem. Wampirami na razie drugi raz nie zagram, bo są jeszcze Chaos, Imperium i Zielonoskórzy do ogrania. Te słynne regimenty to dla mnie parodia. Wniosek: wcale mi się nie śpieszy z tym zakupem. Albo kupię bardzo późno na jakiejś przecenie albo może dadzą to kiedyś za free do jakiejś edycji cesarskiej. ;)