To ja sobie dzień wolny w pracy biorę, a Ci oszuści dopiero w połowie dnia mi grę uruchomią ?!
Wersja do druku
To ja sobie dzień wolny w pracy biorę, a Ci oszuści dopiero w połowie dnia mi grę uruchomią ?!
Pohamuj się. Premiera miała być 15 i jest 15.
Takie pytanie do osób, które zamawiały pre orderem z gram.pl. Czy też na stronie UPS przy sprawdzaniu waszej przesyłki dostajecie komunikat
Kod:"Znalezienie szczegółów wysyłki w systemie UPS na zlecenie użytkownika nie powiodło się. Sprawdź wprowadzone informacje i spróbuj ponownie później."
Nie, u mnie jest wszystko ok. Wchodzę na stronę UPS przez adres podany w e-mailu wysłanym do mnie z gram.pl i pokazuje mi się moja przesyłka i gdzie się w tej chwili znajduje. Jednym słowem wszystko gra.
Hmm nie podoba mi się to w takim razie no ale zobaczymy jutro.
Zawsze gdy chcę sprawdzić stan dostawy paczki przez stronę uPS, to mi wyskakuje, że się nie da. Natomiast gdy korzystam z linków czy to Merlina, czy gram.pl, wówczas dostaję właściwe info.
Mi niestety żadną metodą nie działa. Mam tylko nadzieje, że dotrze do mnie paczka :)
Jakiś rusek już upnął grę na neta.. Widać całkiem szybko w rosji można było dostać pudełko.. nie to co u nas :roll:
Z tego co mi napisano to troche ponad 12GB zajmuje.. no to będzie ściągania przez steama... horror :?
No i teraz najtęższe głowy crackują steama i pewnie już dziś sobie zagrają a my niestety musimy czekać.
20 GBCytat:
Zamieszczone przez legoras
Jak poczekasz do wtorku to przynajmniej dobrze zapoznasz sie z instrukcja. :D
Zawartość płyt/y może nawet mniej zajmować, ale fakt faktem, że jak sobie jutro zrobię kopię zapasową (mimo dożywotniej gwarancji na nośnik) otrzymanej płyty to zajmie ona niecałe 12GB (ponad 12000MB).
Ale jutro będzie radość wracając z roboty :lol: jeszcze specjalnie nie będę po 13 na forum wchodził, żeby nie widzieć tych narzekań :twisted:
Z tego co widzę na steamie to Shogun rusza za około 14 godzin więc będzie o pierwszej ale w nocy.
tak to prawda gra (jesli wierzyć w to co piszą) będzie dostępna o 1 w nocy, strasznie się ciesze i chyba z wielu z Was myśli podobnie,żałuje że nie będę miał wersji pudełkowej,pierwszy raz od czasów Romy,no ale w końcu liczy sie zawartość.Życze wszystkim udanej zabawy i wielu nieprzespanych nocy.......
Z gram.pl paczuszka już przyszła, Shogun dodany do steama tylko szkoda, że zainstalować jeszcze nie można.
Właśnie dziwne, że nie można. Słyszałem, że gry ze Steama (może w tym różnica Steam/retail) można pobrać wcześniej, ale zagrać po premierze.
Ma ktoś Kolekcjonerkę i zechciałby się pochwalić jej zawartością na stronie głównej? ;)
Ja za dwie godziny odbieram edycję specjalną :) poczytam sobie książeczke 8-)
Amrod na TVGry.pl jest filmik pokazujący otwieranie kolekcjonerki.
No gra już przyszła i teraz nie mogę doczekać się jutra :mrgreen: Chyba do szkoły nie pójdę :lol:
Też właśnie dostałem od kuriera gierkę. Nie da się zainstalować. No to do jutra rana, a potem łupanka przez 10 h :D
Mam już gierkę :) teraz tylko czekać do jutra ym ! plakat! super !
Ktoś może orientuje się, czy premiera w Saturnie/Media Markt odbedzie 15, czy też może później?
Ja już dziś kupiłem pudełkową wersje w Empiku za 130 zł jak ktoś chętny do zagrania w multi prosze dodać konto zaimon lub maiifiozo :)
A ja niestety muszę czekać do piątku :cry: , bo zamówiłem edycję kolekcjonerską z Gry-Online.
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Według tej strony aktywacja nastąpi za 5 godzin.
http://store.steampowered.com/app/34330/?snr=1_4_4__13
Cytat:
Dostępne: 15 Marzec 2011
Ta gra zostanie odblokowana za około 5 godz.
Można już zacząć ściągać Shoguna ze Steama (opcja pre-load), jeśli ktoś ma dobre łącze będzie gotów do gry na 1 w nocy :) Niestety dalej nie daje się zainstalować z płytki :\
No pewnie zainstaluje się wszystko z wyjątkiem "exe'ka"
Bardzo Ci dziękuje za informacje, Jezu ściągam Shoguna2, mam już 6procent ;) aż boje sie rana :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Mattyah
premiera odbyła się jakieś 20 minut temu. 12AM znaczy tyle co północ. gra przechodzi już proces aktywacji i instaluje się z płyty.
Pozdrawiam
Nie instalujcie przez Steam, tylko z plyty. Przy dobrym kompie trwa to parenascie minut...! Hej katany w dlon... ;)
Po instalacji jeszcze jest 1 GB danych do sciagniecia
568,4 MB w moim przypadku trzeba było jeszcze ściągnąć.
Posiadacze wersji kolekcjonerskich i specjalnych niech pamiętają, że po skończeniu instalacji muszą dodać nową grę steam i wpisać kod z karteczki z 'ekskluzywnymi materialami dlc' (wygląda podobnie jak okładka pudełka na płyty).
Do zobaczenia w Japonii! :D
Mi zostało do pobrania przy mojej zwykłej wersji około 600MB, idzie pełną prędkością 1,4MB:D
----------------
Dokładnie 569,1 MB ;)
----------------
Multiplayer:
-podoboje awatara
-kampania mulitplayer
Zwykłego trybu z poprzednich części nie ma? Turnieje :cry:
----------------
Legendarnego poziomu trudności nie uświadczymy w własnych bitwach.
Włożyłem płyte z Shogunem,przeszło chwilka instalacji i krzykneło że Steam nima czasu zająć sie moją sprawą-poczem zaczoł sciągać z neta.CZ sciąga aktualizacje cz cało gre?
mam podobna sytuacje. Zamiast z plytki to przerwal i wywalil komunikat "Serwery steam sa zbyt zajete aby zajac sie twoja sprawa" i zaczyna ciagnac po steamie pelna wersje.
Rozwiazanie:
Sproboj jeszcze raz mi pomoglo i gra sie juz instaluje! :)
Cytat:
Zamieszczone przez maryjan1001
TUTAJ masz rozwiązanie :!:
działa.
dałem odinstaluj i za 2 razem poszło.
za 1 razem chyba za wielu sie wbijało na steama...
pzdr
Zawsze przy większych premierach steam jest przeciążony. Opiszcie potem swoje wrażenia z gry :P Ciekaw jestem jak to wszystko działa ;)
Tak a propo, w demie pare razy pojawił sie komunikat iż jakiś tam klan w tych trudnych czasach "przeszedł" na chrześcijanizm. Jednak ja nie umiałem znaleźć takowej opcji, można od tak za pomocą kilku klików zmienić wyznanie czy trzeba jakoś inaczej żmudnie to robić?