-
Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Jeżeli go subskrybowałeś to przestań. Mogłeś też używać jakiejś wcześniejszej wersji, ewentualnie czyjegoś profilu. Generalnie, jak zaleca autor tematu:
Cytat:
To Uninstall: "Simply delete the files from your Rome 2 folder: Anything with sweetfx in the file name in addition to shader.fx, dxdgi.dll,d3d9.dll and the GEM_settings.txt"
z głównego folderu gry.
Lista potencjalnych szkodników ;) :
1) folder GEM
2) skrót GEMSteamInstaller
3) folder SweetFX
4) pliki d3d9.dll, dxgi.dll,
5) pliki tekstowe: GEM_settings, SweetFX_preset, SweetFX_settings.
Po przerwaniu subskrypcji, w data może zostać gem.pack i obrazek o podobnej nazwie, też bądź bezlitosny 8-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez marengo
No cóż, powinienem ściślej wyrażać się.
Może to wina no hdr, może gem'u? Nie wiem. Nie potrzebuję ich obu. Cenię sobie kompleksowe modyfikacje już zawierające interesujące mnie elementy, kompatybilne w grze. Gem pomaga? Gdybyś to Ty tego nie napisał, nigdy bym w to nie uwierzył :) Przecież czytam o tym dopiero od kilku miesięcy. Dziękuję za jeszcze jedną informację od Ciebie. ;)
I po co średnio udana ironia na koniec? Nie napisałem tego do Ciebie, tylko do innych, którzy mogą zasugerować się Twoją radą i wybrać samego Radiousa bez GEMa, podczas gdy mody te są jak najbardziej kompatybilne, u mnie oba działają bez problemu. Przy czym GEM wprowadza po prostu więcej zmian niż Radious i może mieć większy wpływ na słabsze komputery, dlatego zawsze warto go promować, bo a nuż ktoś przespał kilka ostatnich miesięcy. ;)
-
Zacytowałeś mnie, więc się do tego odniosłem. Ocenę ironii pozostawiam innym, Ty mogłeś odebrać to zbyt osobiście.
U mnie nie działało, choć jak sam zauważyłem oraz pośrednio potwierdza to Radious złą robotę mógł wykonać mod Mech Donalda.
Ja w Twoim poście rozpoznałem oburzenie, Ty w moim ironię. Na przyszłość polecam nam obu powściągnięcie temperamentu.
-
Witam
Od czasu do czasu zaglądam na forum aby zobaczyć jak idzie innym gra :D
Od jakiegoś czasu gram w DEI.W porównaniu z podstawką, niebo a ziemia. Gram na poziomie legendarnym kampanie i bitwy. Musze naprawdę nagimnastykować się by utrzymać państwo. Dyplomacja tu jest najważniejsza, ale bitwy tez mega wymagające są. Bitwy w Afryce dość łatwe, gorzej jest z kolei z germanami tam da się wygrać jedynie 1:1. Obecnie posiadam 5 pełnych prowincji i kilka pojedynczych regionów. Podstawą na poziomie legendarnym jest wyzwalanie państw, nie da się tylko zajmować kolejnych regionów. No i oczywiście zwalczanie obcych agentów :evil: potrafią na psuć krwi, ale mamy za to też swoich komandosów :lol: :lol: :lol:
-
W ostatni weekend udało mi się troszkę więcej pograć w DeI Rzymem i nieco posunąć swoją kampanię( b.trudna + bitwy normal). Po pobiciu Kartaginy w Afryce zająłem ich posiadłości w Hiszpanii. Kartagińczycy widząc iż szala zwycięstwa przesuwa się widocznie w moją stronę proponowali kilkakrotnie pokój wraz z daniną, która zaczęła wzrastać w miarę odrzucania ich propozycji. W końcu Kartaginie pozostała tylko Tolosa i z litości zgodziłem się na protektorat ( podobno leżącego się nie kopie :) ) Po przegrupowaniu sił zdobyłem cały Półwysep Iberyjski podbijając tubylcze plemiona. Tak oto w 217r p.n.e stałem się posiadaczem całej Italii, Afryki do granicy z Egiptem, oraz Hiszpanii. Gospodarka rozwija się prężnie dając co turę ~19K przy 10 legionach i 4 flotach. Po kilku latach pokoju mój wzrok padł na posiadłości w Galii Przedalpejskiej i Galii Właściwej których właścicielami byli Ardiaei z Bałkanów. Jako że po podpisaniu umowy handlowej i sojuszu obronnego z Icenami moje stosunki z państwem Ardiaei bardzo podupadły, wypowiedzieli mi bowiem umowę handlową i pakt o nieagresji. Tak wiec decyzja o wojnie zapadła. Byłem nieco rozczarowany kampanią, gdyż spodziewałem się zaciekłych walk a tymczasem podbicie Galii Przedalpejskiej i części Galii właściwej było prawie spacerkiem. Ardiaei byli bowiem wykrwawieni wojnami z Icenami ,oraz Bojami i przymierali głodem a odkryłem to dopiero wysławszy szpiegów w głąb ich terytorium. Większy opór stawili mi jedynie w ich mateczniku na Bałkanach i na Adriatyku, tu jednak po wielkiej bitwie morskiej 5v5 flot oraz dwóch bitwach na lądzie stali się mym protektoratem.
Tu zauważyłem dość irytującą sytuacje , a mianowicie ciągłe wojny mych protektoratów miedzy sobą co podaje w wątpliwość sens ich ustanawiania. Jedynie mają one uzasadnienie na granicach zewnętrznych jako swoisty bufor. Z tego też powodu brakuje mi w opcjach dyplomatycznych opcji „zaprzestaj wojny z……”. Według mnie dobrym rozwiązaniem byłby również brak możliwości prowadzenia samodzielnej polityki przez państwa będące protektoratami.
Te ciągłe wojny spowodowały, iż zlikwidowałem resztki Kartaginy, która to po ostatnich podbojach znalazła się w środku mego państwa. Inny mój protektorat, a mianowicie pustynne plemię Garamantów rozpoczęło wojnę z Macedonią, podbiło cały Egipt należący do Macedończyków i dopiero zostali powstrzymani pod Jerozolimą. Cóż, zobaczymy jak sytuacja rozwinie się dalej, pokój trwa zbyt długo i chyba znów trzeba będzie wyciągnąć gladius ku chwale Rzymu ;)
-
A ja właśnie kończę doinstalowywanie modó i submodó do nowej Rome2 - na macierzystym Steam, koniec problemó z instalacją modów. Trochę drogo to w sumie wyszło ale drugą grę kupiłem za 37.90 pln.
Man nadzieję, żę submody na utrącenie agentów uratują tą grę. Wacham się tylko nad założeniem nowej kampanii, wiem, że nowy patch - łatka do moda jest już blisko.
Przy okazji takie pytanie - po zainstalowaniu na drugie konto z bitwy gracza zniknęła mi Sparta. Być możę zniknęło coś jeszcze ale na chwilę obecną nie jestem w stanie tego wyłapać. Gryzą się pliki z dwóch kont czy jest jakiś inny powód?
Edit:
Nia ma też Aten i Epiru, z frakcji Diadochó chyba też coś ubyło bo są tylko 4 dostępne. Brakuje ich też w wyborze kampanii Macie jakieś pomysły?
Edit:
Spójność plików już sprawdziłem, nadal brak kilku frakcji
-
Cytat:
po zainstalowaniu na drugie konto z bitwy gracza zniknęła mi Sparta.
Na drugim koncie nie masz zakupionego DLC z frakcjami helleńskimi.
Cytat:
Gryzą się pliki z dwóch kont czy jest jakiś inny powód?
Nie ma znaczenia to, z jakiego konta odpalasz Rome2 na swoim PC. Steam zawsze będzie korzystał z tego samego folderu.
-
Na koncie z grą zakupioną jako pierwsza mam frakcje brakujące w drugiej a brak obecnych na tamtej....
Jakieś schody niesamowite mi się porobiły, coś się ewidentnie jednak gryzie. Można to odinstalować z jednego konta w sposób tali żeby zostało na drugim czy trzeba usunąć grę i zainstalować od nowa?
-
Cytat:
Na koncie z grą zakupioną jako pierwsza mam frakcje brakujące w drugiej a brak obecnych na tamtej....
Czy są to Ateny, Epir, Sparta, Massageci, Scytowie Królewscy i Roksolanie? Jeżeli tak, to jest tak jak pisałem wcześniej. Pliki się nie gryzą , zwyczajnie te frakcje są dostępne tylko wtedy, gdy masz zakupione odpowiednie DLC (Ateny, Epit, Sparta - za free w preorderze) albo są z freelc, które można było aktywować przez tydzień (Massageci, Scytowie Królewscy i Roksolanie). Reinstall gry nic nie da.
-
Na poprzedniej wersji miałem te frakcje bez żadnych obwarunkowań dodatkami... Właśnie usunąłem grę z komputera i instaluję od nowa. Obyś nie miał racji Rafikosie, bo nie mam już ochoty kolejnych pieniędzy na R 2 wydawać, jeżeli dobrze Cię rozumiem to w R2 bez dodatku helleńskiego nie można zagrać Spartą, Atenami czy Epirem.
-
Cytat:
jeżeli dobrze Cię rozumiem to w R2 bez dodatku helleńskiego nie można zagrać Spartą, Atenami czy Epirem.
Dokładnie tak, dodatkowo bez DLC nomadic factons nie zagrasz nomadami i bez Cezara w Galii nie zagrasz dodatkowymi dwoma frakcjami barbarzyńskimi. Raczej by się zgadzało, że na pierwszym koncie masz te dwa DLC, bo Ateny, Epir i Spartę dostawało się za preorder, więc mogłeś zamówić grę w preorderze lub kupić klucz, który je miał, jeśli chodzi o DLC nomadów, to wystarczyło, że włączyłeś grę ma przełomie października/listopada (jak dobrze pamiętam) to dostawałeś je za darmo, potem były dostępne jako zwykłe, płatne DLC.
-
No, to mała lipa bo będę miał znowu problemy z kompletnośćią gry. - ech... życie.
Edit:
Jest jak piszesz, nie mam Hellenów i Nomadów, założyłem po raz któryś kampanię Rzymem, mam nadzieję, że tym razem submod na agentów wyeliminuje te RPG-owskie katusze i jeszcze ominie mnie bug z brakiem rozwoju miast.
Korcą mnie jeszcze dodatkowe submody na Rzym ale nie znam ang. i nie potrafię dowiedzieć się o nich właściwie to niczego.
Póki co mam nadzieję na tak świetną kampanię jak poprzednia, czekam też na nową łatkę a jak będzie równie dobra jak obecna to możę dokupię ten hellenistyczny DLC. Pisałęm już, żę twórcy powinni moderom pomnik postawić.
-
Za 2-3 dni wyjdzie wersja 0.7, pracują nad ostatnimi poprawkami ;) Ponoć jeszcze szykują dla nas jakąś niespodziankę w oczekiwaniu na wersję 0.8! Brzmi bardzo ciekawie ;)
-
Jest PIEKIELNIE dobra informacja od CA! Wydanie Total War: ROME II – Assembly Kit!! Tak więc do zobaczenia w świecie 3d ;)
-
Czym jest Assembly Kit, moze nie wszyscy wiedza:
The Assembly Kit is essentially a collection of tools and example data files that will help modders create bigger and better mods. It contains:
TWeak with the following two plugins
DaVE – the game database editor
Variant Editor – for editing the look of characters, units and ships
BOB – for processing data including:
Textures
Models
Animations
Database tables
Group formations
Campaign starting positions
Packing files into mod pack
Exporters
3ds max for models
Motion Builder for animations
Maya for animations
Data
Example data for each supported data type
The complete database backend
These tools will allow for the creation of mods that can then be uploaded to the Steam Workshop via the Launcher. You can find instructions for this here:
-
Wczoraj rozegrałem w DeI na patchu 8.1 najkrótszą kampanię w życiu.
Rzym na poziomie legendarnym. Pobiłem Etrusków i zająłem Velathri. Musiałem jednak użyć oddziałów z Brundisium. Epir wykorzystał sytuację zajmując południe a z Ligurii spadła horda barbarzyńców wraz z pokaźną flotą. Tych jeszcze powstrzymałem, ale zza gór niedobici Etruskowie wystawili nową armię (nie mam pojęcia jak ich było stać na to, by jedna prowincja tura w turę wystawiła 12 jednostek włóczników italskich) - po trzech godzinach gry było pozamiatane. 12 lat gram w TW, ale tego to jeszcze nie było.
Ten mod to super robota, a spolszczenie to temat na osobną pochwałę.
Jest moc!
I takie pytanie, mieliście problemy z DeI+GEM?
-
Niech ktos obeznany w temacie sie wypowie, czy da rade za pomoca tego zestawu podmienic muzyke w grze.
-
Jesteś niepoprawnym optymistą :)
viewtopic.php?f=573&t=14692
-
Cytat:
Jesteś niepoprawnym optymistą
Tak właściwie, to dodanie ich do Assembly Kit było bardzo prawdopodobne, niestety, nie zostało to odblokowane w aktualnej wersji paczki. Pozostaje tylko czekać na update'y i mieć nadzieję, że dodadzą znacznie więcej narzędzi.
-
Mógłbyś zapodać jakiś link do newsów w tej sprawie. Tego co dzieje się wokół podstawki nie śledzę, później i tak większość rzeczy jest do poprawienia. Na miejscu CA, z uwagi na rozmiar piractwa, nigdy w życiu nie zgodziłbym się na takie rozwiązanie.
-
Cytat:
Mógłbyś zapodać jakiś link do newsów w tej sprawie. Tego co dzieje się wokół podstawki nie śledzę, później i tak większość rzeczy jest do poprawienia. Na miejscu CA, z uwagi na rozmiar piractwa, nigdy w życiu nie zgodziłbym się na takie rozwiązanie.
Bardzo stereotypowe myślenie :D patrząc np na wielki sukces Battlefield 2 uzyskany dzięki mod tool ;)
http://wiki.totalwar.com/w/Rome_2_Assembly_kit
-
Cytat:
na miejscu CA, z uwagi na rozmiar piractwa, nigdy w życiu nie zgodziłbym się na takie rozwiązanie.
Piractwo wbrew pozorom to najlepsze co mogło przydarzyć się branży gier komputerowych ;) a o zyskach finansowych nie wspomnę nawet. Cała ta szamotanina nt piractwa to propaganda koncernów antypirackich, które zarabiają na tym olbrzymie sumy.
-
Dzięki za link. Nie mam nic przeciwko narzędziom do modowania, za to sporo do ich wykorzystania, począwszy od wprowadzania bezsensownych zmian mających istotne znaczenie dla gry, skończywszy na całkiem niepotrzebnym dodawaniu muzyki. Lubie jak dany produkt jest kojarzony przeze mnie z czymś dla niego emblematycznym, czyli m.in. muzyką. Uwielbiam Promentory z Ostatniego Mohikanina i chcę go słuchać w tym filmie, a nie po raz setny w modzie do Empire, co jest nużące i świadczy o małej wyobraźni moderów. Tak samo soundtrack z Rzymu HBO, dobrze brzmi w serialu, poza nim traci na wartości, powiązanie muzyki z towarzyszącymi jej wydarzeniami zatraca swój pierwotny sens i klimat. Nie każdy utwór ma generyczny charakter.
O co chodzi z Battlefield'em?
Cytat:
Piractwo wbrew pozorom to najlepsze co mogło przydarzyć się branży gier komputerowych ;) a o zyskach finansowych nie wspomnę nawet. Cała ta szamotanina nt piractwa to propaganda koncernów antypirackich, które zarabiają na tym olbrzymie sumy.
Słyszałem taką opinię. Za stary wróbel jestem na akceptację takich praktyk i zachowań, może za bardzo odstaję od współczesnych trendów, tkwiąc zbyt długo w przeszłości, nurzając się w niej ;) Nie będę wchodził w buty artystów, daleki jestem od tego. Nie wiem czy możliwość usłyszenia własnego utworu w wersji pirackiej, w wielu miejscach jest powodem do dumy, cieszenia się z popularności czy też źródłem frustracji. Pobieranie nielegalnych kopii może paradoksalnie napędzać sprzedaż. Ktoś ściągnie muzykę, posłucha jej i kupi oryginał. To niebezpieczny proceder, który powinien być tępiony na każdym kroku, u podstaw. Uczy niewłaściwych praktyk, zachowań, rodzi niepotrzebne pokusy i prowadzi do konkluzji: Jestem wolny, więc wszystko mi wolno. To tak jakby zachęcać na tym forum do ściągania pirackich wersji gier celem przekonania się jakie one są fajne. Świat multimediów jest dzisiaj tak bogaty w środki przekazu, że wystarczy o Rome 2 przeczytać recenzje, pooglądać filmiki na youtube i można w ten sposób wyrobić sobie opinię. Nie muszę mieć wszystkie od razu, pospiech jest złym doradcą. Chyba, że ktoś gromadzi total wary na zasadzie chomikowania, dzięki któremu to wyrazowi znowu wracamy do piractwa co ładnie zamyka mój wywód. :)
-
Cytat:
Dzięki za link. Nie mam nic przeciwko narzędziom do modowania, za to sporo do ich wykorzystania, począwszy od wprowadzania bezsensownych zmian mających istotne znaczenie dla gry, skończywszy na całkiem niepotrzebnym dodawaniu muzyki. Lubie jak dany produkt jest kojarzony przeze mnie z czymś dla niego emblematycznym, czyli m.in. muzyką. Uwielbiam
Promentory z
Ostatniego Mohikanina i chcę go słuchać w tym filmie, a nie po raz setny w modzie do Empire, co jest nużące i świadczy o małej wyobraźni moderów. Tak samo soundtrack z
Rzymu HBO, dobrze brzmi w serialu, poza nim traci na wartości, powiązanie muzyki z towarzyszącymi jej wydarzeniami zatraca swój pierwotny sens i klimat. Nie każdy utwór ma generyczny charakter.
O co chodzi z Battlefield'em?
[quote:52b1rkx9]Piractwo wbrew pozorom to najlepsze co mogło przydarzyć się branży gier komputerowych ;) a o zyskach finansowych nie wspomnę nawet. Cała ta szamotanina nt piractwa to propaganda koncernów antypirackich, które zarabiają na tym olbrzymie sumy.
Słyszałem taką opinię. Za stary wróbel jestem na akceptację takich praktyk i zachowań, może za bardzo odstaję od współczesnych trendów, tkwiąc zbyt długo w przeszłości, nurzając się w niej ;) Nie będę wchodził w buty artystów, daleki jestem od tego. Nie wiem czy możliwość usłyszenia własnego utworu w wersji pirackiej, w wielu miejscach jest powodem do dumy, cieszenia się z popularności czy też źródłem frustracji. Pobieranie nielegalnych kopii może paradoksalnie napędzać sprzedaż. Ktoś ściągnie muzykę, posłucha jej i kupi oryginał. To niebezpieczny proceder, który powinien być tępiony na każdym kroku, u podstaw. Uczy niewłaściwych praktyk, zachowań, rodzi niepotrzebne pokusy i prowadzi do konkluzji: Jestem wolny, więc wszystko mi wolno. To tak jakby zachęcać na tym forum do ściągania pirackich wersji gier celem przekonania się jakie one są fajne. Świat multimediów jest dzisiaj tak bogaty w środki przekazu, że wystarczy o Rome 2 przeczytać recenzje, pooglądać filmiki na youtube i można w ten sposób wyrobić sobie opinię. Nie muszę mieć wszystkie od razu, pospiech jest złym doradcą. Chyba, że ktoś gromadzi total wary na zasadzie chomikowania, dzięki któremu to wyrazowi znowu wracamy do piractwa co ładnie zamyka mój wywód. :)[/quote:52b1rkx9]
Kompletnie nie rozumiem w ogóle faktu dlaczego skojarzyłeś piractwo z narzędziami do modowania gry ;o dlatego również uważam, że dalsza wypowiedź tutaj nie ma sensu ;)
-
A jak wprowadzisz do gry, podmienisz w niej muzykę bez odpowiednich narzędzi? Nawet gdybyś to zrobił i tak jest wątpliwe abyś był autorem, posiadaczem, właścicielem etc. każdego jej fragmentu, co już zahacza o łamanie praw autorskich. Prosty związek przyczynowo-skutkowy.
Dyskusję warto skończyć dla nierobienia off topu ;)
-
Cytat:
A jak wprowadzisz do gry, podmienisz w niej muzykę bez odpowiednich narzędzi? Nawet gdybyś to zrobił i tak jest wątpliwe abyś był autorem, posiadaczem, właścicielem etc. każdego jej fragmentu, co już zahacza o łamanie praw autorskich. Prosty związek przyczynowo-skutkowy.
Przecież nawet nie można podmieniać muzyki :D Sorry ale Twój argument jest inwalidą.
-
Kiedy zostaną wprowadzone odpowiednie narzędzia, odblokowane możliwości, zostaniesz w takim wypadku świadkiem cudu...
:)
-
Od jutra do poniedziałku mnie nie będzie ze względu na walkę w Budapeszcie, więc jak wyjdzie jakiś nowy update przez ten czas to niech ktoś uczynny tutaj wrzuci materiały :D
-
Myślę, że po lekturze tej strony wszyscy fani DeI będą wniebowzięci :lol:
No cóż Azja potrafi :lol:
http://www.honga.net/totalwar/rome2/...php?l=en&v=dei
EDIT nie wiem czemu strona z linka nie wchodzi ale można spróbować z forum TWC
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ries-Guide
EDIT 2 : po krótkim zapoznaniu się z przewodnikiem mogę stwierdzić, że może być również użyteczny dla fanów Radiousa (oddzielna zakładka)
-
Właśnie przeczytałem na TWC, że wersja Dei 0.7 ma wyjść najprawdopodobniej w sobote rano. Twórcy moda znaleźli jeszcze jakieś błędy i poprawiają to.
-
I co?☺:-)
Pojawiło się cos nowego? Pytam, bo zatęskniłem do RTW.
Zagrałbym od nowa Rzymem, i od razu zminimalizowałbym agentów.
-
Mają jakiś poślizg widocznie, bo aktualizacja dalej się nie pokazała.
-
Mieli problemy z teksturami jednostek. Jak sam Selea zapewniał musieli dopiąć wszystkie szczegóły, ponieważ chcą wypuścić produkt o sprawdzonej jakości. Z newsów - nie wiem czy Kam podawał wcześniej - wersja 0.7 będzie kompatybilna z saveami, natomiast 0.8 już nie, tzn. kolejna odsłona moda umożliwi grę na starych saveach, ale kosztem nie wystąpienia pewnych reform, zmian.
-
To kiedy można się spodziewać 0.7 i co będzie zawierała?
-
Jutro, prawdopodobnie rano.
-
Shay, zmieniłeś ulubioną grę na Rome II? :)
Sam zastanawiałem się nad tym i można powiedzieć, że wreszcie dojrzałem do tej decyzji. Napoleona trzymałem w profilu ze względu na sentyment do epoki, lecz niestety to tylko dlc do Empire i mimo fatalnej premiery to właśnie Empire jest lepszą i bardziej rewolucyjną grą od Napoleona, tak samo zresztą jak Rome 2. Obie dają więcej możliwości.
-
Ano zmieniłem, wraz z Dei tworzą najlepszą odsłonę Total War :)
-
Jest nowa wersja do pobrania - 0.70:
http://www.mediafire.com/download/n8404 ... _Impera.7z
Oczywiście również przez steam.
Changelog:
Cytat:
- 38 Completely new Iberian units + 31 completely new Mercenary units (recruitable in Terraconensis, Carthaginensis, Lusitania)
- 36 Completely new Ache Bosphoros (Cimmeria) units + 8 new Mercenary Units (recruitable in Bosphoros)
- 2 New units and visual overhaul of Ptolemaic Kingdomn
- Overhaul of Carthage roster (with 4 new units)
- Overhaul of Pontus Roster
- 40 completely new shields textures for units in the game that you will see in this and future updates
- Resolved bug on all the new Mercenaries units that didn't let them appear in-game; now you will finally have the chance to see some unique Mercenary units that are found anywhere else
- Tweaked projectile damage to be more balanced (slingers are more accurate from range and javelins are stronger close but less accurate on range)
- Made Generals have less impact on morale for troops so that they don't unbalance unduly armies on higher ranks
- Increased velocity onto which experience is gained for troops on lower ranks but higher ones will still be much more difficult to get
- Slighly increased cavalry charge damage from the rear
- Slightly decreased AI desire for war with disliked factions. Increased last stand peace priority.
- Increased Unit Cost and Upkeep for player by 25%.
- Increased building costs for player by 50%.
- Slave tax bonus doubled to make them more effective/desirable.
- Removed culture conversion rate reduction (new culture system makes this unnecessary).
- Changed Foreign Troop Garrison tradition effects (it was causing a rare late game AI turn crash).
- Reduced chance for Unseasonal effects.
- Fixed build times for some buildings that hadn't been increased from vanilla times.
- Added new Main City buildings for all factions. These new options include:
- New Tier 3 and 4 options for Capital Region buildings. You can choose the Normal type, Fortified type or Economic type. Each faction has different bonuses, but in general the Fortified Capitals focus on garrisons/defense at the expense of food and trade. Economic capitals focus on trade/income at the expense of public order and defense.
- Added New Tier 4 options for Timber, Copper and Iron resources. These options work in a similar manner to the Fortified/Economic choices.
- Slightly decreased food and public order penalties on Tier 4 normal Main City Upgrades for types that had both food and public order penalties. These include Major City, Minor City, Glass, Hides, Marble, Silk, Horse, Slave, Lead, Timber, Iron and Copper.
- Removed resource requirement from Tier 3 Major and Minor Main City buildings.
- Sanitation buildings have been upgraded. Food usage has been decreased, public order increased and replenishment added on some options (Note: Eastern factions sanitation options contained in industry/agriculture chains).
- Barbarian Agriculture chain has new sanitation options. Also, tier 4 buildings have slight decrease in public order negative.
- Slightly reduced public order penalties on Tier 4 Industrial buildings for non-Barbarian factions.
- New icons for Fish Resource buildings.
- Now transport ships will require a port to embark
-
Od siebie dodam tyle, że do tłumaczenia jest tylko 331 linijek tekstu i bardzo prawdopodobne jest, że już dzisiaj lub jutro pojawi się aktualizacja spolszczenia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Rafkos
Od siebie dodam tyle, że do tłumaczenia jest tylko 331 linijek tekstu i bardzo prawdopodobne jest, że już dzisiaj lub jutro pojawi się aktualizacja spolszczenia.
To muzyka dla moich uszu
Próbowałem odpalić moją kampanię Rzymem - udało się ale straszenie zdziwił mnie stan skarbca- a właściwie przychód.
Od jakiegoś czasu miałem co turę około 11 - 14 tys. przychodu, a tu wgrywam i okazuje się, że następny przychód na minusie
Muszę rozpracować o co chodzi , czy nowy 0.7 tak bardzo zmienił ekonomię ? czy może to jest wynik tego,że akurat mam wojnę domową ?
W bitwie własnej wysyp nowych Iberów i Celtyberów :D
Biorę się za testowanie - zobaczymy czy warto będzie ciągnąć starą kampanię czy lepiej zacząć coś nowego ??
EDIT:
Po szybkim zapoznaniu się ze zmianami chyba moje finanse wykańcza ilość wojska i floty - ale poszukam innych ewentualnych przyczyn
Cytat:
Increased Unit Cost and Upkeep for player by 25%
.
Oj ciężko chyba będzie utrzymać dużo mocno wypasionych armii :x - ale może to jeszcze zwiększy atrakcyjność gry ;)
No i koszty wznoszenia budynków + 50% - ho ho
Trzeba będzie jeszcze wzmocnić działania dyplomatyczne - no i szukać jeszcze więcej sojuszników ;)