Chodzi o to, że prawdopodobnie dostaniemy też DLC z klanami/rodami/prowincjami/plemionami/diukostwami (po 3 na DLC).
Wersja do druku
Chodzi o to, że prawdopodobnie dostaniemy też DLC z klanami/rodami/prowincjami/plemionami/diukostwami (po 3 na DLC).
Ja to bym chciał by każdy LL zaczynał w innym regionie. Przykład po wybraniu Baltazara zaczynasz w Wissenlandzielub Altdorfie (podpowiedz Arroyo) i podlegasz Imperium, a Karl wyznacza ci dodatkowe zadania, coś jak senat z roma1.
Takie rozwiązanie podoba mi się, bo powodowałoby to że przy 5 rasach mielibyśmy tyle kampanii ile Legendarnych Lordów. A ich wybór przestałby być tylko kosmetyką.
Uważam, że w Altdorfie, w końcu sprawuje władzę nad Kolegiami Magii po tym, jak w pojedynku magicznym pokonał poprzedniego patriarchę.
PS. Jest szansa na narzędzia modderskie. Prosto z GOL'a:
gra nie zaoferuje wsparcia dla modów na starcie.
Po tym jak wygląda lista nacji które będą znajdowały się na mapie można wnioskować że Bretonnia na pewno będzie grywalna zaś nie ma co liczyć na Kislev,Tileę czy Estalię.Te trzy ostatnie są w grupie "minorów" wyraźnie oddzielonej od pozostałych nacji....Niby znajduje się tam także grywalny chaos jednak sądzę że w finalnej wersji dołączy do nacji głównych.
A dla mnie te minory są ciekawsze do zabawy niż standardowe nacje...
A u wampirów rajdy po mapie odpadają z powodu korupcji terenu, a dokładniej jej braku.
To wyjaśnia czemu wampiry podbiły bretonię na jednym z obrazków w temacie o krasnoludach.
Bretonia będzie grywalna (i to niedługo po premierze) bo już dawno zostało potwierdzone że będzie grywalna, jeśli chodzi o Kislev, Tilea, Estalia i Border Princes to pytanie nie powinno brzmieć "czy będą grywalne" a "kiedy będą grywalne". Bo grywalne będą na 100%.
Kislev, Tilea i Estalia są oddzielone na mapie, bo nie należą do żadnej grupy, pozostałe frakcje należą do jednej z pięciu nacji i będą pewnie tylko i wyłącznie ich wariantem kolorystycznym.