-
Re: BELLUM CRUCIS 6.3
Chciałem przechwycić członka rodziny innego kraju i wysłałem zrekrutowaną w mieście księżniczkę na łowy :D Misja zakończyła się pełnym sukcesem, ale gienek nie wszedł do drzewa rodziny, gdyż nie była to księżniczka ani króla ani następcy. Jednak zależało mi na tym aby rodzinka weszła do mojego drzewa genealogicznego, więc poczekałem aż owa parka doczeka się męskiego potomstwa i ożeniłem tego faceta już z księżniczką, która jest w drzewie rodziny. Zrobiłem jak planowałem, ale o dziwo gienek po ślubie nie pojawił się w drzewku a za to zniknęła księżniczka, chyba nie powinno tak być?
-
-
Czy to jest normalne, że Mongołowie oblegają jakieś miasto (np. jerozolimskie) w następnej turze zdobywają je szturmem, wychodzą z niego i miasto to zostaje szare (w sensie, że jest zbuntowane)? Przecież w ten sposób oni nigdy nie zdobędą żadnej prowincji :|
-
Ale odpowiada to ich stylowi podboju ;) Przychodzą i zostawiają za sobą pożogę.
-
Mongołowie zniszczą kilka miasta, ale za jakiś czas zajmą takie jakie stanie się ich stolicą.
-
Witam.
Mam problem z grą a konkretnie z wywalaniem do pulpitu.
Zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją czyli: Czyściutka wersja MTWII, dodatek królestwa, nastepnie moda czyli part I i II do folderu Medieval II Total War\mods, następnie fixa również do Medieval II Total War\mods.
Teraz przystąpiłem do instalacji Polskiego megasubmoda z instalką oraz nową muzyką. Zgodnie z instrukcją zainstalowałem submoda do Medieval II Total War\mods\BellumCrucis6\data, wgrałem poprawkę w dokumencie tekstowym oznaczoną jako patch nr I, oraz zainstalowałem nową muzykę.
I tyle powinno działać a nie działa. Wywala mnie cały czas w rożnych momentach, jak sobie przeglądam jednostki w bitwie gracza to co 2-3 frakcje ląduje na pulpicie. mapa kampanii pełna feudalna w ogóle sie nie wczytuje tylko wywala na pulpit. Zwykła pełna kampania czasami sie wczyta czasami nie. Generalnie jakieś jaja sie dzieją i chodzi to bardzo zle.
Proszę o pomoc gdzie popełniłem błąd skoro wszystko instalowałem 2x zgodnie z instrukcją i cały czas jest to samo.
Pozdrawiam.
E: Czy ograniczona rekrutacja czyli jedna jednostka na 15-18 tur to nie lekkie przegięcie?:/ Rozumiem realizm ale to sprawia, że rozgrywka staje sie troche upierdliwa i jestesmy zmuszeni uzywać najprostszych zestawów jednostek i męczyć się podstawową milicją.
-
Kampanie feudalne nie działają w Megasubmodzie w ogóle. Usuń map.rwm z kampani Full i Light. Z data/world/maps/campaign/custom i z kampanii Full i Light. Jaki masz system operacyjny? Gdzie gra na dysku z Windowsem? Czy na innym jak być powinno?
Edit: Ograniczona rekruracja to nie przegięcie żadne. Buduj budynki wojskowe to i woja będzie więcej nawet na ograniczonej.
-
Mam system xp. Windowsa mam na C a grę na partycji E. Usunięcie map.rwm nic nie pomaga, dalej ląduje na pulpicie.
-
Użyj tych programów: viewtopic.php?f=367&t=11404
Edit: Jak to nic nie da, to w wolnej chwili odinstaluj Medka II i Kingdoms i zainstaluj ponownie i dopiero Bellum na czyste Kingdoms.
-
Dlaczego nie mam możliwości rekrutowania milicji pikinerskiej ?