Jaka nacja jaka kampania? Który rok gry? Ja nie jasnowidz. Wiele jednostek jest dostępnych od konkretnego roku w grze, albo masz za niski poziom koszar. Sprawdź w piku export_descr_buildings jak to wygląda z milicją pikinierską.
Wersja do druku
Jaka nacja jaka kampania? Który rok gry? Ja nie jasnowidz. Wiele jednostek jest dostępnych od konkretnego roku w grze, albo masz za niski poziom koszar. Sprawdź w piku export_descr_buildings jak to wygląda z milicją pikinierską.
Witam wszystkich!
Ściągnąłem ostatnio Bellum Crucis 6.3 wszystko zainstalowałem poprawnie na dysku D: tak jak to jest napisne w pierwszym poście (windows 7). Niestety gdy odpalam grę mignie tylko szybko czarny ekran i nic się nie dzieje (dodam, że SS 6.4 i Third age total war działają bez problemu) proszę o pomoc:D Z chęcia pograł bym w tą osławioną modyfikację. Pozdrawiam!
Podaj dokładny adres gdzie masz Medka II. Należy wyłączyć UAC w Windows 7 poczytaj w necie co to i wyłącz. Zainstalować Part I do Twój katalog Medka i mods. Ja mam F:\Gry\SEGA\Medieval II Total War\mods, tak samo Part II do takiej samej ścieżki i Bugfixer do mods. Po mods nic nie wpisuj.
Moja ścieżka to D:/MTWII/mods/BellumCrucis6 tylko ze ten ostatni folder stworzył sie sam podczas instalacji. Wyłączyłm UAC zrobiłem wyszstko co napisałes w pierwszym poscie. Czyli co mam przeinsatalowć BC na czysto do mods?
D:/MTWII/mods Jeśli to pełna ścieżka to podaj ją podczas instalacji dla part I, part II i bugfixera.
Dlaczego gdy próbuję edytować pliki export_descr to przy wczytywaniu kampanii wywala mnie do pulpitu z komunikatem: "medieval total war II napotka"? Nie mam tego problemu tylko z plikiem Buildings. Gdy edytuję cokolwiek np. w units, ancillaries czy traits wywala mnie do pulpitu. Wystarczy zmiana jednej liczby. Już w kilku modach bez problemu edytowałem te pliki a tutaj nie wychodzi jak bym nie kombinował.
Zawsze po zmianach usuń pliki map.rwm z data/world/maps/campaign/custom i każda z 4 kampanii. Jeśli po usunięcie map.rwm nadal wywala to popełniasz jakieś błędy przy zmianie plików. Zmiany nie działąją na savy, jak robisz zmiany na savie to się nie wczyta i będzie ctd. Trzeba po zmianach nową kampanię.
W Bellum Crucis trzeba za każdym razem nową kampanię zaczynać O_o? W różnych modach na bieżąco zmieniałem balans jednostek/budynków i nie musiałem zaczynać od nowa.
Mam też pytanie z innej beczki. Czy grając Anglią mogę wypiąć się na papieża i zmienić wiarę? Dostałem komunikat o schizmie w Wenecji i antypapieżu. Jak mogę się do nich przyłączyć? Jak wybrać własnego antypapieża? Rekrutuję go jak kapłana czy wyskoczy jakiś komunikat o evencie? Niby jest poradnik ale jest on strasznie ogólnikowy. Był bym wdzięczy za wyjaśnienie mi ciemnemu krok po kroku jak wydymać Rzym;d.
K.K w Medievalu to jakaś paranoja... Mnie tłucze kto chce i kiedy chce a wystarczy, że ja spojrzę w stronę jakiegoś katolickiego kraju od razu ekskomuniką opasły dziad mnie straszy:/...
Poczytaj poradniki do Bellum link viewtopic.php?f=367&t=8785 . W nim po zmianach trzeba nową kampanię. Antypapieża dostajesz musisz być wyklęty i po i luś tam turch masz opcję przejścia na protestantyzm i zerwania z Rzymem.
Od 25 tur jestem ekskomunikowany i w stanie wojny z papiestwem. Pocisnąłem pape tak, że ostała mu się tylko jedna mała mieścina, którą oszczędziłem tylko po to, żeby wiedzieć gdzie go szukać:D. 10 tur wcześniej zburzyłem wszystkie katolickie kościoły w moich włościach (nie wiem czy ma to znaczenie). Mimo to nadal nie ma nic o żadnym antypapieżu czy zmianie religii;[. Co robię źle?