Ja bym chciał frakcje z półwyspu arabskiego.
Wersja do druku
Ja bym chciał frakcje z półwyspu arabskiego.
Pograj sobie w dowolnego moda pod Rome - masz tam Arabów.
Ja już nic raczej nie odpalę poza R2. Arabowie mają fajne dla mnie położenie i grzechem byłoby nie dać tam frakcji.
Divide et impera pełną gębą. Rzym będzie miał najłatwiej, bo nie będzie musiał się opiekować klientami, a tacy Seleucydzi pod kontrolą AI zostaną rozebrani w kilka tur. Więc brak możliwości aneksji klientów to dla mnie minus, który oddalił mnie od kupna Rome 2. Chociaż bulenie 140 zł też mi się nie widzi. Może jak dojdzie do 80 zł to kupię.
Nie wiem jak wy ,ale ja nie zamierzam brać tych płatnych DLC z jakimiś tam plemionami koczowników (chyba większe znaczenie w tym okresie miały plemiona hiszpańskie ,a nie Sarmaci) etc. , a i do gry Seleukidami mnie nie ciągnie. Moim zdaniem oprócz Rzymu i Kartaginy najciekawsza wydaje się być gra Macedonią, Egiptem i jedną z frakcji barbarzynskich Swebowie i Arwernowie.
Kraje , które dodali jako FLC Pont i Seleukid Empire oraz DLC Epir, Sparta i Ateny na pewno osłodzą życie graczom w multi, ale wydaje mi się , że nawet lista podstawowych frakcji bez FLC,DLC wyglądałaby bardzo dobrze na początek.
A jak tak chciałem Sarmatów.. dali spokrewnionych i sąsiadujących Scytów -,- to cóż. Nie każdemu się dogodzi.
Przecież Roksolanie to plemię sarmackie...
Ja tam teraz jestem ciekaw dodatkow jakie beda do rome, bo ostateczny przewidywany rozmiar gry sugeruje ze albo bedzie to jeden potezny dodatek albo 2-3 mniejsze.
Była informacja że w dodatkach pojawią sie kampanie fabularne , nawe frakcje itd.Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
A moglbys zarzucic linkiem do tych informacji?