Najlepiej na początku inwestować w ekonomię i powoli przygotowywać się do wojny na kilku frontach :)
Wersja do druku
Najlepiej na początku inwestować w ekonomię i powoli przygotowywać się do wojny na kilku frontach :)
A nie lepiej pierw podbić te rebelianckie miasteczka i potem budować targi kopalnie wysyłać kupców itp.?
Może zagraj na łatwiejszym poziomie trudności :)
Czy to normalne, że Kampania Hotseat nie działa?
Tak oczywiście, na Megasubmodzie nie działa, z racji na zmiany na mapie. Było to napisane przy instalce raczej.
Dziś zagrałem Aragonią, lecz wywala mnie przy przeglądaniu drzewa rodziny z błędem "Medieval 2 Total War napotka". Błąd nie ukazuje się od razu po kliknięciu w drzewo, lecz po kilku sekundach. Kampania Full.
Aragonią na oglądaniu drzewka wywala także w czystym Bellum. To jakiś bug obecnej wersji moda. Pozostaje rzadko patrzeć na drzewko rodziny, albo wcale.
Ja czasem nie patrzę wcale, bo nie adoptuję żadnych generałów, mam tylko rody startowe i je staram się utrzymać i za ich członków wydaję księżniczki. Rzadko poluję naturalnymi księżniczkami na obcych generałów.
Tak można mieć np. Piastów w Bizancjum, czy Komnenów w Polsce.
Dobrze wiedzieć, bo na początku się przestraszyłem, że to ja coś skiepszczyłem przy instalacji :P
Po zainstalowaniu tego submoda (wszystko wg instrukcji) zaczęły mi się pojawiać jakieś dziwne przekłamania graficzne, wygląda to tak, jakby się na siebie ponakładało kilka okien. Na początku tego nie ma, pojawia się dopiero po kilku-kilkunastu turach, zwłaszcza po bitwie na mapie bitewnej. Potem jak próbuję wyjść z gry albo wczytać poprzedni zapis wyskakuje Medieval 2 Total War napotka i CTD. Da się to jakoś naprawić?
To samo się działo nie kiedy i na czystym BC 6.3. Więc to nie wina tego submoda.
Usuń map.rwm z katalogu kampanii Full i Light, jak to opisano przy instalce.
Zainstaluj najnowsze sterowniki grafiki. To raczej kwestia sterowników grafiki niż moda.
Na obecnej karcie nie miałem tego buga od ponad roku.