http://biznes.interia.pl/praca/news/spy ... es,1858625
Jest dobrze, a będzie jeszcze gorzej.
Wersja do druku
http://biznes.interia.pl/praca/news/spy ... es,1858625
Jest dobrze, a będzie jeszcze gorzej.
Różnym Bugajom i Solidaruchom powinno się dać władze. Położyliby III RP na deski w mgnieniu oka i szybciej by można na jej miejsce zbudować coś normalnego :lol:Cytat:
He, he III RP dawno leży na deskach, 1bilion zadłużenia powała wystarczająco mocno.Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Natomiast co do Bugaja, to choć zazwyczaj z nim się nie zgadzam, to tym razem muszę stwierdzić, że w/w artykule przedstawia on sporo racji.
Nie można nie dostrzegać ani bagatelizować ewidentnego problemu umów śmieciowych i zawału emerytalnego ZUS. Głodujących biedaków i emerytów nie zaspokoi się liberalnymi mżonkami o wolności. Głodny ma to gdzieś, on chce jeść i wcześnie czy później zje nawet chudego kapitalistę.
Taki scenariusz był przerabiany już wielokrotnie. Ja nie mam ochoty na powtarzanie podobnych historii.
Agonia może trwać latami, a jak damy socjalistom ideowym władzę, to ją skrócą i szybciej to wszystko rąbnie ;)Cytat:
He, he III RP dawno leży na deskach, 1bilion zadłużenia powała wystarczająco mocno.
A co to jest "umowa śmieciowa"? Bo jak dla mnie "śmieciowa" jest ta w pełni ośmusowana. Gdyby nie klin podatkowy i socjalistyczny "kodeks pracy", to by problemu nie było. Maksyma o tym, że socjalizm to ustrój, gdzie się bohatersko pokonuje trudności niespotykane nigdzie indziej jest, niczym Lenin, wiecznie żywa ;)Cytat:
Natomiast co do Bugaja, to choć zazwyczaj z nim się nie zgadzam, to tym razem muszę stwierdzić, że w/w artykule przedstawia on sporo racji.
Nie można nie dostrzegać ani bagatelizować ewidentnego problemu umów śmieciowych i zawału emerytalnego ZUS. Głodujących biedaków i emerytów nie zaspokoi się liberalnymi mżonkami o wolności. Głodny ma to gdzieś, on chce jeść i wcześnie czy później zje nawet chudego kapitalistę.
PS. ZUS już jest trupem, tylko go władza trzyma w szafie, pudruje, śmierdzieć za mocno jeszcze nie zaczął, więc większość udaje, że "jakoś to będzie".
To jest doskonały przykład na debilizm ludzi którzy rządzą tym krajem- płaczą nad stanem ZUS-u ale wprowadzają umowy śmieciowe które ten ZUS po prostu dobijają. Miliony ludzi pracujących na tych umowach mają praktycznie taki sam status dla ZUS-u jak bezrobotni- składek nie płacą lecz gdy przyjdzie pora zgłoszą się po rentę socjalną, niewiele niższą od emerytury najmniej zarabiających którzy musieli składki opłacać... Nawet nie pytam gdzie tu sprawiedliwość, sens, logika. Ten system musi zdechnąć, nie ma innej recepty na normalność ;)
Agonie to jednak coś innego niż położenie na deski. Mniejsz jednak o to, bo jak widzę, że Elrond chce dać socjalistom władze to świat się chyba kończy. :mrgreen:Cytat:
Tu chyba mylisz się grubo. ZUS jeszcze dycha, zatem trupem jeszcze nie jest. Może to stan agonalny, ale delikwent jeszcze żyje. On może nawet ożyć, w wyniku skutecznej ozdrowieńczej kuracji. Oskładkowanie w Polsce w cale nie jest wyższe jak u wielu naszych zachodnich sąsiadów. Oznacza to, że teoretycznie mamy do opłacenia mniejszą część obciążeń składkowych. Przy zwiększeniu liczby opłacających np. wzrost zatrudnienia na umowach oskładkowanych stan kasy emerytalnej może się poprawić.Cytat:
Po za tym będąć zwolennikiem wolności nie możesz pozbawiać wolności innych.
Twoje w/w życzenie oddania władzy socjalistom, zdaje się do tego by prowadziło. :mrgreen:
Jeśli chcesz tylko skrócić agonię i przyśpieszyć by wszystko rąbnęło, to skutkiem tego jest oczywista nicość.
Ja tam wolę jednak życie nawet pod ciężarem tych składek emerytalnych.
Przeczytaj jeszcze parę razy post Elronda to może pojmiesz ironię jakiej użył ;)Cytat:
bo jak widzę, że Elrond chce dać socjalistom władze to świat się chyba kończy.
http://fakty.interia.pl/polska/news/sko ... ik,1859221
Jedność władzy podstawą dobrobytu ludu pracującego miast i W.S.I. :mrgreen:
Ależ ja dostrzegłem jego ironię, dlatego sam jej użyłem w mojej odpowiedzi, co mam nadzieję zauważyłeś.Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
http://fakty.interia.pl/polska/news/kwa ... ii,1859627
Partia agentów, która w swoich poprzednich wcieleniach doprowadziła do wszystkich nieszczęść w Polsce chce się reaktywować. Już im Platforma Oszołomów nie wystarcza? Aż strach się bać. :mrgreen:
Ciekawy tekst o perspektywch Polski
http://korwin-mikke.pl/forum/read.php?15,593
fragment:
"Mówi się,że w zdrowym ciele zdrowy duch! To samo można powiedzieć o gospodarce.Gospodarka w której panuje niż demograficzny, społeczeństwo jest pijane i ogłupione telewizją a systemem jest demokracja nie zajdzie daleko.
W Polsce wygląda to mniej więcej tak:
- Mały odsetek ludzi o wolnościowych poglądach
- Mały odsetek ludzi wykształconych ( nie mylić z indoktrynacją)
- Duży odsetek ludzi dobrze wykształconych, opuszczających kraj
- Duży odsetek emerytów i rencistów
- Bardzo duży odsetek ludzi chcących pracę brać,niż dawać.
- Fatalna infrastruktura - zwłaszcza miast i dróg.
- Bardzo wysokie podatki.
- Bardzo wysoki PR
- Bardzo niskie perspektywy rozwoju.
- Bardzo wysokie zadłużenie
- Bardzo duża biurokracja..."