Antypapież jest w kampanii Full w taką grasz?. Niekoniecznie trzeba atakować Papiestwo bezpośrednio. Osobiście miałem z 10 razy propozycję wybrania własnego antypapieża. Próbuj dalej.
Wersja do druku
Antypapież jest w kampanii Full w taką grasz?. Niekoniecznie trzeba atakować Papiestwo bezpośrednio. Osobiście miałem z 10 razy propozycję wybrania własnego antypapieża. Próbuj dalej.
Gram w kampanię Full zwykłą (nie tą feudalną). Jak długo czekałeś na te propozycje? Każdy kraj może zmienić wiarę? Może da się jakoś ręcznie odpalić ten skrypt? Bo jak po ~30 tyrach nie zaskoczyło to pewnie już nie zaskoczy...
EDIT
Nie wiem czy to istotne ale gram na polskim Megasubmodzie.
Na oryginalnym ai to dość często się zdarzało, na ai Pitera z Megasubmoda, o ile je wybrałeś też miałem opcję zmiany religii.
Tak mam Pitera. Aktualnie 143 tura i nic. Ekskomunikowany jestem od ~70 i dalej antypapy nie ma. Odpuściłem już sobie, odebrałem papiestwu wszystkie ziemie i olewam ekskomunikę. Przynajmniej wesoło jest bo nie dość, że krucjaty na Rzym muzę odpierać to w ramach tych krucjat wojuje ze mną cała okolica :D.
Która frakcja ma dobrą i nieregionalną konnicę strzelecką? Zwykle gram Europą i dla odmiany chciał bym spróbować gry szybkimi armiami opartymi na jeździe.
Radziłbym porozglądać się we własnej bitwie w roosterach jednostek, bo tak to ciężko powiedzieć, ale wiem że Połowcy mają świetną konnicę, zarówno lekką łuczniczą jak i ciężką.
Właśnie to robię ale we własnej bitwie nie widać czy jednostki są regionalne czy ogólnodostępne. Po co mi szybka konna armia skoro mogę ją uzupełniać tylko w jednym jedynym mieście na drugim krańcu mapy.
Mam też pytanie odnośnie włóczników. Być może to błąd ale niektóre jednostki włóczników(np. straż włócznicza i ochotniczy włócznicy w europie) nie mają w opisie umiejętności bonusów przeciw konnicy. Czy mimo to posiadają ten bonus i to tylko mały błąd w spolszczeniu? Bo aż sam nie wiem podczas bitwy czy mogę na nich szarżować od frontu czy też nie? Z jednej strony nadal podpadają pod kategorię Włóczników a z drugiej bez bonusu przeciw konikom nic ich nie odróżnia od mięsa armatniego pokroju chłopów.
Nie mają bonusu do obrony, co naprawiłem z moich statach do nadchodzącej wersji Megasubmoda. Niby te jednostki mają bonus do ataku na jazdę, ale bez swoich bonusów do obrony przyjmują szarżę jak by byli miecznikami.
Witam właśnie ściąłem sobie part1 tego mogą z http://depositfiles.com/files/z4xtyvp12 part 1 i lipa Norton zablokował mi i usunął uznał plik za niebezpieczny co teraz zrobić ?
Wyłącz Nortona, pobierz jakiegoś normanlego antywirusa, pobierz plik jeszcze raz. Chyba, że zamiast usunąć norton przeniósł go sobie w jakąś kwarantannę. Jeśli poszperasz to może odzyskasz.