Jak w MEGASUBMODZIE dziala wybieranie dziedzica frakcji ?
Wersja do druku
Jak w MEGASUBMODZIE dziala wybieranie dziedzica frakcji ?
Tak jak wszędzie indziej.
Pierwszy książe, w Polsce Mieszko Stary ma w świcie Dziedzica korony.
Dziedzica korony dajesz generałowi jaki chcesz by został księciem po Mieszku Starym.
Po śmierci obecnego króla, książe zostaje królem a generał mający w świcie Dziedzica korony, zostaje księciem.
Uwaga: Pierwszego księcia nie można zmienić, nie zawsze to działa, są wyjątki w grze. Generalnie takie wyznaczenie Dziedzica korony działa w ponad 90%.
"Dzieda korony dajesz generalowi" , jak to daje ?
Sory ze tak dopytuje ale gralem na MEGASUBMODZIE dlugo i kompletnie zapomnialem o tej opcji.
Tak jak każdego innego członka świty, ustawiasz 2 generałów razem i przeciągasz ikonkę Dziedzica korony z jednego generała na tego, co chcesz by został kolejnym następcą tronu...
Tłumaczyłem to już wiele razy, wystarczy poczytać temat.
Nie ma mozliwosci zmiany dziedzica "tura po turze" inna droga niz poslanie go na stracenie w bitwie ?
Pierwszego księcia (i dziedzica) nie da się zmienić. Kolejnych tak.
Jak to tura po turze co to znaczy w ogóle?
Mialem na mysli sytuacje ze czysto hipotetycznie mam ture 50 i dziedzica X a w turze 51 mam dziedzica Y , bez zabijania tego pierwszego , chodzi mi o status dziedzica w drzewku ze ma korone nad swoim portretem , "przeniesienie" tytulu dziedzica frakcji daje tylko tytul dziedzica ale nie daje statusu jak np konsul,ksiaze mam na mysli od razu a nie dopiero jak umrze aktualny wladca.
Pytam poniewaz jara mnie jak mam mozliwosc ustalania w drzewie dynastii jak mi sie spodoba , uwielbiam ta swobode i dzisiaj jak przenioslem tytul dziedzica od jedego generala do drugiego i chcialem go ochajtac z ksiezniczka innego panstwa ale tej opcji nie bylo chociaz ten ktory mial tytul dziedzica(nie status jak ksiaze itp) byl kawalerem.
Dziedzic Korony tak nie działa, nie czyni kogoś księciem z automatu, pozbawiając tytułu aktualnego księcia. (Silnik gry by tego nie łyknął raczej).
Chyba, że odpowiednio wcześnie przekażesz tytuł dziedzica korony. To stanie się księciem ale poprzedni książę musi zginąć.
Ciesz się, że dzięki temu Dziedzicowi Korony, masz w ogóle jakikolwiek wpływ na politykę dynastyczną. W Medku i Kingdoms i większości modów, jest to absolutnie losowe.
W Bellum w ponad 90% wyznaczony Dziedzic Korony staje się księciem, po śmierci poprzedniego księcia, ale są wyjątki, wiele razy je opisywałem.
W opisie władcy kraju mam, że czeka on na koronację w katedrze w Mediolanie.Posłałem tam mojego diuka i nie pojawia mi się informacja o koronacji lub coś podobnego , a mam wybudowaną katedrę.A może zwyczajnie nic się z tym nie ma dziać ?
Katedra, nie jest potrzebna.
Potrzymaj go tam kilka tur, ale sprawdź ilu ma członków świty jak ma 8, to oddaj ze 2 komu innemu.
Max. to 8 członków świty i przez to może nie dać rady by uzyskał tytuł Władcy oficjalny.