gdzieś już o tym było. chcesz się pozbyć wrogich agentów to podbij ich frakcje, zabij albo przekonaj do zdrady.Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Wersja do druku
gdzieś już o tym było. chcesz się pozbyć wrogich agentów to podbij ich frakcje, zabij albo przekonaj do zdrady.Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
viewtopic.php?f=471&t=14655
Tam znajdziesz rozwiązania na agentów. Niezbyt wymyślne ale skuteczne. :)
Na allegro na jednej aukcji można kupić Rome II za już za 20 złotych. Ta cena nie wydaje się wam za niska? Sprawdzałem w kilku sklepach i nigdzie nie jest tak tanio. Trochę to pachnie oszustwem, mimo iż jest sporo pozytywnych komentarzy. Może ktoś kupował i albo orientuje się dlaczego jest tak tanio? Mam ochotę kupić Romka ale nie chciałbym jakiejś kradzionej wersji.
Może klucz z Ukrainy? Stamtąd bardzo tanio można klucze dostać, tylko nie wiem czy nie ma ryzyka bana :D
Hej, to może być rzeczywiście klucz z Ukrainy, ale nie musi tak być. Sam kupiłem klucz za 19 zł, dzisiaj gra zainstalowała się i działa. Wcześnie kupowałem też na allegro kolekcję Napoleona, głównie dla Peninsular Campaign. Miałem uprzednio podstawkę Napcia w wersji gamebook. W sierpniu na steam była przecena, więc sprzedawcy allegro też spuścili z ceny, kupiłem wtedy wspomnianą kolekcję od jednego Ukraińca i wszystko do tej pory działa (za jedyne 22 złocisze, choć razem z wersją gamebook zapłaciłem 62 zł, jednakże było tam również Empire). Dzisiaj za 9 zł dokupiłem do Rome 2 dlc blood and gore, także pięknie śmiga. Razem za Rome 2 i jedno dlc zapłaciłem 28 zł. Ten wspomniany Ukrainiec, z tego to cię orientuję ma swojego człowieka w Polsce i to on przesyła steam-gift. Na steam kupowanie większej ilości kluczy połączone jest pewnie z rabatem. Wystarczy kupić, powiedzmy 100 sztuk i później rozprowadzać w normalnej cenie.
Co do pochodzenia tych kluczy z innego żródła. Normą jest, że duże sklepy (w tym komputerowe), sieci handlowe dostają do hurtowej ilości towarów bonusy lub też są one obiecywane klientom w ramach promocji (niedawno do i5, i7 dodawali Rome 2). Normą też jest, że te bonusy nie docierają do klienta, tylko stają się przedmiotem "pokątnej" sprzedaży, ewentualnie podarunkiem dla zaufanych, stałych klientów. Ja akuratnie posiadam i7, więc jakaś tam zgodność jest. Sam nie jest pewien terminu działania Rome 2, warto jednak za te pieniądze przetestować grę. Jakby coś poszło nie tak, majątku nie stracę, a gra prędzej czy później osiągnie pożądaną cenę.
Nikomu reklamy robił nie będę, jak ktoś chce to na privie dam namiary na moich sprzedawców.
Ja na allegro kupiłem klucz za 27 zł i skoro aktywowałem go bez problemu, to znaczy, że jest on ROW lub przeznaczony na region Polski i ewentualnie innych krajów do niego należących. Bana mogą najwyżej dać jak się aktywuje klucz z cudzego regionu, ale do tego jest już potrzebna zabawa z VPN.
ja kupiłem rome za 140 zl ;)
Co do kluczy na allegro faktycznie większość nowych gier to klucze dodawane do sprzętu. Ostatnio kupiłem Radeona 7850HD. Dostałem far cry 3 + DLC warte 50 zł. Gadałem z właścicielem sklepu i powiedział mi że większość sprzedawców nie informuje o tych darmowych grach. Szczerze sam nie wiedziałem że coś dostanę. Uczciwy sprzedawca. Ale większość sprzedawców ma na tym dodatkowy zysk. I wtedy można kupić Rome 2 za 20 zł.
Na temat kluczy na allegro jest dużo mitów... że banują za nie itp. Głupota. Sam kupuje kilka gier rocznie w taki sposób. Po prostu taniej wychodzi mi kupić Fife 14 po premierze za 99 zł klucz niż pudełko 150 zl.
Z rome 2 zrobiłem tylko taki błąd że kupiłem przed premierą.... bo się napaliłem.
ps. uważajcie na te najtańsze klucze... battlefield 3 mam po rosyjsku ;p bo skusiłem się na właśnie taką okazje... ;p (języka się zmienić nie da bo jest blokada regionalna na tą grę)
Tu się trochę mylisz kolego odnośnie tych banów....Rok temu sam zakupiłem bodajże ARMA 2 i Far Cry 3, jakoś dziwnie tanio było - ale kupiłem. Po jakichś 2 tygodniach zauważyłem, że moje gry zniknęły z biblioteki steam, i przyszedł mi @, że obie gry są zablokowane. Także podejrzane klucze jak najbardziej steam blokuje - tylko nie wiem do końca od czego to zależy.
Nawet jeśli te tanie klucze pochodzą z Ukrainy to na jakiej podstawie można za nie dostać bana? Jeżeli kupujesz z angielskich lub amerykańskich sklepów internetowych (np. Samick podał ofertę za 60 zł a Ensis za 75 zł, obie dużo tańsze niż w Polsce obecnie) to nie dostajesz bana a za te pochodzące z Rosji lub Ukrainy można dostać? Oczywiście jeśli takie zakupy są w ogóle legalne.
Można dostać bo mamy blokady regionalne na steam(tylko gift jest legalny bodajże). My bodajże jesteśmy w jednym worku z Czechami, Węgrami, i ogólnie Europą środkowo-wschodnią. Nie wiem tylko czy Reich też do nas podchodzi ;)