Tak.
Mam edycję cesarska, gram na dei lecz mam jedno pytanie. Mam submod na liczbę tur na rok i czemu w normalnej kampanii działa a w cesarskiej nie? Musze pobrać coś innego?
Wersja do druku
Tak.
Mam edycję cesarska, gram na dei lecz mam jedno pytanie. Mam submod na liczbę tur na rok i czemu w normalnej kampanii działa a w cesarskiej nie? Musze pobrać coś innego?
Ten submod jest z subforum DeI? Jeśli nie, to obawiam się, że właśnie zniszczyłeś połowę skryptów moda :P Nie instaluj nic jeśli nie masz 100% pewności, że działa to pod konkretną wersją.
http://www.twcenter.net/forums/forum...vide-et-Impera
Pobrałem właśnie z tamtąd, a jeszcze dziwna sprawa ze moje jednostki mają po 90 obrony w zwarciu czy to normalne?
Wiecie, że spolszczenie działa z podstawką bez instalowania DeI? ;)
Pliki tłumaczące nigdy nie wykrzaczają gry, nawet jeśli przetłumaczony tekst nie występuje w niej :P Działać będzie, ale niektóre teksty będą nieaktualne/zmienione i nie będą odzwierciedlać tego, co jest hehe
Widzialem, Judea w miejsce Nowej Kartaginy.
Witajcie Stratedzy ;-)
Zainstalowałem mod Divide et Imperia oraz wybrałem frakcję Sleucydów. Po kilkudziesięciu turach oraz odkryciu wszystkich technologii wojskowych nie mogę rekrutować jednostek piechoty do walki w zwarciu, tj.: Thorakitai Agematos Basilikou i innych. A po wybudowaniu Królewskich Koszar poziom 4 oraz najeżdżając na budynek kursorem mam te nazwy jednostek tak jakby blade, niedostępne do rekrutacji. Proszę o pomoc!
Musisz doczekać się reformy- mieć wymagany numer tury i posiadać wymaganą liczbę regionów
Mógł by ktoś wrzucić spolszczenie na mediafire albo inną stroną bo ze stemworkshopdownloader nie mogę pobrać. Gdy klikam "download" nie ma żadnej reakcji.
Jest może submod który zmienia liczbę żołnierzy w oddziale ze 150 na dużym rozm. na np. 120 jak w podstawce albo może ktoś wie jak to zrobić w plikach, bo średni ze 100 ludzi to dla mnie za mało a 150 jest za duży, celowałbym tak po środku. Nie rozumie po co twórcy moda dają na rozm. ultra 200 ludzi skoro obecnie nie ma procesora który by to uciągnął w full detalach w bitwie 40 vs 40 przy min 30 klatkach na sekundę, wiem co mówię bo mam i5 4690 k a to chyba jeden z najlepszych procesorów pod tą grę.