No to biorąc pod uwagę jak inne wampiry traktują ród Strigoi, to rzeczywiście ich podejście do varghulfów jest niesamowitą hipokryzją :mrgreen:
Wersja do druku
No to biorąc pod uwagę jak inne wampiry traktują ród Strigoi, to rzeczywiście ich podejście do varghulfów jest niesamowitą hipokryzją :mrgreen:
Nowa bitwa fajna i logicznie wykonana, rozwalił mnie głównie moment, gdy Wybraniec Chaosu wybrał sobie na ofiarę Czarodzieja Niebiańskiego Kolegium ;D
Widać że kilka czarów korzysta z podobnej mechaniki: te mini tornada podrzucające i rozrzucające żołnierzy, o innym wyglądzie graficznym. Nawet w tym filmiku mieliśmy kolumnę ognia i piorun kulisty.
Mnie tam nie przeszkadza ze czary dzialaja na podobnej mechanice-wygladaja troche inaczej-chociaz efekt praktycznie ten sam.Moge na to przymknac oko.Natomiast przeszakda mi ze full stockowa armia konczy maraton kilkania-tzn bitwe-w 10 min.Co z tego ze jednostki wygladaja naprawde fajnie skoro i tak nie ma kiedy popatrzec na walke.Widze ze CA nie robi nic zeby to poprawic-do tego nie ma co liczyc na mody(przynajmniej jak na poczatek-czyli pewno do wyadania 3 czesci).
Ponadto dlaczego ci iditoci uparli sie zeby stawiac strzelcow na samym tyle?Kolejna bitwa i znowu strzelcy stoja na tyle-co z nich za pozytek skoro zaczynaja strzelac dopiero kiedy wojska walcza ze soba?
Ja na słabej jakości i ciągłym cięciu się zobaczyłem tylko że znowu komp nie bronił dział. Później obejrzę filmik jeszcze raz.
Co się czepiasz? Przecież muszkieterzy najlepiej strzelają z drugiej linii i to przez własne oddziały bo mają magiczne pociski, przecież to ogólnie znany fakt.:devil:
Bardziej ciekawi mnie po co z tyłu ustawili działa organkowe, czy jak to ta się nazywa.
Widzę też niestety że raczej bitwy będę grac na spowolnieniu.
Ba że artyleria będzie bez użyteczna, bo po minucie może dwóch biegu dojdzie do walki w zwarciu.
Daje góra tydzień po wydaniu gry na wrzucenie poprawionej wersji PFM i wrzucenie modów na serwery. Brack wsparcia oznacza tyle, że nie będzie warsztatu i Assembly Kit. O ile na pewno odbije to się na rozmachu modów jeżeli chodzi o zakres zmian to wszystko przed Rome 2 w sumie tego wsparcia i tak nie miało, a mody jakoś powstawały. Akurat mody zmieniające balans bitewny są tymi najłatwiejszymi do zrobienia, jeżeli chce się zmienić tylko szybkość, a nie np balans całych ras. Wątpię, żeby CA specjalnie zakodowała pliki tak, żeby nie dało się w ogóle modować.
Co do samej bitwy to mam wrażenie, że po raz kolejny zaserwowano nam bitwę, w której grający starał się zrobić wszystko żeby przegrać, nie wykorzystał strzelców, JAZDA, czyli największy as w rękawie stała w miejscu i została zaatakowana, dwa oddziały demigryfów spędziły większość bitwy na atakowaniu dział, chociaż mógł to zrobić jeden oddział, potem też się dały zaatakować. Na obronę można powiedzieć tylko, że celem takiego materiału jest pokazanie jak największej liczby nowych rzeczy, a nie wygrywanie, jednak niesmak pozostaje.
Scena z Archaonem i magiem była świetna, podobał mi się efekt, w którym Archaon go rzucił na ziemię zamiast tradycyjnego "stańcie nagle w miejscu bo animacja musi się włączyć" :D
Muszę przyznać ze ta bitwa była całkiem fajna w przeciwieństwie do większości poprzednich,ok prowadzący popełniał błędy itd. ale trzeba oddać że AI zagrało przyzwoicie,na pewno najlepiej ze wszystkich dotychczasowych bitew jakie nam zaserwowano.(właściwie jedyne do czego się można mocno przyczepić to działa bez obstawy)
Czy te piekielne działa u chaosu obsługiwali jakiegoś rodzaju Krasnoludy Chaosu ?
Tak. Działa Piekieł obsługują Krasnoludy Chaosu, którzy są ich twórcami i współpracują z Chaosem.
Drodzy forumowicze, czy Waszym zdaniem mój sprzęt (parametry poniżej) uciągnie Warhammera czy wstrzymać się z zakupem do czasu, aż będę miał możliwość zagrania na dobrym komputerze stacjonarnym? Mam słabe ogarnięcie w sprawach technicznych, a nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto.
PS. Attyla jakoś chodzi nie najgorzej, no ale WH ma pewnie większe wymagania
Mój tymczasowy sprzęt:
Laptop Dell Vostro 3560, Windows 7 64, Intel Core i5-3230M CPU @ 2.60 GH, 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000