Właście liczyłem ze go weźmie do niewoli na kwarantanne ale go usunął szybko, spróbuje przez torenty
Wersja do druku
Właście liczyłem ze go weźmie do niewoli na kwarantanne ale go usunął szybko, spróbuje przez torenty
Witam. Mam pytanie odnośnie postaci historycznych. Na stronie 8 tego tematu Arthas990 podał listę i tury w których pojawiają się postacie historyczne. Jakie trzeba spełnić warunki aby pojawił się Federico II tedeschi(Niemcy)? W której prowincji przy którym mieście/zamku się pojawia? I czy aby na pewno w 114 turze? I co to za jeden ;) ? Federico II tedeschi ??? Czy to nie jakaś pomyłka???
Może ktoś wie w jakim folderze/pliku znajdę info? I czy można w jakiś sposób zmienić daty pojawienia się bohaterów?
Fryderyk II Barbarossa ??? (chyba), przy stolicy raczej się pojawi. Musi frakcja istnieć, by się pojawiła postać historyczna.
Barbarossa był tylko jeden Fryderyk I Barbarossa i ten jest na starcie. 114 tura to 1212 rok a wtedy w Cesarstwie panował Fryderyk II Hohenstauf i ten pojawia się jako "Sycylijczyk" na Sycylii. Może Arthas990 coś pomylił?.....nie tylko frakcja musi istnieć ale musi być w posiadaniu prowincji w której postać się pojawia. Może jest to gdzieś zapisane w jakimś folderze/pliku???
Racja. To jest w campaign script w skrypcie od postaci historycznych w data/world/maps/campaign/custom i np. wejdź do full.
Wielkie dzięki Araven. To jest jedna postać w dwóch osobach :D Fryderyk II Hohenstauf alias Federico II normanni alias Federico II tedeschi :D .Jeśli właścicielem miasta Palermo są Sycylijczycy to pojawia się jako Sycylijczyk,jeśli HRE to jako Niemiec.
Proszę bardzo.
Link do Megasubmoda III z 02.06.2013. viewtopic.php?f=367&t=12871&p=283883#p283883 grajcie i piszcie jak się gra.
nie no ... koszmar jakiś. grałem sobie grałem... Anglia submod. 78 tura . jade w bieszczady , wracam po weekendzie odpalam . turka się przewija i sruuuu. crash . cofam ze 2 tury do tyłu , dochodzi do 78 t i crash .
Bellum się "obraziło" ??? ktoś ma jakiś pomysł ?
chciałbym wreszcie jakąs nacją dograć do końca to cholerne Bellum.
Po pierwsze bez przekleństw. Po drugie ja każdą nacją dogrywam do końca. Po trzecie wiele razy było o tym pisane, rób kilka savów minimum 2 a najlepiej 3, co kilka tur pod różnymi nazwami. Zmień coś rusz agenta, jakieś wojsko zrób zapis i spróbuj przewinąć. Ew. zmień coś wpisz komendę toggle_fow i próbuj przewinąć turę. Porządek na kompie też nie zaszkodzi.
takoże robię min 2-3 save na turę... Mało tego - nawet momentami komp inaczej swoje jednostki rusza, lub jacyś buntownicy wyskakują. Niestety dochodzi pechowa 78 t i buum.
ps do rzyci z tym :P